Zobacz pełną wersję : BIAłKO
WITAM WSZYSTKICH. MAM PYTANIE DOTYCZąCE ODżYWKI BIAłKOWEJ.JAK DłUGO MOżNA PRZYJMOWA BIAłKO,CZY JEST JAKIś OKRES MAKSYMALNY CZY RACZEJ NIE?
Znaczy sie chcesz jechac na jednej odzywce non stop?
Przyjmuj je tak długo do momentu kiedy będziesz uważał że nie musisz uzupełniać nim diety, ale na pewno Ci nie zaszkodzi. pozdro
NA JEDNEJ ODżYWCE NIE.POPROSTU KUPIłEM WIELKIE WIADRO BIAłKA I NIE WIEM CZY MOGę JEśC JA BEZ PRZERWY CZY ZROBIC PO KILKU TYGODNIACH JAKAś PRZERWę.
[ Dodano: 22-02-2007, 20:28 ]
PEWNIE żE MI POMOGłEś TYLKO ZA BARDZO NIE WIEM GDZIE MAM WSTAWIC CI TEGO SOGA
Jedz cały czas, bez przerw. Przyjmowanie tej odżywki polega na uzupełnianiu wartości odżywczych, których nie jesteś w stanie uzupełniać w przyjmowanym pokarmie. Czyli jak to bierzesz, to tak jak byś dobrze jadł. Ale pamiętaj że dieta jest ważniejsza. pozdro
[ Dodano: 22-02-2007, 20:32 ]
Pod moim tekstem masz cztery niebieskie ikonki i jednia z nich to SOG :mrgreen:
Tylko nie przedawkuj białka. To nic groźnego, ale po co :cool:
Prezydent_1c
22-02-07, 21:38
Białko traktuj jako uzupełnienie diety ... Bierz ją według braków ... Białko można jeść cały czas i nic ci sie nie stanie.
[ Dodano: 22-02-2007, 21:39 ]
ps. staraj się pisać bez CAPS LOCK'a bo razi w oczy :P
Białko to podstawowy budulec masy. Jest taka zasada że powinno się spożywac 2 gramy bialka na 1 kg masy ciała. Czyli jak ważysz przykładowo 70 kg to powinneś spożywa 140 gram bialka. I tego należy się trzymac to jest idealna proporcja. organizm ludzki potrafi przyjąc jednorazowo ok 40 gram bialka większa ilośc jest poprostu wydalana z organizmu
DAmiaN_21, no tylko że woli23 nie waży 70kg tylko 113kg, a to jest różnica :mrgreen: To nie jest żelazna zasada że najlepiej 2g/1kg masy. Zależy jaką ma dietę, czy białka musi dostarczać wiecej czy mniej.
tak tak białka można jeść ile sie chce
tak tak białka można jeść ile sie chce
tiaa nawet całe wiadro naraz :twisted:
tiaa nawet całe wiadro naraz powodzenia i smacznego