Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Redukcja

MaciekX
14-07-10, 14:25
Mam taki problem. Od 4 miesięcy robię redukcję, do dziś udało mi się zrzucić 18kg i w pasie zeszło 20cm. Czyli ogólnie jestem zadowolony jak dotychczas. Obecnie ważę 80kg, chcę zejść jeszcze 5kg i wreszcie zacząć masę. Jak dotąd regularnie waga jak i centymetry w pasie szły w dół, ale teraz już od ok2tyg stoi ciągle na takim samym poziomie.
Dieta wszystko jest, aeroby robię 40min po treningu do tego BCAA. Dotychczas co jakiś czas schodziłem z węglami w dół, białko zwiększałem, tłuszcze utrzymywałem na jednakowym poziomie, mniej więcej w ciągu dnia jem 60g węgli, 50g tłuszczy, i ok 225g białka (5posiłków dziennie wychodzi), więc już nie bardzo z węgli z czego jest schodzić w dół, a w ketozę wchodzić nie chcę.
Tak w sumie się spodziewałem, że może być taki problem tylko teraz chciałbym prosić o radę, myślałem może zwiększyć ilość węgli załóżmy do 75-100g żeby podkręcić metabolizm? oczywiście chodzi mi o zdrowe węgle i później znowu zejść z nimi w dół bądź utrzymać już na tym poziomie ? Czy dorzucić może jeszcze jeden posiłek ? (W sumie wtedy też zwiększą się węgle )
Bardzo proszę o jakieś rady :)
pozdro :)

MaciekX
14-07-10, 14:37
sory, że post pod postem, ale nie dało już się edytować.

Jeszcze przyszło mi na myśl, że może to być winą już dosyć dawnej przerwy (chociaż nie czuję się jakoś strasznie wykończony, mam teraz dużo czasu na regeneracje), tylko najgorsze jest to, że od 12do16 sierpnia wyjeżdżam, więc wtedy sobie zaplanowałem tygodniową przerwę. To teraz już nie bardzo chce chcę robić przerwę, bo zrobię tydzień odpoczynku później zacznę treningi minie 2tyg i znowu tydzień przerwy, to trochę nie bardzo mi to teraz by pasowało, więc może macie jakieś inne rady.

slim shady
14-07-10, 19:01
zrób sobie tydzień wolnego od diety, ale też nie rzucaj się na jedzenie jak psychol

schodź z tłuszczy

wydłuż aeroby, dodaj trening siłowy, możesz spróbować interwałów, możesz pić z 1-1,5 l zielonej herbaty w ciągu dnia