abc
22-02-07, 22:45
Chciałbym kupić jakiś sprzęt do ćwiczeń. Wolałbym mieć coś w domu i nie chodzić na siłownię albo chodzić, ale np. raz na 2 tygodnie, żeby jakiś trener coś mi pokazał i doradził. Nigdy wcześniej nie trenowałem. Co kupić? Mam 19 lat, 190cm wzrostu, ważę niecałe 80kg. Jestem niezbyt szeroki w barach i chyba na tym najbardziej mi zależy, z tego co wiem dobrze w tej sytuacji kupić drążek. Poza tym chciałbym ogólnie przybrać na masie i poćwiczyć też na rzeźbę (chodzi mi o ogólny trening, z uwzględnieniem jak największej liczby grup mięśni). Mam do wydania ok. 1500-2000zł, może jakbym się postarał to trochę więcej. Napiszcie też, w przypadku hantli itp. jakie obciążenia kupić. Zależy mi na czymś wszechstronnym. Może coś takiego: http://allegro.pl/item168943204_atlas_firmy_kettler_i_.html ? Chciałbym, żeby to co kupię zawierało ławeczkę. A, chcę trochę potrenować, żeby być nieco silniejszym, ale nie ma to być trening wybitnie kulturystyczny. Dużo pływam, jeżdżę na rowerze itp. i zależy mi raczej na atletycznej sylwetce, ale przy zachowaniu sprawności i zwinności niż na dwuktornym przybraniu na masie, karku godzilli i innych takich : ) Dziękuję za odpowiedzi, bo sam naprawdę nie wiem jak zacząć ćwiczyć. Aha, myślicie że warto kupić używany sprzęt czy lepiej jednak nowy?