Zobacz pełną wersję : Co na początek ?
Witam, jest to mój pierwszy post na tym forum więc prosiłbym o wyrozumiałość ;) . Mam 17lat, 74kg wagi i 180cm wzrosu. Ćwiczę regularnie od roku (3 razy w tyg.) Chciałbym zażyć jakieś odżywki, chodzi mi na początek coś słabego, dodam ze 4mies temu brałem Jabłczan Kreatyny(180tabs.) Myśle o jakiejś kreatynie.. co polecacie ? Chodzi mi głównie o rzeźbę... może wage mam prawidłową ale mam sporyy brzuch którego chciałbym sie pozbyć . Jakieś sugestie ? :)
pozdrawiam
Pomyliles działy to jest doping(koksy) a nie suplementy diety ;)
chyba Ci się działy pomyliły. Jeśli chodzi o rzeźbę to trzeba mieć odpowiednią dietę. A z odżywek możesz dodać jakieś białko, bcaa, spalacz. Kreatyny za bardzo na redukcji się nie opłaca brać.
jednak z taką wagą nie przejmowałbym się małym brzuchem i robiłbym czystą masę :).
To dej pory ćwiczyłem bardziej amatorsko, teraz wciągło i pasowało by jakąś kuracje wziąć:) Osiągnięcia do tej pory do 85kg na ławce.. wiec troche cienko
A co myślicie o jakimś HMB ?
ps. prosiłbym moda o przeniesienie tematu .. ;)
Mi każdy tutaj HMB odradzał lecz chyba bede musial sie na sobie przekonac jak to dziala ;p
Czy jeszcze jednen etap tego jabłczanu ?
Witam, jest to mój pierwszy post na tym forum więc prosiłbym o wyrozumiałość ;) . Mam 17lat, 74kg wagi i 180cm wzrosu. Ćwiczę regularnie od roku (3 razy w tyg.) Chciałbym zażyć jakieś odżywki, chodzi mi na początek coś słabego, dodam ze 4mies temu brałem Jabłczan Kreatyny(180tabs.) Myśle o jakiejś kreatynie.. co polecacie ? Chodzi mi głównie o rzeźbę... może wage mam prawidłową ale mam sporyy brzuch którego chciałbym sie pozbyć . Jakieś sugestie ? :)pozdrawiam
W tym wieku żadne jabłczany ani krety nie są potrzebne, no! Wszystko samo ładnie idzie. Brzuch zgubisz aerobkami i dieta. Dieta jest? Zapodaj ją...
No właśnie niestety diety nie ma ;/ Może jakieś propozycje ;) ?
Zapraszam do działu dieta.