Zaloguj się

Zobacz pełn± wersję : Pro¶ba o mal± pomoc dla zielonego

Dominik_YZF
06-07-10, 20:32
Witam.
Mam na imię Dominik i 22 lata za sob±, 170cm/ 70-72 kg.

Pomyslałem, ze juz chyba najwyzsza pora zeby sie wziac za siebie. Cel jaki chcialbym osiagn±c to nabranie troche masy MIĘSNIOWEJ i fajna rzeĽba. Nie chce byc duzym schabem, ale tez nie przeciętniakiem:)

Dwniej grałem "zawodowo" w piłke i byłem w jakiejs tam formie, ale teraz malo czasu i chęci na to. Pracuje fizycznie po 10 godz dziennie, jadam normalne zarcie. Jakies mięcho, ziemniaki itd. Nie pale i malo pije:)

Teraz do rzeczy, chce zacz±c cwiczyc najlepiej 3 razy w tyg. Sprzęt jakim dysponuje to: Ławka regulowana plaska/skos, ławka do brzuszkow, gryf prosty i łamany, hantle i troche obci±zenia. Ułozyłem sobie taki trening:

PONIEDZIAŁEK:
Klatka
- wyciskanie na lawce poziomej
- wyciskanie na lawce skosnej
- rozpietki
- podnoszenie hantli w lezeniu
Triceps
- francuskie wyciskanie
- prostowanie ramion na ławce
- prostowanie ramion za sztang±
Brzuch
- brzuszki na lawce sko¶nej

SRODA
Plecy
- wiosłowanie sztang±
- nie mam pomyslu co jescze :/
Biceps
- uginanie przedramion podchwytem ze sztang±
- uginanie przedramion na modlitewniku
- uginanie z hantlami na zmiane
Przedramie
- uginanie nadgarstkow ze sztang± podchwytem
- to samo chwytem od gory
Brzuch
- brzuszki

PIATEK
Barki
- wyciskanie zza głowy
- unoszenie hantelek
- podnoszenie sztange wzdluz tulowia
Kaptury
- wznosy barkow w gore
Brzuch
- brzuszki

* Celowo nie napisałem nic o nogach. Jak juz wspomnialem gralem dlugo w piłke, mam dosc mocno zbudowane uda i łydki i nie chce zeby były jescze większe.

Je¶li kto¶ mogłby udzielic jakis małych porad dot treningu, zarcia, cokolwiek to bede wdzięczny.
Pozdro

mariokult
06-07-10, 22:50
zacznij od FBW a nie od splita

fallenursus
06-07-10, 23:31
zacznij od FBW a nie od splita

czemu?hmmm? CZEMU?!

mariokult
07-07-10, 10:01
split jest po aby udoskonalać odpowiednie partie
fbw całe ciało i na pocz±tku to mu da lepsze wyniki
I znowu piszę to dlatego bo widziałem po sobie rezultaty
fallenursus (http://www.e-gym.pl/member.php?12885-fallenursus) znowu robie Ci problemy przepraszam mam nadzieje że się nie obraziłe¶ na mnie

fallenursus
07-07-10, 12:08
Dobrze ze opisujesz wlasne odczucia. Problemow nie stwarzasz:)
Ja nie wiem gdzie i kto wymyslil i wszyscy powielaja ze np fbw jest dla poczatkujacych lepszym wyjscie.nigdy nie robilem zacz±łem od splita i efekty byly .cwiczenia silowe to wszystko to samo z ta mala różnica ze czasami sie wykonuje je inaczej zeby ruszyc poszczegolne wlokna miesniowe. I czy zrobi to w stylu fbw czy split efekt koncowy bedzie taki sam.fbw to raczej dla kogos kto nie masz za duzo czasu na silowni...

D3
07-07-10, 12:19
fbw to raczej dla kogos kto nie masz za duzo czasu na silowni...

Też tak uważam :)

mariokult
07-07-10, 12:51
ok zgadzam się z Tob± w 100 procentach .
Dla mnie najważniejsze to idealna dieta i bardzo dobry trening za niedługo pochwale się swoimi postępami

Orson
07-07-10, 13:41
to ro¶nij duży i szeroki ! powodzenia

fallenursus
07-07-10, 14:21
Jedynie co to by nogi jednak dodac. High reps low weight. Duzo powt maly ciezar cwiczenie bez nog to jak masturbacja bez internetu:)

Hornet
07-07-10, 15:22
sog za t± sentencje

Dominik_YZF
07-07-10, 21:22
No dobra chyba rzeczywi¶cie dodam te nogi bo nie wyobrazam sobie masturbacji bez neta hehe. Od pi±tku zaczynam cwiczyc i jeszcze uloze sobie jakas diete. Za pol roku pochwale sie czy s± postępy :D