cycu_87
24-08-10, 00:11
Jestem nowy wiec poprosze fachowcow o kilka rad i bede bardzo wdzieczny za to.Wiectak mam wzrost 172 cm i waze 84 kg zaczalem cwiczyc po rocznej przerwie i chodze na silownie juz od 2 tygodni gdzies tak.Trenuje 3 albo 4 razy w tygodniu.Zawziolem sie najpierw robie rozgrzewke to podstawa moich cwiczen przynajmniej 10 minut sie rozciagam,brzuszki itp.Powtarzam do tego serie treningu na wszystkie partie miesni w calym tygodniu do tego czasem dodaje plywanie no i bieganie na maszynach mniej wiecej pol godziny a na miesnie cwicze mniej wiecej godzine.Zamierzam niedlugo chodzic 5 lub 6 dni w tygodniu.Najwazniejsze pytanie czy taki trening da mi efekt czy musze cos zmienic? I drugie pytanie czy jak bede trenowal do dam rade bez diety?Bo powiem tak w Polsce jak bylem do uprawialem duzo sportu duzo grania w pilke plus cos tam trenowalem i nie mialem problemu z waga.Problemy zaczely sie jak przyjechalem do USA w tym przytrafila mi sie pol roczna kontuzja martwica kolana.Stosowalem 3 razy diete kapusciana efekt byl szybki ale jojo tez bylo.Z gory dziekuje za porady.Pozdrawiam wszystkich co cwicza a nie siedza na tylkach