Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : dieta-jestem zielony !!! Pomocy :)

Potępiony
07-07-10, 19:37
oceńcie i poprawcie !! thx

Pije -2-3l wody niegazowanej dziennie + 4/5 szklanek czerwonej herbaty dziennie na zmiane z zieloną

Waga-90kg
Wiek-18 lat
Wzrost-175cm
Cel-redukcja aż do chwili kiedy lustro się do mnie zacznie uśmiechać ;)

1 śniadanie-6-00
-Płatki kukurydziane 50gr
-1 całe jajko(gotowane)
-białka jaj (3 sztuki)

2 śniadanie-10-00
-Chleb pełno żiarnisty-2/3 kromki (filet z kurczaka i serek wiejski włoszczowo np. z ziołami
-pomidor

3 posiłek-13-00
- ryba w sosie pomidorowym (z puszki)

4 posiłek-16-00
-ryż brązowy 80gr
-pierś z kurczaka 150gr
-brokuły,szparagi

5 posiłek-19-00
-twaróg chudy 150gr

Raz na tydzień 1 jabłko !!!

Nie jem ani nie pije nic czego tu nie wypisałem ;)

Poniedziałek-Bieganie 30 min
Wtorek-siłownia
Środa-Bieganie 30 min
Czwartek-Siłownia
Piątek-Bieganie 30 min
Sobota-Siłownia
Niedziela-wolne

Zadam pytania w kolejności od 1 ,2,3,4 itd i odpowiec też w kolejnośći (będzie łatwiej !)

Przypominam to dieta REDUKCYJNA

1.Jem co dziennie tak samo . Moge np. zamiast na obiad jeść filetu z kurczaka zjeśc np.
-rybe bez panierki ?
-udka z kurczaka gotowane ?
-kotlet schabowy bez panierki ?
2.Efekty wagowe po kilku dniach a np. waga -10kg ? po jakim czasie (mniej/więcej)
3.Można do obiadu dodawać jakiś sos ? a jak tak to jaki najlepszy ?
4.Mogę czasami zjeść coś (tzn.niezdrowego np. spaghetti ) ?
5.Co lepiej jeśc w 3 posiłku (13-00) zamiast ryby z puszki w sosie pomidorowym ? (prócz tuńczyka)
6.Czy plan który wymieniłem powyżej jest dobry Nie zamało:
-biegania? 30 min , ponieważ więcej nie daje rady (ból łydek !)
-siłowni ?
7.Na śniadanie mogę zjeść np. dla odmiany chleb pełnoziarnisty ale z parówkami drobiowymi !!! ?
8. PYTANIE OGÓLNE:
Musze co dzień jeść to samo czy moge co dzień co innego ?ale zdrowego z mniej więcej takimi samymi właśćiwośćiami ?np.
Obiad:
Poniedziałek -ryż,pierś z kurczaka,warzywa
wtorek -ryż,ryba smażona bez panierki lub schabowy bez panierki ?
Śniadanie:
Poniedziałek-chleb pełno ziarnisty +polędwica lub filet z kurczaka(pokrojony),serek wiejski
Wtorek-chleb pełno ziarnisty+ masło+ parówki drobiowe ?
To sa tylko przykłady ale wiecie oco mi chodzi . czekam na odpowiedzi z góry thx!!!

opalinho
07-07-10, 23:20
Zamiast filetu z kurki możesz śmialo jesc ryby(np.mintaj,dorsz,halibut,flądra,morszczuk)goto wane na parze albo robione w folii w piekarniku(mój ulubiony sposób).Chudy schab duszony w warzywach też czasem mozesz zapodac ale nie za często.Wszelkie sosy gotowe,które są dostępne w sklepach raczej sobie odpuść.Proponuję samemu jakiś zrobić,np.z pomidorów w puszce.Rybę z puszki zastąp np.wędzoną makrelą.Bieganko możesz zastąpić rowerem jak Cię łydki bolą choć zwykle bola tylko w początkach biegania.Pieczywko powinieneś raczej odstawić lub jeść chleb z mąki żytniej razowej.Po parówkach będziesz wyglądał jak p..,odstaw je.Platki kukurydziane zamian na owsiane.Do twarogu ddaj oliwę z oliwek badz orzechy(wloskie,migdaly).To tak pokrótce.

rafio83
08-07-10, 09:27
Zamiast filetu z kurki możesz śmialo jesc ryby(np.mintaj,dorsz,halibut,flądra,morszczuk)goto wane na parze albo robione w folii w piekarniku(mój ulubiony sposób).Chudy schab duszony w warzywach też czasem mozesz zapodac ale nie za często.Wszelkie sosy gotowe,które są dostępne w sklepach raczej sobie odpuść.Proponuję samemu jakiś zrobić,np.z pomidorów w puszce.Rybę z puszki zastąp np.wędzoną makrelą.Bieganko możesz zastąpić rowerem jak Cię łydki bolą choć zwykle bola tylko w początkach biegania.Pieczywko powinieneś raczej odstawić lub jeść chleb z mąki żytniej razowej.Po parówkach będziesz wyglądał jak p..,odstaw je.Platki kukurydziane zamian na owsiane.Do twarogu ddaj oliwę z oliwek badz orzechy(wloskie,migdaly).To tak pokrótce.

Dlaczego ma rezygnować z cyca na rzecz ryby? Dlaczego nie może jeść ryb z puszki(w szczególności tuńczyka)? Makrela wędzona tak samo jak szproty wędzone wcale nie jest taka dobra i nie powinno się jej zbyt czesto jeść. Parówki są OK, tylko nie to tanie ścierwo.

opalinho
08-07-10, 10:02
Dlaczego ma rezygnować z cyca na rzecz ryby? Dlaczego nie może jeść ryb z puszki(w szczególności tuńczyka)? Makrela wędzona tak samo jak szproty wędzone wcale nie jest taka dobra i nie powinno się jej zbyt czesto jeść. Parówki są OK, tylko nie to tanie ścierwo.

Kolega pytał o zamiennik,nie napisałem mu żeby rezygnował z cyca tylko szamał rybke jako ZAMIENNIK dla urozmaicenia diety.To samo pisał o rybie z puszki,pytał co może jeść zamiennie i zaznaczył OPRÓCZ TUŃCZYKA(choć szkoda bo tuńczyk to dobre zródło białka).Czytaj uważniej.Odnośnie parówek to zdania nie zmienię,dla mnie o shit obojętnie w jakiej cenie.

rafio83
08-07-10, 10:21
Kolega pytał o zamiennik,nie napisałem mu żeby rezygnował z cyca tylko szamał rybke jako ZAMIENNIK dla urozmaicenia diety.To samo pisał o rybie z puszki,pytał co może jeść zamiennie i zaznaczył OPRÓCZ TUŃCZYKA(choć szkoda bo tuńczyk to dobre zródło białka).Czytaj uważniej.Odnośnie parówek to zdania nie zmienię,dla mnie o shit obojętnie w jakiej cenie.

Faktycznie nie doczytałem, sorki! A co do parówek, to może kiedyś się przekonasz :) Polecam z serem żółtym zapiekane w mikrofali

opalinho
08-07-10, 12:14
Faktycznie nie doczytałem, sorki! A co do parówek, to może kiedyś się przekonasz :) Polecam z serem żółtym zapiekane w mikrofali

Podczas pobytu w NL miałem okazję pracować w zakładach mięsnych i jakoś się nie skuszę na parówki.

Potępiony
09-07-10, 19:28
Wszystko ok ale mam taki pomysł może odpowiecie na moje pytania w kolejnośći będzie łatwiej ?(tak mi się zdaje) zamienniki chodzi mi ogólnie mogę zmieniać produkty o np. 2 dzień ? odpowiecie dokładnie na moje pytania !!! thx