PDA

Zobacz pełną wersję : Gainer dla początkującego .

mrozik1521
22-08-10, 00:46
Witam mam 15 lat ważę 51 kg mam 172 cm wzrostu. Ze swoją waga czuję sie dobrze, ale planuje dostać się do szkoły mundurowej . Mam bmi 17 a potrzebne mi jest minimum 20. Teraz szybko rosnę w ciągu ostatniego roku szkolnego 10cm . W ciągu ostatnich 3 miesięcy przytyłem ok 8 kg ale w ostatnich tygodniach zauważyłem ze zamiast rosnąć waga mi spada. Moim celem jest nabranie zdrowej masy czyli mięśniowej . W moich wyliczeniach potrzebne mi jest zdobycie minimum 9 kg. Przeglądając opisy suple trafiłem na gainery . Mam odnośnie tego kilka pytań

1. Czy gainery wchłaniają się szybko (czyli w jedną godzinę ) czy ten proces trwa kilka H. Dla mnie lepsza opcją jest ta druga.
2. czy stosowanie tego typu suple będzie kolidowało z wzrostem
3. Czy trening pod ławką wystarczy ( Sztanga, brzuszki, Branie ciężaru na nogi ITD)
4.Ile razy w tygodniu bym musiał ćwiczyć i z jakim zaangażowaniem
5. Poprosił bym o podanie kilku gainerow nie muszą być z górnej półki ( tylko żeby nie było po nich problemów typu wzdęcia biegunka )

PS. Staram się jeść dużo produktów mącznych dań włoskich filetów z kurczaka ryżu i bardzo bardzo dużo słodyczy itd . Dodam że mama mi nie patronuje finansowo tego przedsięwzięcia. Odnośnie treningów jestem chopokiem ze wsi i praca fizyczna nie jest mi obca i od pewnego czasu już ćwiczę .
Z góry THX ! POZDRAWIAM !!!

fallenursus
22-08-10, 00:48
sam sobie zrob gejnera
zmiel platki owsiane, kup bialko lub dodawaj ser bialy,miod,naturalne maslo orzechowe,mleko pol na pol z sokiem pomaranczowym czy cos, i jedziesz.
nic ze wzrostem nie ma prawa kolidowac.
3-4 razy w tygodniu trening

MolderDist
23-08-10, 23:05
dobrze napisał fallen, czytaj i wdrażaj w życie!