Zobacz pełną wersję : Prosze o pomoc
Witam serdecznie. mam 22 lata. w wieku od 16 lat do 19 ćwiczylem regularnie, od 20 roku zycia nie ćwicze tylko pracuje fizycznie, doznalem urazu zwanego przepuklina miedzy kregowa ( dyskopatia )
Slyszalem u znajomych i w szpitalu ze takie rzeczy leczy sie sterydami tak powiedzial mi lekarz ale chyba chcial dostac w lape dlatego nie przepisał.
Chcialem zapytac czy ktos wie cos na ten temat? i czy moze cos zaproponowac? Prosze o pomoc
mam podobny problem, sprawy wziąłem w swoje ręce
pozdrawiam
Slyszalem u znajomych i w szpitalu ze takie rzeczy leczy sie sterydami tak powiedzial mi lekarz ale chyba chcial dostac w lape dlatego nie przepisał.
Chcialem zapytac czy ktos wie cos na ten temat? i czy moze cos zaproponowac? Prosze o pomoc
Nawet jak nie przepisał mogłeś sobie zażyczyć zmianę leku ,generalnie masz takie prawo :)
moze mi ktos podpowiedziec jaki lek?
Jaki odcinek kręgosłupa Cierpi najbardziej? ja mam problem z lędźwiami i moim celem jest rozbudowanie prostowników a dzięki ssa lepiej to jakoś wszystko się układa :)
tak samo odcinek lędźwiowy, nad kością ogonową i promieniuje na lewą noge. ssa? mozesz mi coś poradzić
CIASTECZKOWY POTWOR
02-08-10, 00:53
lekarz mial na mysli kortykosteroidy
i to pomoże cos? a na początek moze b12 i b1?
CIASTECZKOWY POTWOR
02-08-10, 12:03
na przepukline to tylko operacja moze pomoc Ewentualnie wzmacnianie miesni prostych plecow
Ciesz sie ze ci ta przepuklina nerwow nie blokuje i ci penis staje albo ze nie oddajesz kalu i moczu bezwiednie
Poczytaj w necie o przepuklinie jadra miazdzystego itd to sie dowiesz dokladnie za duzo by o tym pusac a te B to ci tyle pomoga co umarlemu kadzidlo
pozdro
Trzeba wspomnieć że taka operacja nie jest tania i uciążliwa jeśli chodzi o czas PO. Mnie jako zwykłego śmiertelnika zarabiającego 2k nie stać żeby 16k wyłożyć w najlepszym przypadku, więc trzeba uważać i wzmacniać organizm, a operacja ostatecznością!!!
najlepiej drutem zbrojeniowym :)
przerzucać ciężary na siłce typowo pod rozbudowę prostowników grzbietu, brzucha i przy okazji bic-tric :)
a co do suplementacji to wszystko zależy od ciebie, można sie bawić w kreatyny itp. itd. lub ...