Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : czy to dieta czy lipa

69
25-07-10, 08:18
Panowie i Panie prosze o pomoc czy dieta którą stosuje jest trafiona?
Ważę ok 105 kg/182cm/41lat od 3 miesiecy po rzuceniu papierosów postanowiłem zabrac sie za siebie na samym początku zmieniłem sposób odżywiania (jem od 5 do 6 posiłków dziennie),a teraz doszła od 2 miesiecy domowa siłownia. Stosuje dietę ,ale nie mam pojęcia czy to jest trafione menu, wiec prosze o pomoc.
I posiłek
musli ~150 gr
maślanka ~250 gr
jajko 2 szt
II posiłek
twarożek ~150 gr
pieczywo ciemne pełnoziarniste(kanapka z wędliną drobiową)
jajko 2 szt
III posiłek
rybka ~130 gr(tuńczyk)
pieczywo j/w
IV posiłek
pierś z kurczaka ~250 gr
warzywa(jarzynki)
V posiłek
makrela lub pierś ~250 gr
warzywa(jarzynki)
VI posiłek
rybka lub kiełbaska

jak
25-07-10, 08:29
wszystko chyba ok poza ta kielbasa

DaN322
25-07-10, 13:00
Między którymi posiłkami masz trening? Dieta dobra, ale na noc lepiej zjeść białka z jajec albo twaróg, no i nie ma posiłku przed i po treningowego - przed treningiem zjedz sobie np. ryż brązowy z jakimś białkiem (mięso, sery, ryby), po siłce coś z węgli prostych, czyli zaraz po treningu banana, a później ryż biały (też z jakimś białem) na przykład.

luo
25-07-10, 13:05
Oblicz chociaż kaloryczność tej diety i swoje zapotrzebowanie.
Tutaj masz kalkulator w excelu http://hotfile.com/dl/42071094/c9ea43a/DziennikPosilkow.v4.40.zip.html

Micek185
25-07-10, 13:44
na co da dieta na redukcje?na mase?patrząc na wagę i wzrost to pewnie na redukcję(odchudzanie)
w drugim posiłku masz twarog który zawiera dużo kazeiny która sie rozkłada bardzo długo więc pasuje na kolacje
dlaczego nie masz żadnego makaronu/kaszy/ryżu czy innych tego typu źródeł węglowodanów?masz za to strasznie dużo chleba
kiełbasa na ostatni posiłek to też nie najlepszy pomysł,ryba jak najbardziej ale nie kiełbasa
nie wiemy także ile potrzebujesz kalorii i ile bedziesz miał z tej "diety" rzuć troche danych o które cie prosimy
odpowiadając na twoje pytanie-lipa