Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Trening i kilka pytań

tomtomek
20-07-10, 16:53
Witam.

Już na wstępię chciałbym was przeprosić za treść jaką umieszczę w tym temacie, za pewne dużo razy pisaliście to o co ja zapytam i staje się to dla was już nudne. Na różnych forach czytałem o kulturystyce, jak zrobić plany itp.

Mam kilka pytań i chciałbym uzyskać odpowiedź.

Na początku może wspomnę że dopiero zaczynam ćwiczyć.
Na forach w których opisywano jak zrobić plan cwiczeń było napisane aby cwiczyc 3,4 razy w tygodniu aby mięsnie miały czas odpocząć.

Założmy że dzisiaj ćwiczę klatkę piersiową, gdzieś wyczytałem aby ćwiczyc 4s po 10 razy.(wyciskanie na ławeczce prostej)

Więc mam takie pytanie jeśli wykonam te 4s po 10 razy to co dalej? Inne ćwiczenie które pobudza mięsnie klatki ?Po tych 4 seriach skonczyć z tym ćwiczeniem? Ile takich ćwiczeń stosować i z jakimi ciężarami. Jeśli macie za mało informacji aby mi pomóc to proszę o pytania a na pewno odpowiem.

wojtas fc
20-07-10, 16:59
Tomku to wygląda powiedzmy tak:

poniedziałek klatka

wyciskanie sztangi 12-10-8-8
wyciskanie sztangielek na skosie 12-10-8-6
rozpietki hantlami 4 po10

to taki przykład ilość powtórzeń możesz zmieniać ale od 6do12 jak na masę jest ok również ćwiczenia możesz zmieniać zamiast rozpiętetek przenoszenie ciężaru itp itd

tomtomek
20-07-10, 17:06
Czyli założmy że tak jak napisałeś.

Zrobie te 3 ćwiczenia np po 6 serii i koniec dzisiejszego treningu ?

A jeśli chodzi o obciązenie to z iloma kg zaczynac to wszystko ? Bo nie chce sie przecwiczyc i jak wiadomo miesnie nie byly uzywane wiec powoli tzreba je pobudzic

opalinho
20-07-10, 20:36
Jak jesteś początkujący to wpisz sobie w wyszukiwarkę trening FBW. Według mnie będzie dla Ciebie jak znalazł. Żadnych wymyslnych ćwiczeń ani metod.

tomtomek
24-07-10, 23:10
W kwestii treningu jakoś sobie poradzę.

A mam teraz takie pytanie, dodam moje fotki i napiszcie mi co ćwiczyc, schudnąć, na mase czy jak :P Przez 3 miesiące przytyłem prawie 20 kg wiec troche "sflaczały" jestem :D

I prosze o jakąś opinie co mam ze sobą najlepiej zrobić :)

Fotki:
http://img267.imageshack.us/gal.php?g=dsc00082pj.jpg

opalinho
26-07-10, 16:26
W kwestii treningu jakoś sobie poradzę.

A mam teraz takie pytanie, dodam moje fotki i napiszcie mi co ćwiczyc, schudnąć, na mase czy jak :P Przez 3 miesiące przytyłem prawie 20 kg wiec troche "sflaczały" jestem :D

I prosze o jakąś opinie co mam ze sobą najlepiej zrobić :)

Fotki:
http://img267.imageshack.us/gal.php?g=dsc00082pj.jpg

Szczerze to ja na tych fotkach widzę otłuszczoną sylwetkę,bez jakichkolwiek zarysów mięśnii.Radzę schudnąć,nastepnie ułożyć zbilansowaną dietę i nabierać mięśnii a nie fatu(choć wiadomo,że przy robieniu masy cos tam tłuszczu przybędzie ale nie tyle co u Ciebie)