Zobacz pełną wersję : Silna gorączka.
Od wczoraj meczy mnie mocna gorączka.Zmierzyłem przed chwila i było 39.9. Przez całą noc nie spałem,boli mnie wszystko jak by mnie skopali. Znacie jakieś dobre proszki,napary zeby uspokoić tą goraczke?
dobrze ze się posłuchałeś i nie poszedłeś na siłownie.
musisz isc do lekarza niech ci przepisze jakies leki
w domu mozesz wziąć vitC i wygrzewac siei nie przemeczac,być może to chwilowe ale lepiej uważać,oprócz tego masz akieś bóle brzucha itp?czy objawy zwykłego przeziębienia?
wszystko glowa paruje nie wytrzymuje czuje jak bym miasl stracc przytomnosc jest coraz gorzej
idz do lekarza teraz juz za póxno na czosnki vitc itp,na razie odpuść treningi i wypoczywaj
2x polopiryna S i kładz dupsko, ale przy takiej temp skusiłbym sie na jakąś lekarke.
Juz troche lepiej mam 39,2. Ale nie miałem chyba krążenia bo nie czułem rąk i były zimne jak u nieboszczyka
Tu tabletki obniżajace temperature można zastosować tylko dorażnie piramidon lub tak jak Sosna radzi ale to nie usunie przyczyny. Jesteś małolatem a taka temperatura jest podstawą do wezwania pogotowia tym bardziej że jutro sobota. Powiedz rodzicom i wzywaj karetke bo cholera wie co to może być i co sie bedzie działo w nocy. Aby obniżyć możesz stosować kompresy z zimnej wody. Jak mój syn miał taka 3 dniowa goraczke bez żadnych przyczyn to kompaliśmy go w zimnej wodzie. Był co prawda młodszy od Ciebie darł sie niemiłosiernie ale kąpiel skutkowała. To są jednak takie dorażne sposoby na chwilowe obniżenie temperatury. Wzywaj pogotowie. Ich obowiązkiem jest przyjechac i przynajmniej udziela Ci fachowej pomocy. My możemy polecic jaedynie jakies leki ale na podstawie tak niewielkiej ilości informacji nie można stwierdzić co jest przyczyna tej temperatury. Prawda jest taka że w organiżmie dzieje sie cos złego i nie lekceważ tego bo może to być poważna sprawa tym bardziej że trwa od wczoraj.