Zobacz pełną wersję : Masować czy Redukować?
Witam wszystkich!
Jestem Marek i od jakiegoś czasu dokładnie 8 miesięcy interesuje się kulturystyką.Trenuje na własnej domowej siłowni od 6 miesięcy pierwsze 2 były na zebranie sprzętu i literaturze na temat kulturystyki różne były fora ale to najbardziej przypadło mi do gustu.
A więc
Wiek 17 lat
Staż 6miesięcy
Wzrost 183cm
Waga 80kg
Endomorfik więcej na moim profilu
A więc moja prośba do was polega abyście doradzili mi czy mam redukować czy masować ogólnie w te 6 miesięcy bardzo poleciał mi fat byłem miś bez mięśni teraz wszyscy mi mówią że jestem chudy i wyskoki.
Dieta nie była u mnie stosowana pewnie dla tego że na początku było b.dobrze teraz dorosłem do tematu diety.
Nie proszę aby mi ktoś dietę ułożył. Ale doradził jeśli będę miał problemy.
co tu redukowac?? MASowac pozniej redukcja.Pozdro
pozbądź się brzucha najpierw a potem na nowo masuj z głową.
pitbullbody
09-08-10, 21:40
W sumie to jesteś suchar, tylko ten brzuch trzeba zjechać. xd
redukować tutaj nie ma co, zrzuć brzucha a pozniej masuj
MASSSSSSuj ziom.
i biegaj i krec aeroby brzuch spadnie
tylko pilnuj diety bo w wieku 17 lat to ten brzuch nie wrozy dobrze na przyszlosc.
ale jak teraz zaczniesz robic wszystko z glowa (przede wszystkim dieta) to bedzie GIT.
powodzenia
jeszcze raz MASSSSSSuj ziom.
tylko pilnuj diety bo w wieku 17 lat to ten brzuch nie wrozy dobrze na przyszlosc.
ale jak teraz zaczniesz robic wszystko z glowa (przede wszystkim dieta) to bedzie GIT.
powodzenia
Czy mam robić dietę na mase? Ale do tego bieganie i jakiś trening brzucha. Jaki przyjąć współczynnik B,W,T by nie nabierać fatu?
Pozdro
Pytanie dlaczego przy wysyłaniu odpowiedzi pojawiają się błędy.
Bo forum nie praży tak jak powinno od jakiegoś czasu.
Bieganie i polecam abs2.
stary masój a potem zajmiesz się redukcją
Mamy zajebiście podobnego gena.
Ja bym Ci radził redukować, skoro masz skłonności do łapania tłuszczu. Przy masie zrobisz nieco mięcha, ale jeszcze bardziej urośnie Ci bęben.
Areoby jak najbardziej dodaj brzuszki podciąganie na drążku unoszenie nóg w zwisie na drabince
Mam zamiar biegać 5dni w tyg. Normalnie trening na masę, ABS 2 od poz.1. A co do diety to standardowa na masę? (jaki współczynnik B,W,T/kg masy ciała Endomorfik)
Mam zamiar biegać 5razy w tyg. Trening na mase. Dieta na masę powinna być? Jaki przyjąć współczynnik B,W,T? Endomorfik !!!
Mam zamiar biegać 5razy w tyg. Trening na mase,ABS 2 poz. 1. Dieta na masę powinna być? Jaki przyjąć współczynnik B,W,T? Endomorfik !!!
Mam zamiar biegać 5razy w tyg. ABS 2 poz.1, normalny trening na mase. Dieta powinna być normalnie na masę? Jak przyjąć B,W,T/kg masy ciała. Endomorfik!!!
powodzenia
Zrozumiałem przy pierwszym poście :)
Mam zamiar biegać 5 razy w tyg. Normalny trening na masę, Abs 2. Jaki przyjąć współczynnik B,W,T na kg masy ciała? Endomorfik!!!
Kolego łap masę a na redukcje przyjdzie czas ,pozdro
Stary mało jest mięcha ,nabij do sety a potem redukcja,pozdrowionka
powodzenia
Zrozumiałem co miałeś namyśli przy pierwszym poście.
Powoli masuj tak aby nie nabrac zbednego fatu krec jakies aeroby albo zapisz sie na boks czy cós bedzie okej i jak nabierzesz z 10 kg masy mozesz cos tam zredukowac