PDA

Zobacz pełną wersję : Nadmiar skóra

Denat
23-08-10, 10:33
Witam wszystkich

Zasadniczo jeszcze nie mam tego problemu ale jestem przekonany ze się pojawi.
Mam 198 i obecnie warze 115kg gdy zaczełem redukcje warzyłem jakieś 122kg a mój cel to 93kg. W monecie gdy zaczełem redukcje miałem pierwszy stopię otyłości. Z wagi schodzę jakiś 1kg na tydzień. Nie chcę redukować więcej bo boje się ze skóra będzie nie nadarzać.
Moje pytania:
1. Czy 1 kg na tydzień to dobre tempo?
2. Czy powinienem stosować jakieś kremu lub macie. Jeśli tak to co polecicie?
3. Słyszałem ze sauna dobrze dział na ujędrnianie skóry czy to prawda?

Z góry dzięki za odpowiedzi.

Budrys
23-08-10, 13:36
wiesz, tempo zależy od stopnia otyłości. Przypomne że BMI równe 30 to otyłóść, na a gdy ktoś ma 41 BMI ?? -ktoś taki będzie teoretycznie szybciej chudł, zresztą kilogram-hmmm,pojęcie względne, ktoś kto waży 50 kg. to 1 kilogram to aż 2% masy jego ciała a gdy ktoś waży 150kg , to kilogram stanowi tylko 0,66% ogólnej masy ciała. Ty jesteś raczej duży chłop więc... ale mi się wydaje że to bardzo duże tempo-kg na tydzień... Jednyne co, to tylko przestrzegam przed efektem jo-jo...

o kremach? słyszałem o takich na rozstępy-ale to wtedy gdy się przesadnie rośnie..., natomiast jak się chudnie to ta skóra tak jakby się kurczy-dostosowuje do nowych gabarytów, al;e na pewno zaszybki chudnięcie będzie powodować nadmiary skóry, TAKŻE JESZCZE RAZ POWIEM: powoli a systematycznie, to nie będzie ani efektu jo-jo, ani problemu z nadwyżkami skóry

CIASTECZKOWY POTWOR
24-08-10, 15:35
0,5-0,75 przy twoich gabarytach zrzut wagi bo mozesz zakonczyc zwolnieniem metabolizmu
mam nadzieje ze raz na tyfdzien odpuszczasz diete i jesz coo lubisz
co do skory to jak jej jest za duuzo to bedzie za duzo
Chodzi o to ze jak zgubisz w pasie 15cm to nic nie bedzie wisiec ale jak ciachniesz 25 to juz ta skora nie bedzie naciagnieta
To jak ze swetrem do pewnego momentu sie rozciaga i wraca do poprzedniej formy ale jak rozciagniesz za bardzo to juz bedzie nie tak
122 na 198 to niewiele chyba ze sam tluszcz na tobie
lepiej napisz ile miales i ile masz w pasie

Denat
25-08-10, 08:35
Witam

Jak zaczełem to w pasie miałem jakies 115cm a teraz mam 109cm (po 8 tygodniach). Ale tym się nie martwie. Powyżej pasa w okolicach brzucha mam nie ludzka opone i tam mam od cholery skory. Zasadniczo co do diety to w weekendy za bardzo jej nie przestrzegam. Ale pomimo tego regularnie spadam z wagi o jakis kg na tydzien i wydaje mi sie ze to odpowiednie tepo.

Co do skory z tego co wyczytałem na innych forach to wystarczy ze zacznę stosować kremy ujędrniające już teraz podczas procesu odchudzania. A i tez coś mi wpadło w oczy na tema sauny ale zednych konkretów wiec jak ktoś jest obeznany w tym temacie to proszę o opinie.

Pozdrawiam