PDA

Zobacz pełną wersję : Prosze o pomoc

Spawator
01-08-10, 19:11
Witam serdecznie. mam 22 lata. w wieku od 16 lat do 19 ćwiczylem regularnie, od 20 roku zycia nie ćwicze tylko pracuje fizycznie, doznalem urazu zwanego przepuklina miedzy kregowa ( dyskopatia )
Slyszalem u znajomych i w szpitalu ze takie rzeczy leczy sie sterydami tak powiedzial mi lekarz ale chyba chcial dostac w lape dlatego nie przepisał.
Chcialem zapytac czy ktos wie cos na ten temat? i czy moze cos zaproponowac? Prosze o pomoc

Hornet
01-08-10, 19:38
mam podobny problem, sprawy wziąłem w swoje ręce

pozdrawiam

Spawator
01-08-10, 19:41
w swoje rece czyli?

KowalX
01-08-10, 21:57
Slyszalem u znajomych i w szpitalu ze takie rzeczy leczy sie sterydami tak powiedzial mi lekarz ale chyba chcial dostac w lape dlatego nie przepisał.
Chcialem zapytac czy ktos wie cos na ten temat? i czy moze cos zaproponowac? Prosze o pomoc
Nawet jak nie przepisał mogłeś sobie zażyczyć zmianę leku ,generalnie masz takie prawo :)

Spawator
01-08-10, 22:27
moze mi ktos podpowiedziec jaki lek?

Hornet
01-08-10, 22:44
Jaki odcinek kręgosłupa Cierpi najbardziej? ja mam problem z lędźwiami i moim celem jest rozbudowanie prostowników a dzięki ssa lepiej to jakoś wszystko się układa :)

Spawator
01-08-10, 23:00
tak samo odcinek lędźwiowy, nad kością ogonową i promieniuje na lewą noge. ssa? mozesz mi coś poradzić

CIASTECZKOWY POTWOR
02-08-10, 00:53
lekarz mial na mysli kortykosteroidy

Spawator
02-08-10, 05:35
i to pomoże cos? a na początek moze b12 i b1?

CIASTECZKOWY POTWOR
02-08-10, 12:03
na przepukline to tylko operacja moze pomoc Ewentualnie wzmacnianie miesni prostych plecow
Ciesz sie ze ci ta przepuklina nerwow nie blokuje i ci penis staje albo ze nie oddajesz kalu i moczu bezwiednie
Poczytaj w necie o przepuklinie jadra miazdzystego itd to sie dowiesz dokladnie za duzo by o tym pusac a te B to ci tyle pomoga co umarlemu kadzidlo
pozdro

Hornet
02-08-10, 17:08
Trzeba wspomnieć że taka operacja nie jest tania i uciążliwa jeśli chodzi o czas PO. Mnie jako zwykłego śmiertelnika zarabiającego 2k nie stać żeby 16k wyłożyć w najlepszym przypadku, więc trzeba uważać i wzmacniać organizm, a operacja ostatecznością!!!

Spawator
02-08-10, 18:28
czym wzmacniac?

Hornet
02-08-10, 22:43
najlepiej drutem zbrojeniowym :)

przerzucać ciężary na siłce typowo pod rozbudowę prostowników grzbietu, brzucha i przy okazji bic-tric :)

a co do suplementacji to wszystko zależy od ciebie, można sie bawić w kreatyny itp. itd. lub ...