Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Poprawienie jakosci miesni przed cyklem na mase

danarzewski
07-08-10, 22:15
Witam, rok jechalem na sucho, na starcie 175 cm i 72 kg (normalna budowa bez brzucha) potem doszedlem do 80 kg i 2 miesiace(maj, czerwiec) to redukcja, dorzucilem do 4 razy sillki aeroby plus zmniejszanie wegli . Chcialem zjechac jeszcze z tluszczu, ale zaczela za bardzo jechac lapa wiec to zadanie odstawiam na wiosne po cyklu na mase. Lipiec sama silka. Na pazdziernik/listopad planuje cykl na mase:
bcaa+horse power+gainer+aminogold. Potem prawdopodobnie cykl na sile, moze na prohormony sie skusze chociaz chyba za szybko jeszcze dla mnie.

Ale poki co jeszcze blisko 2 miesiace do cyklu. Na silke chodze 4 razy w tygodniu plus dolozylem od tygodnia 2-3 razy basen. Myslalem o BCAA, ale porownalem zawartosc z bialkiem (mowa o ultimate nutricion ktore chce kupic)
BCAA:
Zawartość w porcji (6 g) suplementu aminokwasowego :

L-leucyna (USP) 3000 mg
L-walina (USP) 1500 mg
L-izoleucyna (USP) 1500 mg

ULTIMATE NUTRITION PROSTAR 100% WHEY

L-leucyna 2937 mg
L-izoleucyna 1418 mg
L-walina 1099 mg

Zawartosc porownawcza dla porcji, ilosc porcji dziennych taka sama ( w moim przypadku obstawiam 2 dziennie). Porownywalem inne bialka, ceny tak naprawde sa podobne porownujac ilosci decyduje sie ultimate bo wiele dobrego slyszalem.

I tutaj mam dylemat, bardziej jestem za prostarem, wychodzi takze taniej, nie wiem czy cos jeszcze dorzucac do tego, myslalem o hmb i zma, ale z hmb chyba poczekam do wiosny i wezme conajmniej z 3 miesiace (oczywiscie nie samo). Zastanawiam sie czy cos dorzucac do tego bialka, moze jakies sugestie, cel to poprawic jakosc miesni, zwlaszcza ze teraz dorzucilem basen i traktuje to jako trening aerobowy ( 10 dlugosci plywam wolnym tepem potem z 6-8 na maksa i znowy wolno).
Diete jaka stosuje to 4-5 posilkow co 3 godziny, ostatni posilek tak o 20:10 najpozniej. Chce jeszcze ograniczyc troche wegli dorzucic bialko no i czy cos jeszcze, raczej spalacz nie wchodzi w rachube, myslalem moze o horse power ale skoro go bede bral na jesien to chyba teraz nie ma sensu go brac, czekam na sugestie :)