Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : l karnityna + guarana

jak
09-09-10, 14:06
kupilem sobie l karnityne zeby pomuc sobie w redukcji i guarane bo natreningu chce mi sie spac i ty moje pytanie czy mam brac l karnityne i guarane razem przed treningiem

Lukaszr0
09-09-10, 14:16
Według dawkowania na opakowaniu. Po mojemu pieniądze wyrzucone w błoto.

ht
09-09-10, 16:01
karnityna w duzych dawkach. pamietam kiedys bralem w szaszetkach po 5g na porcje. inaczej niema sesnu.

ht
09-09-10, 16:21
firmy ci nie podam, gdyz nie pamietam. wiem ze firma z lodzi.

MolderDist
09-09-10, 22:14
jaka to byla l-karnityna? na pewno bylo tam czystej l-ki 5g ;>
najwieksza dawka z jaka sie spotkalem to 2.5-3g generalnie wieksze dawki powoduja efekt laksacyjny

sam jadłem Activlaba Carnityne^3 jak i Carnityne 600
po 4-5 gram pod koniec redukcji, i efektu laksacyjnego nie miałem

Do autora: Jak juz wspomnieli, możesz oczekiwac lepszej wytrzymałości, co oczywiście przełoży się na efekt spalania tk. tłuszczowej jeżeli wykorzystasz możliwość cięższego treningu.

Dawka minimum te 3 gramy i 30 minut to za wczesnie. Około 1,5 h (średnio po 2 h jest max stężenie we krwi)

MolderDist
09-09-10, 22:38
czemu liczysz "czystą l-karnityne" jak tam jest m.in. ALC? Pozatym również brałą samą "elke" w tej ilości z produktu carnityna 600

ja jednak dałbym tą porcje l-karnityny 1,5 h, co to za problem?

MolderDist
09-09-10, 22:46
to czy zmieni, czy nie to bez odpowiednich badań nie jesteśmy w stanie porównać

co do objętości molowej cząsteczek, podam przykład, co prawda na estrach testosteronu, no ale cóż :-D
np. z jednego grama propionatu, podajemy więcej testosteronu niż z jednego grama cypionatu (o jakieś 20%)
jednak (teraz ciężka nazwa była i jej nie zapamiętałe) w wyniku jakichs tam zależności cypionat odziałowywuje lepiej niż propionat.

Wiec podobnie może być z taką mieszanką karnityn - każda forma może działać w ciut inny sposób, a napewno ALC, który również przyda się do odbudowy acetylocholiny

MolderDist
09-09-10, 23:02
tak, a widzisz niby propionat powinien działać lepiej do dostarczasz wiecej testostronu od cypionatu

ale właśnie jest odwrotnie (mówie, ten mechanizm się jakoś specjalnie nazywa ale teraz nie pamietam)

do jutra ;-)