Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : hmb w przerwie i co na cykl...???

Wilk05
02-09-10, 22:25
Witam.

Krótko moja sytuacja :
Wiek 21 L
Staż ok 3 lata
Diety obecnie nia mam ale jem dużo jaj , serów , jogórtów , kaszy , makaronu i ryżu i ogolnie staram sie dobrze odżywiać.
MOIM CELEM NIE JEST ZOSTAĆ KULTURYSTĄ chce przybrać na masie i mieć troche siły ponieważ przyda mi sie ona w pracy (ochrona )
7 cykli kreatynowych (jeden przerwany w trakcie z powodu choroby)
Aktualnie 3 tygodnie nie ćwicze i jeszcze pewnie przez 2-3 nie bede ćwiczył z powodu zabiegu naprawy przegrody nosowej.

PYTANIA:

1. HMB
Nigdy nie brałem HMB ale czytałem i słyszałem że na efekty trzeba czekać ok 3 miesiecy wiec pomysłem że może gdybym zaczął teraz brać w trakcie cyklu były by widoczne efekty .
Wiec mam pytanie czy jest sens zacząć teraz brać kiedy nie trenuje ?
PS: Chodzi mi też oto żeby jak najszybciej wrócić do tego co miałem poprzednio a troche straciłem...

2. Co na cykl :
Szczerze zastanawiłem sie nad prohormonem bo już nie wiele odżywek mi zostało do sprawdzenia , ale po poczytaniu stwiedziłem że ten prohormon to nie dla mnie. ( Wiem że prohormon to nie odżywka )

PS: brałem ostatnio stocka + stroma, białko wpc, top mass , BCAA (aminostara w płynie ) i glutamine (fitmaxa chyba). Efekty były bardzo dobre ( + 4kg , + 2 cm klatka , 1,5 cm łapa ).

Prosze wiec o jakieś konkretne pomysły co sobie kupić na ten cykl interesują mnie jakieś stacki i inne srodki na mase i siłe ???

Wilk05
03-09-10, 13:34
Napisze jak to sie prezentowało przed przerwą i teraz (mam nadziejej że wiekszych spadków już nie bede miał )
BYŁO JEST
Wzrost 187 187
Waga 93 88
Klatka 119 117
Łapa 42 41
Brzych 93/4 90/1
Udo 62 60
Łydka 41 39,5
Co prawda straciłem troche brzuch czego nie żałuje ale wolał bym miec te dwa lub trzy centymetry tam wiecej ale nie stracić reszty bo tak jak pisałem troche tłuszczyku gdzieniegdzie mnie nie przeraża.

Trening trzy razy w tygodniu ostatnio stsowałem trenign typu A-B-A, B-A-B który sam sobie ułożyłem , w tym plemie ne trernowałem nóg (jeżeli ktoś chce moge napisać plan ale pewnie jest w nim kilka błedów , niestety ćwicze w domu wiec ograniczenia sprzętowe też występują )

Diete uzupełniam białkiem , gainerem oraz dextro podczas treningu , potrzebuje sumplementów które na cyklu pozwolą uzyskać lepsze wyniki (stacki kreatynowe itd ) oraz przydało by sie cos na teraz żeby jak najszyciej do formy wrócić...
Ile chce przenzaczyć szczerze nie mam pojecia z tego też względu że cześć supli kupie w najbliższym czasie a cześć tuż przed cyklem , nie mówie że cena nie gra roli bo gra ale wiem że czasem lepiej dołożyć wiecej bo efekty są dużo lepsze.
Narazie tak to wygląda :
Białko : UNS WPC (brłame kilka razy i byłem zadowolony ) ale może coś innego w dobrej cenie sie trafi...
Witaminy: Olimp Multiple
Gainer : Prawdopodobnie Mutant Mass
Glutamina i Bcaa to sie jeszcze zobaczy znajmomy sprzedawca chwali firme Aminstar wie może jej produkty kupie...
Dopalacz: ??? (power horse , nitrobolon II , ) tu raczej problemu nie ma bo jest spory wybór a ja dopiera 3 razy brałem stacki ( shock , nitrobolon , cell pump )
Po treningu: ??? Tu jest najwiekszy problem , potrzebuje czegoś silnego sprawdzonego....

Wzasadzie najwiekszy problem mam z kupnem czegoś na mase bo wiadaomo że tu przydało by sie mono ale jakie ???
Natomist jeżeli chodzi o dopalacz przed treningowy to zantanawiam sie nad : Nitrobolonem II , power horse ,

Wilk05
03-09-10, 15:25
Best Body pisząc po treningowy miałem na mysli jakieś mono ale ...
Co do tego dopalacza to szczerze pierwsze słysze ale może dlatego że od dłuższego czasu zaopatrzam sie tylko w jednym sklepie..
Golden Gains nie moge znalźć .
Podaj mi stronke twojego sklepu .

Wilk05
06-09-10, 01:14
Myśle że z hmb zrezgnuje .
Jako bostera prze treningowego wezme chyba power horsa nada sie chyba ?
Potrzebuje jeszcze pomocy co brać po treningu i rano doradzcie albo jakieś dobre mono lub jakiś inny stack kratynowy ( myśle nad cell pump brałem go już raz i byłem zadowolony ) ?

Wilk05
06-09-10, 12:24
Best Body dziś miałem wiecej czasu i potrzytałem o tym golden gains i faktycznie ludzi go chwalą . Powiedz mi wiec jeżeli wezme jego + power horse (jak masz coś lepszego to pisz) to co jeszczcze dokupic ,jakieś mono czy kredki juz wystarczy ? Tego golden gains brać tylko po preningu ?? Zastanawiam sie jeszcze nad jednym kupić hard mass czy białko matrixa 5 + jakieś carbo ?