Zobacz pełną wersję : siła
siema
mozna tak cwiczyc ze: cwicze triceps i klatke na siłe, a barki ,motyle, biceps,kaptury na mase? rozpisał by mi ktos jak cwiczyc klatke i tric na siłe tzn ile powturzen ile seri jak dobierac ciezar. ja robie 4 serie po 5 powturzen z ciezaru 5 kilo lzejszego niz podnosze max gdy coraz gorzej idzie kolega lekko pomaga. prosze o rade:)
szperal, jak robisz mase siła tez idzie!!
Na małe partie ciężko zrobić siłe.
Proponuje żebyś robil mase z dużymi ciężarami tylko żebyś nie zabórzył techniki i powinno być git.
pzdr.
według mnie na początku powinno ćwiczyć na masę, aż będziesz miał z czego rzeżbić, potem przychodzi czas ełaśnie na rzeżbę, a efentualnie potem (ja nie widzę sensu) na siłę, ale to moja opinia
Prezydent_1c
24-02-07, 11:50
Siłowe treningi są ważne... Jaki masz staż ?? Narazie skup się bardziej na technice wykonywania ćwiczeń. Póżniej masa (chyba ze ci nie jest potrzebna) i dopiero siła.
Ja np. ani razunie robiłem siły a nie moge narzekać!!
pzdr.
poprawka, siła nie powinna byc prirytetem na początku, bo się techniki nie ma i sobie krzywdę można zrobić
Prezydent_1c
24-02-07, 12:00
Ja moge wam dac mój przykład. Ja cały czas robie mase od kiedy tylko chodze na siłke a mój partner z siłowni (na początku byliśy tej samej mikro budowy:P) zrobił raz mase a teraz siłe non stop. Nie będe pisał jaka ale jest moim zdaniem ogromna różnica w tym momencie pomiędzy nami ... Np. ja biore 90kg na klatke a on 115-120. Ale róznica też jest w obwodach (tutaj na moją korzyść) ja mam 38,5 w łapce a on 34,5-35. Zalezy na czym komu zalezy poprostu.
Technika przede wszystkim!!
A rozmiary potem :razz:
pzdr.
cwicze 1rok na mase masa juz w tricepsie i klacie nie jest mi bardzo potrzebna. lubie sie sparingowac wiec silny tric jest mi potrzebny
[ Dodano: 24-02-2007, 13:39 ]
jak znacie jakis przykładowy plan na siłe to go wrzuccie:)
Prezydent_1c
24-02-07, 17:11
Poszukaj troche po forum a napewno znajdziesz było ich juz tysiące.
no co jest zadsnych porad??? daje sogi:)
Prezydent_1c
28-02-07, 23:04
Sam rusz głowa ... Masz ich na tym forum z 30. Gotowych już.. Wystarczy odrobina chęci ...