PDA

Zobacz pełną wersję : Bez ławki

karol92
23-02-07, 18:00
Mam pytanie mam zamiar kupic gryf z obciazanikami ale jak narazie nie ma miejsca na lawke mam zamiar zrobic dla niej miejsce w piwnicy ale to moze potrwac nawet 4 miesiace. Dlatego mam pytanie czy mozna wykonywac cwiczenia z gryfem bez lawki??

pkmh
23-02-07, 18:03
Samym gryfem możesz robić dużo ćwiczen na biceps, triceps, barki, przedramie, nogi..jedynie klaty nie bedziesz mogl cwiczyc..A tu masz przykladowe cwiczenia http://www.kulturystyka.pl/atlas/

jonasz7
23-02-07, 21:10
Dokładnie!!
pzdr.

Prezydent_1c
23-02-07, 22:20
Bez ławki można coś zrobić prowizorycznie i klatke tez sie zrobi jak sie ma chęci ... Najlepiej się tak ćwiczy ;)

karol92
23-02-07, 23:25
to jak da rade wyrzezbic klatke bez lawki??

jonasz7
24-02-07, 09:12
karol92, na upartego można!!
Ale bez ławki to za dużo nie zdziała.
pzdr.

pkmh
24-02-07, 10:44
Oczywiście da sie bez ławki podjechać troche klate ale to nie to samo co na ławce.Sam kiedyś próbowałem róznych opcji hehe :razz: kładłem się na pufach, pozniej zrobiłem sam jakąś ławeczke prowizoryczna ale oczywiście długo nie wytrzymała i musiałem kupić normalną ławke :mrgreen: Ale widziałem u kumpla samoróbke i jest naprawde extra, niejedna kupiona ławka się chowa hehe pozdro :wink:

jonasz7
24-02-07, 13:14
Samemu można zrobić super ławke!! Wystarczy tylko troszke czasu, spawarka i trochę żelastwa!!
pzdr.

kociolcyk
24-02-07, 14:26
dokładnie-szyna z tartaku decha gąbka i jakei obicie i se na to siada pudzian+arnold+coleman +pół tony obciązenia i jest stabilne :grin:

jonasz7
24-02-07, 16:06
kociolcyk, jak się chce można zrobić bardzo masywnie!!
Ja na swojej stówke bez problemu kłade.
pzdr.

Robalo
24-02-07, 16:15
Mój kumpel sam robil sobie lawke i ma lepsza od mojej kupionej :P Trzeba miec troche zelaztwa narzedzia i odrobine umiejetnosci i masz laweczke ze uhuhu :D A bez lawki tez mozesz cwiczyc tak jak ktos wyzej napisal ale laweczka to zawsze laweczka przydatna jest.

jonasz7
24-02-07, 17:46
Ja też sam robiłem ławeczki tylko że mam płaską skos góra i skos dolny.
Widełki przenoszone, ale widełki musimy sobie jeszcze zrobić jakieś :wink:
Sam robiłem wszytko i bardzo dobrze się na nich ćwiczy!!
pzdr.

areneusz
24-02-07, 17:52
to jak da rade wyrzezbic klatke bez lawki?? Ja nie mialem ławki i układałem sobie pufy :mrgreen: i jakos szło, ale teraz juz mam ławeczke

Robalo
24-02-07, 18:02
I napewno lepiej sie cwiczy z laweczka chociaz jest te uczucie bezpieczenstwa ze nic sie nie zawali :P Chociaż i w sklepach sprzedaja ten chinski szajs :P co po tygodniu sie rozpier...

jonasz7
24-02-07, 18:06
Robalo, tak masz racje, na allegro jestpełno ławeczek!!
Większość do dupy!!
pzdr.

Prezydent_1c
24-02-07, 23:18
j/w nie polecam z allegro. Ja osobiście dałem wymiary znajomemu spawaczowi i poszedłem do krawcowej i cała konstrukcja jak i obicia elegancko się trzymają ... I wyszło dużo taniej niż dobrej jakości ławka kupowana (a wydaje mi się że moją robiona można do takiej porównać).