PDA

Zobacz pełną wersję : Przeprowacka do internatu. Nowa suplementacja

Tomaszek
29-07-10, 06:45
Jak w temacie...przeprowadzam się od września do internatu.

Krótkie dane:
18lat
186cm
80kg

Tae kwon do/kickbox x2 w tyg.
Muay Thai x3 w tyg.
Siłownia x4 w tyg.

Niestety jedzenie będzie wyglądało tam skromnie. 3 pośiłki dziennie z czego jeden będzie ciepły.
Jak widać jestem dosyć zaangażowany i potrzebuję dobrą suplementacje bo nie będe już w stanie trzymać diety.
Cel jest ośiągnąć 90 kg/ nie muśi być to szybko lecz zdrowo.

Ostatnie mieśiące używałem jedynie Białko i Carbo. Już z dietą było ciężko mi nabrać 2-3kg a teraz to się boje że się wykończe...
Za każdą pomoc jestem wdzięczny.
Pozdrawiam

ZIP009
29-07-10, 08:29
Polecam gainer ale nie zastąpisz go dietą.

ht
29-07-10, 15:38
gainer-bialko aczkolwiek lepeij jak to zainwestujesz w jedzienei. piersi wedzone w internacie mysle ze by sie sprawdzily.

Voice666
29-07-10, 15:51
Wszystkiego po trochu ;)
Bcaa
Białko
Kreta
Gajner
Podstawy

Tomaszek
29-07-10, 21:06
To że nie zastąpie dietę wiem. Lecz tam nawet nie mam jak przechować.
A więc potrzebuję jak najlepszą zamianę.
Wiem że będe brał Białko i Carbo. Do tego zastanawiam się brać Kreatynę i Aminokwasy. Coś jeszcze? Ja z suplementacjami nie jestem za bardzo obeznany. Ten Gainer to co to ?

ht
29-07-10, 21:31
nie wierze ze tam niema jakiegos sklepu miesnego:)

Tomaszek
30-07-10, 19:30
Sklep mięsny napewno jest, jedynie nie mam jak przechować. Wiem że codziennie będe kupował litr mleka bo lodówki niema. Ewentualnie jakąś szynke z piersi do szkoły będe zabierał. Niestety nie mam pozwolenia na urządzenia elektryczne dlatego z mikserem ciężko. Ale nie otworzyłem ten temat by mi doradzano do diety. Z tym jeszcze sam pokombinuje ;). Więc dalej w temacie. A co to zatłuszczania. Przez moje treningi nawet miałem kłopot z niedowagą dlatego zaczełem brać carbo. Czuje że po tej przerwie wakacyjnej mnie w wrześniu szlag trafi i zostanie zemnie piórko.

Na liście obecnie jest :
Białko (Rano, przed siłownią, przed snem)
Carbo (po treningach)
Kreatyna (nie wiem jak stosować)
BCAA ( rzem z białkiem )
Gainer? ( czytam wlaśnie że składa się między innymi z kreatyny, węglowodanów i białka, nie zaburzy mi to cykl? )

Pozdrawiam Tomek