PDA

Zobacz pełną wersję : Pomocy ;)

monio
31-08-10, 18:01
Witam, mam na imię Daniel mam 17 lat. Na siłownię chodzę już około roku, może troche mniej. Potrzebuję jakieś super rozpiski ćwiczeń na tydzień, a dokładniej na 4 dni Poniedziałek, Wtorek, Czwartek, Piątek. Chcę wytrenować Klatke, biceps, triceps, kaptur, nogi, plecy. Mam wszystkie maszyny na siłowni do ćwiczeń więc nie ma problemu z tym. Teraz robię standardowe ćwiczenia, ale szukam efektywniejszych ćwiczeń.Przepraszam za problem i z góry Dziękuję.

szycha77
31-08-10, 23:14
Z super to tylko znam Supermana, he he.
Nie istnieje takie coś jak "SUPER" rozpiska. Na każdego działa co innego: ilość serii, powtórzeń, serie łączone itd. Pominąłeś barki ale to nie moja sprawa, no!
Maszyny są uzupełnieniem treningu. Mięśnie budujemy na wolnych ciężarach. Pamiętaj o diecie. Nara.

Voice666
04-09-10, 14:01
Maszyny są uzupełnieniem treningu. Mięśnie budujemy na wolnych ciężarach. Pamiętaj o diecie. Nara.

Nie zgodzę, się :) mięśnie budujemy, a raczej uszkadzamy intensywnością treningu, a nie maszynami czy wolnymi ciężarami.

szycha77
04-09-10, 14:34
Nie zgodzę, się :) mięśnie budujemy, a raczej uszkadzamy intensywnością treningu, a nie maszynami czy wolnymi ciężarami.

Nie łap za słowka.

bebok-85
05-09-10, 12:38
Polecam wolne ciężary na etapach budowania masy ćwiczena maszynowe są ćwiczeniami izolowanymi ale także wartościowymi każda partia raz a konkretnie w tygodniu ewentualnie jakieś kombinacje z supersierami lub seriami łączonymi ale na to masz jeszcze czas grunt to motywacja