Zobacz pełną wersję : Oliwa ---> ??
Czytałem gdzieś, że picie oliwy jest korzystne.
Ale w jakich porach ją należy pić i ile?
tyle ile zapotrzebowania na tłuszcze(zdrowe tłuszcze)
Czytałem gdzieś, że picie oliwy jest korzystne.
Ale w jakich porach ją należy pić i ile?
Polewasz nią ryż, tak ze dwie łychy i tyle styknie.
Tak bo zawiera zdrowe dla organizmu tłuszcze roślinne. Pijesz jej tyle ile potrzebujesz aby uzupełnić brakujące tłuszcze w posiłkach, ale widząc że jesteś początkującym w zupełności wystarczy jak wypijesz te 30ml dziennie w porcjach nie większych niż 10-15ml. Najlepiej rano, w drugim posiłku/przed treningiem i przed snem
Najlepiej rano, w drugim posiłku/przed treningiem i przed snem
To kiedy ma pić zależy od tego jaki ma cel i czy ma jakąś diete.
Wiadomo, ale np po treningu się nie je się tłuszczy. Napisałem taki ogólny zarys żeby miał o nich jakieś pojęcie
Wiadomo, ale np po treningu się nie je się tłuszczy. Napisałem taki ogólny zarys żeby miał o nich jakieś pojęcie
oooooo yes :)
A co ma do tego cel i czy ma dietę?
A co ma do tego cel i czy ma dietę?
Cel ma do tego ile tłuszczu powinien spożywać w ciągu dnia, jak sam wiesz różni się to przy masie i rzeźbie, dieta często okresla pory w jakich należy ten tłuszcz spożywać.
Np:w diecie z rotacją węgli trzy ostatnie posiłki powinny być bez tłuszczy...
Skoro nie wiemy jaki kolega ma cel i czy w ogóle ma jakąś dietę to jak można mu napisać kiedy ma spożywać tłuszcze?
Napisałeś ,że to czy ma pić zależy czy ma dietę ,a ja uważam ,że należy spożywać zawsze. To kiedy ma pić cel też nie ma znaczenia,a ilość.
oj kowal,kowal, zawsze musi być po twojemu tak?! SĄDY SĄDAMI ALE SPRAWIEDLIWOŚĆ MUSI BYĆ PO TWOJEJ STRONIE :)
oj kowal,kowal, zawsze musi być po twojemu tak?! SĄDY SĄDAMI ALE SPRAWIEDLIWOŚĆ MUSI BYĆ PO TWOJEJ STRONIE :)
Nie o to chodzi.Jak komuś pomagasz to dobrze żeby nie było niedomówień.Swojego czasu dużo pierdół tu powtarzano.Sprawiedliwość jest gdzie jest,a fakty są faktami ,że źle napisałeś ;)
rafio83 (http://www.e-gym.member.php?17759-rafio83)taki to już kowalx jest czepliwy
po ch*j temat sprzed 3dni odgrzebywać żeby napisać nic nie wnoszący post..
po ch*j piszesz jak nie masz nic do powiedzenia...Patriot nie spinaj sie tak bo ci sie zmarszczki zrobią!!!
po ch*j piszesz jak nie masz nic do powiedzenia...Patriot nie spinaj sie tak bo ci sie zmarszczki zrobią!!!
Zmarszczki na jajkach.
He he he he he he he he he.
Dobrze już nic nie będę pisać, kłóćcie się dalej i piszcie pierdoły.