Zobacz pełną wersję : Sterydy z punktu neurologicznego
Witam .
Szukałem na forum i nie znalazłem tego tematu .
Mam pytanie do osób bardziej doświadczonych ze sterydami , otóż :
Czy sterydy działają w jakiś sposób szkodliwie na mózg ?
Dokładniej chodzi o to czy przez przyjmowanie różnego typu sterydów moje komórki w mózgu nie ulegną zniszczenia itp.
Czytałem niedawno w gazecie że można brac i nie ma skutków ubocznych oddziałowujących na mózg .
Za to w google wpisałem i na różnego typu forach piszę strasznie to szkodzi na mózg .
Więc proszę o porady , bowiem chciałbym za jakiś okres czasu zacząc przyjmowac sterydy jeżeli mi to nie zaszkodzi .
Witam .
Szukałem na forum i nie znalazłem tego tematu .
Mam pytanie do osób bardziej doświadczonych ze sterydami , otóż :
Czy sterydy działają w jakiś sposób szkodliwie na mózg ?
Dokładniej chodzi o to czy przez przyjmowanie różnego typu sterydów moje komórki w mózgu nie ulegną zniszczenia itp.
Czytałem niedawno w gazecie że można brac i nie ma skutków ubocznych oddziałowujących na mózg .
Za to w google wpisałem i na różnego typu forach piszę strasznie to szkodzi na mózg .
Więc proszę o porady , bowiem chciałbym za jakiś okres czasu zacząc przyjmowac sterydy jeżeli mi to nie zaszkodzi .
Niektórym odp...ala po tym także zależy znam przypadki :)
wiesz, raczej w strukturze mózgu nic sie nie zmienia ale i tak nie jest to dla każdego, ja zakładam coś takiego, jesli jesteś ułożony i masz poukładane w głowie to bijąc duże dawki teścia i jego pochodnych będziesz nim nadal ale jeśli już masz porytą banie, hasłami JP i jeszcze ogólnie wiek buntowniczy, myślący ze wiesz zawsze najlepiej i kązdego masz w du** to po SAA się to pogłebi, patrze to na przykładach z życia, widzę jak jest, znam ziomków co mają rodzine i dzieci są spokojni i potulni jak baranki nawet ON, dopiero na silce pokazuja pazurki a są Cześki co wysłowić sie nie potrafią i nawet do fizyczne roboty przy której trzeba troche pomyslec sie nie nadaja.
Jak ktoś ma poukładane w głowie to mu nie będzie odpierdalać.
fallenursus
04-09-10, 21:43
masz 15 lat. pomyliles dzialy.tym razem ci przepuszcze bo dobre pytanie zadales.
steroidy nie dzialaja euforycznie, sa jednak dowody ze dlugo trwajace naduzywanie ma wplyw na wydzielanie sie dopaminy,saratoniny i opioidow w mozgu, co ma jak najbardziej wplyw na zachowanie psychiczne :)
powiem ci ze nie znam nikogo komu wypalilo szare. ale znam ludzi ktorzy mieli juz te szare powypalane przed zabraniem sie za koks a to im tylko pogorszylo.:)
mnaduzywanie ma wplyw na wydzielanie sie dopaminy,
To lubię ;D