Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Leci mi krew z nosa czy to wina kreatyny?

kamikadze51293
05-08-10, 23:25
witam.
mam taki problem biorę ze 3 tygodnie kreatynę olimpa i glutamine olimpa chodzę na siłkę w poniedziałek,środa w czwartek trening mma parter no i robota pomagam ojcu przy betonach jest to dość ciężkie ale nie zawsze. śpię średnio od 23 do 10 i nie miałem nigdy przypadku że krew z nosa mi leciała. Kiedyś pierwszy raz mi zaczęła lecieć przed kompem i na jakiś czas był spokój ze dwa tygodnie później zaczęła cieknąć a dzisiaj znów na treningu raz to nie ćwiczyłem bo słabo się czułem i przed chwila znów. Czy to może być wina kreatyny? czy czego?

kubaCK
05-08-10, 23:58
jak dla mnie to cisnienie. niech sie ktos madrzejszy wypowie. ja jestem tylko Anonimowym Alkoholikiem:)

Rokr91
06-08-10, 07:30
Masz może krzywą przegrodę nosową? Mój ojciec ma od dziecka i bardzo często miewa krwotoki z nosa.

kamikadze51293
06-08-10, 10:22
nie krzywa ona nie jest ;p za każdym razem jak mi leci to z lewej dziurki

hans87
06-08-10, 14:06
Powodów, tego że leci ci krew z nosa moze byc kilka. Mozliwe, ze jestes przemęczony i wystarczy Ci 8 godzinny sen + codziennie rano witaminy. Moze byc tez tak, że krew leci bo masz słabe żyłki w nosie, które czesto pękają poczas wysiłku czy tez potarcia nosa. Ogolnie to radziłbym Ci inwestowac w sen + witaminy + rutinoscorbin. Ten ostatni mi najbardziej pomogł, gdy czesto leciala mi krew z nosa ;-) ps. gdy to nie pomoze idz do lekarza, bo możliwe że to cos poważniejszego.

pozdrawiam hans87

Patriot
06-08-10, 14:42
najprawdopodobniej od zbyt dużego wysiłku, wiele osób tak ma.
Musisz zaopatrzyć się w jakieś dobre witaminy,a z odżywianiem jak? ile kalorii dziennie mniej więcej zjadasz

mlody1144
06-08-10, 18:01
kumpel tak mial ale dał sobie siana z silownia i krew sie nie puszcza

Hermann
06-08-10, 18:41
Ja bym tak bardzo sie nie przejmował ta krwią a to dlatego że chłopaki w Twoim wieku czesto tak mają. Naczynia krwionośne w nosie są bardzo delikatne dlatego delikatny krwotok z nosa w fazie dojrzewania czesto sie przytrafia szczególnie że prowadzisz dość forsujący tryb życia, trening i te betony moga być przeciążeniem dla organizmu. Bardziej mnie niepokoi to zasłabnięcie. Zrób na wszelki wypadek morfologie aby sprawdzic czy nie masz anemii. Oszczędzaj sie troche.

b5gipl
08-08-10, 21:40
Rok temu też ta

b5gipl
09-08-10, 11:26
Tak to jest jak chce się coś napisać, a się nie da ;O
Rok temu miałem taki problem wylałem okolu 1 litra krwi do umywalki w kinie(Bielszy niz Jackson byłem :S.
Były potem robione badania i co dziwne wszystko było ok i od momentu tamtych badań nie leciała ani razu..
Samo z czasem przeszło

Wiki
09-08-10, 13:39
możliwe że masz w nosie "słabe" naczynka krwionośne, dobrze unerwione. Można zrobić zabieg wypalenia takiego naczynka.
ja mam to samo, ale najgorzej jest w zimę. Bo wtedy duże różnice temperatur między domem, a na zewnątrz.
Najbardziej prawdopodobne jest że jesteś przemęczony i od tego masz krwotoki.
Ale to może być wszystko, lepiej zrobić sobie badania i pójść do kogoś kto obejrzy nos ;).
może też to być wywołane stresem, albo ciśnieniem.

Wiki
09-08-10, 13:40
Możliwe że masz w nosie "słabe" naczynka krwionośne, dobrze unerwione. Można zrobić zabieg wypalenia takiego naczynka. Możliwe też że na treningu mma ktoś Ci rozwalił raz nos :) i teraz będziesz miał tak przez jakiś czas. Że byle strzał i krew leci :). Ja miałem to samo. Ale najgorzej jest w zimę. Bo wtedy duże różnice temperatur między domem, a na zewnątrz. Najbardziej prawdopodobne jest że jesteś przemęczony i od tego masz krwotoki.
Ale to może być wszystko, lepiej zrobić sobie badania i pójść do kogoś kto obejrzy nos ;).

Wiki
09-08-10, 13:41
Możliwe że masz w nosie "słabe" naczynka krwionośne, dobrze unerwione. Można zrobić zabieg wypalenia takiego naczynka. Możliwe też że na treningu mma ktoś Ci rozwalił raz nos :) i teraz będziesz miał tak przez jakiś czas. Że byle strzał (nawet w czoło - zatoki) i krew leci :). Ja miałem to samo. Ale najgorzej jest w zimę. Bo wtedy duże różnice temperatur między domem, a na zewnątrz. Najbardziej prawdopodobne jest że jesteś przemęczony i od tego masz krwotoki.

Wiki
09-08-10, 13:43
Możliwe że masz w nosie "słabe" naczynka krwionośne, dobrze unerwione. Można zrobić zabieg wypalenia takiego naczynka. Możliwe też że na treningu mma ktoś Ci rozwalił raz nos :) i teraz będziesz miał tak przez jakiś czas. Że byle strzał (nawet w czoło - zatoki) i krew leci :). Ja miałem to samo. Ale najgorzej jest w zimę. Bo wtedy duże różnice temperatur między domem, a na zewnątrz. Najbardziej prawdopodobne jest to, że jesteś przemęczony i od tego masz krwotoki.

p.s wina kreatyny to na pewno nie jest...

Wiki
09-08-10, 13:44
Możliwe że masz w nosie "słabe" naczynka krwionośne, dobrze unerwione. Można zrobić zabieg wypalenia takiego naczynka. Możliwe też że na treningu mma ktoś Ci rozwalił raz nos :) i teraz będziesz miał tak przez jakiś czas. Że byle strzał (nawet w czoło - zatoki) i krew leci :). Ja miałem to samo. Ale najgorzej jest w zimę. Bo wtedy duże różnice temperatur między domem, a na zewnątrz. Najbardziej prawdopodobne jest to, że jesteś przemęczony i od tego masz krwotoki.

Wiki
09-08-10, 13:46

Wiki
09-08-10, 13:47
kur*a coś się popierdol*** te forum :-)