Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : 2 porcje gainera

Ikar
06-07-10, 16:45
czy sa jakies przeciwskazania do spożywania 2 porcji gainera na raz ? zaraz po treningu taka podwójna dawka chyba nie zaszkodzi co ? bo zanim dojade do domu (45 min) to odczuwam wielkie pragnienie na węgle a ze nie mam carba a na kakao i banany juz nie moge patrzec wale tego gainera ale ta jedna porcyjka to malutka jest. oczywiscie zdaje sobie sprawe z tego ze najodpowiedniejsze po treningu sa proste cukry alee.

Sosna91
06-07-10, 17:55
mozesz, i w ogóle jak porcje gainera przeciez bierzesz tyle ile potrzeba a nie ile jest napisane.

ht
06-07-10, 17:57
nie psrecyzowales co to za gainer. w jednym porcja to 50 g w drugim 150g

alder
06-07-10, 18:58
białko od razu po treningu ? najlepiej to węgle i aminokwasy. ale skoro nie masz.

rafio83
06-07-10, 21:23
białko od razu po treningu ? najlepiej to węgle i aminokwasy. ale skoro nie masz.

Białko jest GIT zaraz po treningu...

KowalX
06-07-10, 21:53
oczywiscie zdaje sobie sprawe z tego ze najodpowiedniejsze po treningu sa proste cukry alee.
To nie prawda.

alder
06-07-10, 22:34
Białko jest GIT zaraz po treningu...

pod warunkiem że z węglami czyli gainer powiedzmy ok. ale samo białko nie. chyba jednak najlepszym rozwiązaniem to węgle+aminokwasy a później węgle low IG + białko zwierzęce. samo białko zaraz po jest lipa bo białka potrafią więcej zużyć niż dostarczyć energii poza tym to dodatkowy czas dlatego ja cenię zaraz po siłowym przed aerobami aminokwasy

Ikar
07-07-10, 00:21
mozesz, i w ogóle jak porcje gainera przeciez bierzesz tyle ile potrzeba a nie ile jest napisane.

chodzilo mi bardziej o to czy np jak zjem 2 a nie jedna porcje to nie dostane rozwolnienia itp

KowalX w takim razie co jest najodpowiedniejsze po treningu? Z tego co wiem to podczas i po treningu organizm wsysa wszystko jak gąbka, a zeby nie wyżerał bialka co sie dzieje gdy nie ma innych pokladow energii stosuje sie wegle szybko przyswajalne od razu po treningu a pozniej do godziny nalezy zapewnic wegle i bialko . Ale oczywiscie moge sie mylic

alder
07-07-10, 00:50
podczas treningu organizm powinien mieć z czego czerpać energię. z pożywienia lub tkanki tłuszczowej. po treningu należy uzupełnić bak paliwem czy uzupełnić glikogen mięśniowy. oczywiście jeśli to był trening anaerobowy - beztlenowy. + ew. aminokwasy zużyte podczas treningu.

Ikar
07-07-10, 01:12
no dobrze z tym ze glikogen czyli wielocukier uzupelnimy w domku np ryzem itp cos co zawiera cukry zlozone i proste . a ryzu od razu po treningu nie zjem wiec zaleca sie carbo w ktorym sa cukry proste. Czyli w dalszym ciagu jestesmy w punkcie wyjscia bo w takim razie dlaczego zaleca sie carbo po treningu . niech ktos mi to jakos logicznie wytłumaczy bo jakoś nie rozumiem.

fallenursus
07-07-10, 01:27
bialko styknie zeby zachamowac katabolizm.
jak czujesz brak energi bez cukru mozesz sobie zjesc kilkanascie miskow haribo nawet,- yes serious.
ig w tym co jesz przed i po treningu mozna sobie wsadzic w sumie w tylek.

alder
07-07-10, 21:00
bialko styknie zeby zachamowac katabolizm.

come back to school

jak po co ? no właśnie od razu o treningu glikogen węglami się uzupełnia.

alder
07-07-10, 21:05
a czemu glikogen lepiej od razu uzupełnić węglem o wysokim IG ? aby zbić również kortyzol. a co to ? znajdziesz w necie

fallenursus
07-07-10, 21:08
niestety nie zablysles:( nawet posta nie przeczytales ze zrozumieniem:(

alder
07-07-10, 22:48
przykro mi wprost