Zobacz pełną wersję : Płatki owsiane
są jakieś zamienniki owsianych?? mój organizm ich nie akceptuje co jest uciążliwe, a bardzo by się przydały te węgle.
[QUOTE=seras997;367886]są jakieś zamienniki owsianych?? mój organizm ich nie akceptuje co jest uciążliwe, a bardzo by się przydały te węgle.[/QUOTE
nie akceptuje czyli co,na kibelek Cię goni czy jak?Dziwne bo to przecież lekkostrawne sniadanko.Spróbuj jęczmiennych.
strasznie smierdzą bąki, jak bym gnil od srodka, no i na kibel tez cisnie, nie jem juz ich i tyle :P
strasznie smierdzą bąki, jak bym gnil od srodka, no i na kibel tez cisnie, nie jem juz ich i tyle :P
Każde bąki smierdzą a na kibel z rana zwykle ciśnie więc to normalne chyba.Nie wydaje mi się aby płatki były przyczyną złego samopoczucia.
Właśnie sporo osób źle się czuje po płatkach owsianych, niektórzy mają wzdęcia inni rozwolnienie, więc mogą być powodem;)
jem owsiane-jest problem
nie jem-nie ma problemu
ale przydałby sie zamiennik z którym by nie bylo tyle problemu.
mam w domu platki ryzowe blyskawiczne, pare miesiecy temu zakladalem temat i ktos pisal ze sa bardzo przetworzone i lepsze owsiane.
ale skoro nie możesz jesć owsianych???lepszy rydz nisz nic..
fallenursus
29-07-10, 17:32
grysik
/end thread
platki orkiszowe. tyle ze drozsze niz owsiane.
Z owsianymi miałem podobnie, tak samo jak dokładałem białka na redukcji. Po 2-3 miesiącach org się przyzwyczaił i teraz jest ok;)
Przykłady zamienników masz wyżej
jak pare razy zjadłem z mlekiem to za 2-3h wszystko wychodzilo tyłem...
na wodzie troche pozniej
Ryżowe kicha. Kasza manna (grysik) też lipa- oba produkty mają dosyć wysokie IG (ale jak ktoś ma w dupie skok insy to go ahead :P). Jęczmień może jeszcze ewentualnie być, ale owies najlepszy. Osobiście jak wchodzę na masę jakościową lub redukcje to 90 % węgli dostarczam z owsianych, dla przykładu 6 dni temu zmodyfikowałem diete, czyli 4 z 5 posiłków (ostatni- szósty- białko i tłuszcz tylko) owies, tylko na śniadanie chleb orkiszowy, obciąłem węgle proste do min, tylko po treningu i juz widać efekty (widoczniejszy zarys mięśni na brzuchu), a kaloryczność pozostała ta sama, podobnie stosunek b/w/t. Mądrą dietą można wiele zdziałać Panowie :) Tylko żadnych błyskawicznych! Czym mniej przetworzone tym lepiej!
Pytanko do autora: Jesz owsiankę z mlekiem? Jak tak to chyba mam odpowiedź od czego pierdy i ból brzucha :>
to owsiane z mięchem jesz czy jak??
fallenursus
30-07-10, 02:12
Kasza manna (grysik) też lipa- oba produkty mają dosyć wysokie IG :>
PIszac grysik(tak mi przetlumaczyl google:P) mialem na mysli cream of wheat ig-66
platki owsiane maja ig 55
jemu to zadnej roznicy nie zrobi a na bebechach nie bedzie lezec moze.
owsiane zalej odzywka bialkowa do tego orzechy i masz dobry posilek na sniadanie.
Płatki owsiane na mleku trochę kakao i całkiem smakuje :)