Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Kreatyna brak efektów.

Indiana
10-08-10, 20:37
Witam , kreatynę biorę od miesiąca i jak narazie żadnych efektów ... czym może być to spowodowane ?
pije około 5l wody dziennie , dietę mam dopiętą. Do kreatyny biorę też BCAA oraz glukoze ( od wczoraj ).
Czy może być poprostu tak , że kreatyna na mnie nie działa ?
Jeśli tak by było , że nie działa na mnie to co polecacie na kolejny cykl ? ( najlepiej bez przerwy bo jestem już trochę podłamany ).

staż 10 miesięcy
wzrost 183cm
waga 80kg

sts
10-08-10, 21:06
więcej kcal i musi działać widocznie nie dopięta dieta.

Sosna91
10-08-10, 21:12
są osoby na których kreta nie działa, moze miałeś tego genetycznego farta.

Indiana
10-08-10, 21:12
Może rozpiszę dietę ...

po przebudzeniu
kreatyna

30 minut poźniej

miska płatków owsianych + białko / chleb orkiszowy ( szyneczka , pomidor itd ) + jajka

przed treningiem

100 gram ryżu + 200 gram kurczaka

odrazu po treningu kreatyna + BCAA + glukoza + banan

1 godzina po treningu

ryż + kura

dwa ostatnie posiłki to serek wiejski / twaróg.

do pierwszego i ostatniego posiłku łyżka oliwy z oliwek.

Sosna91
10-08-10, 21:13
ja bym umierał z głodu, chyba ze sie byczysz caly dzien przed TV.

Wiki
10-08-10, 21:15
słaba ta dieta
jadłbym częściej a w mniejszych ilościach. No i więcej..
przedostatni posiłek, dałbym jeszcze węgli i tłuszczu. A w ostatnim tylko wiejak/twaróg.
po treningu prawie nic nie zjadasz. Daj dwa banany + białko. A kreatyne bierz rano i przed treningiem.

Indiana
10-08-10, 21:37
Ok czyli dorzucić jeszcze jeden posiłek i w przed ostatnim posiłku dodać węgli ? :)

rafio83
10-08-10, 21:42
Może rozpiszę dietę ...

po przebudzeniu
kreatyna

30 minut poźniej

miska płatków owsianych(znaczy ile 100g???) + białko / chleb orkiszowy ( szyneczka , pomidor itd ) + jajka ile 5szt? całe czy bialka

przed treningiem

100 gram ryżu + 200 gram kurczaka dodaj jakieś warzywa

odrazu po treningu kreatyna + BCAA + glukoza + banan

1 godzina po treningu

ryż + kuradodaj jakieś warzywa

dwa ostatnie posiłki to serek wiejski / twaróg. tu jeszcze jakieś węgle w przed ostatnim

do pierwszego i ostatniego posiłku łyżka oliwy z oliwek. do ostatniego posiłku możesz dac delikatnie węgli jeżeli jestes z tych co twierdza ze na noc powinno sie jesc wegle

mtm
10-08-10, 21:43
wpierw dopnij diete na max a potem suplementacja .
jaki masz typ budowy ? ile kcal dostarczasz ? ile b/t/w na kgmc w to wchodzi >

porcje kreatyny z rana popijaj 0.5l wody odrazu .

Indiana
10-08-10, 21:51
Warzywa dodaje , zapomniałem dopisać.
Dodam węgle przed ostatnim posiłkiem a co do tych jaj to zjadam 3 całe sztuki. Płatków owsianych około 100gr.

Nawiązując do budowy ciała , jestem czymś pomiędzy endo i ekto , problemy mam jedynie z boczkami ( usunąć się już ich chyba nie da ponieważ nawet przy wadze 67kg przy wroście 183cm boczki były ... _

alder
10-08-10, 23:30
no nie jedz węgli na noc jak masz boczki. na mnie kreatyna nigdy nie działała ;]

ht
11-08-10, 19:14
dieta nie jest dopieta:) zrob 5 posilkow od rana daj 5 jaj platki owsiane itp. potem 3x ryz+kura i na noc twarog +platki owsiane. krete zwieksz dawki. ja przy 10g dziennie nic nie czuje. dopiero jak dam 30g na dzien to cos sie zaczyna dziac.

ht
11-08-10, 20:56
dieta kuleje. daj w przedost posilku kura+ryz i na ost platki owsiane+twarog.

D3
11-08-10, 21:05
Za dużo węgli, a za mało białka jak na moje. Staraj się mieć te 35-40g białka w posiłku i będzie git.

tentyp
12-08-10, 16:09
Ziomek daj krete przed treningiem i po nie ma uja pojdzie cos !!!