Zobacz pełną wersję : Mały głód
Od pewnego czasu zawsze gdy ćwiczę już 1 - 1,5h robiąc już ostatnie ćwiczenia dopada mnie głód. Czy wówczas mój organizm zaczyna spalać tłuszcz czy mięśnie ?
Zawsze przed treningiem jem np. 5 kawałków chleba razowego + jakiś banan i chwile przed siłownią 30g węglowodanów z activlab ( w ogóle jaki w tych węglach jest stosunek węgli złożonych do prostych ? ) .
posiłek przed treningowy masz beznadziejny.
Daj ryż/kaszę + pierś z kurczaka/indyka, albo wołowinę.
30minut przed siłownią wypij bcaa.
W czasie treningu możesz pić węglowodany żeby nie dopadł Cię głód.
Po treningu banan + najlepiej jakaś odżywka białkowa.
Za mało jesz. Jeśli nie chcesz się bawić w bcaa przed treningiem to możesz brać 1g wit C która jest dobrym antyoksydantem. Vit C z vitalmax'u tanio wychodzi.
Po treningu lepszy niż banan będzie rozgotowany biały ryż.
banan po treningu to mit, on nie uzupełnia glikogenu mięśniowego tylko wątrobowy. Tak jak wyżej piszę, po treningu biały ryż + miecho + warzywa
z tego co słyszałem, po 40 minutach wysiłku zaczynamy spalać tłuszcz, na samym początku proste węgle. Zastosuj w diecie więcej białka i tłuszczu a głodu nie odczujesz
bezposrednio po treningu banan+bialko to mit? rozwincie to...
2banany też moga być,ryz rozgotowany lub np duza szklanka soku owocowego +serwatka to bezpośrednio po treningu
później normalny posiłek np ryz +miecho
musisz jesc więcej jesz za mało cwiczysz intesnsywnie więc spalasz wiecej energii niz dostarczasz.spróbuj kilka dni zjesc przed treningiem porządny obiad czyli ziemniaki jakieś mięcho nawet kotlet wieprzowe napewno mama robi i jakąs surówkę i 1,5godz po tym idz na siłownie napewno nie bedziesz głodny na koniec treningu
Tylko w tym problem ,że przychodzę do domu np. o 14, i już tak 14:30 muszę lecieć na siłkę by się wyrobić. Tak więc przed treningiem zdecyduję się chyba na wcześniej przygotowany ryż + odżywkę białkową.
bezposrednio po treningu banan+bialko to mit? rozwincie to...
napisałem, że węgle z banana nie uzupełniają tego glikogenu, który po treningu trzeba najszybciej uzupełnić czyli mięśniowego, one uzupełniają glikogen wątrobowy. i ot całe rozwinięcie ;p