PDA

Zobacz pełną wersję : suplementy na mase po aerobach i zrzucaniu tluszczu

nwa
03-07-10, 13:04
Witam wszystkich,

Aktualnie cwicze trzy razy w tygodniu, do tego po kazdym treiningu jest jazda na rowerze lub bieznia. Do tego wprowadzilem diete bogata w bialka oraz weglowodany. Tluszcze zostaly zminimalizowane jak sie tylko dalo. Jakies 3 miesiace temu wazylem ok 80 kg, ale mialem na ciele dosc duzo tluszczu. Udalo mi sie go zrzucic, choc zostalo go jeszcze troche na brzuchu. To tez mam zamiar zrzucic. Aktualnie waze 71-72 kg. W bliskiej perspektywie czasu moim celem jest nabrac jakies 5-7 kg miesni. Ze wzgledu na prowadzony tryb zycia mam ograniczenia w stosowaniu diety, musze wprowadzic suplementy. Jaki rodzaj suplementow polecilibyscie jako uzupelnienie diety, ktore pomoga mi zbudowac kilka kilo miesni, ale bez tluszczu. Zorientowalem sie, ze sa odzywki ktore zawieraja bialka z dodatkiem weglowodanow w roznych proporcjach, co byscie polecili? Widzialem takze odzywki bialkowe bez dodatkow weglowodanow. Moze one beda lepsze zamiast tych bialkowo-weglowodanowych?

Jakis czas temu jadlem Gainera. Wtedy przytylem ponad 10 kg w ciagu 3 miesiecy, ale byl to tluszcz :)

Udanego weekendu

MolderDist
03-07-10, 18:47
1. Nie eliminuj tłuszczu do minimum! Tłuszcz jest niezbędny w diecie jak każdy inny składnik pokarmowy. Używaj tylko "zdrowych" tłuszczy - głównie oleje na zimno, orzechy, ryby
2. Jak jeździsz lub biegasz po treningu to max 20 minut nie wiecej, inaczej popalisz mięśnie i przyda się tutaj antykatabolik np. Bcaa Xtra z Activlaba jako dobre źródło aminokwasów Bcaa
3. Chcesz odżywki - wybieraj gainera ale z jak największą ilościa białka na 100 g produktu - pełno jest gainerów, które nie mają wcale tak naprawde białka a sam cukier i wtedy to idzie szybko ale własnie masa tłuszczowa

http://www.e-gym.pl/showthread.php?22819-Whey-Protein-50-Machine-Man-i-nowy-smak-ADVOCAAT!&highlight=activlab+machine+man

w podanym linku masz akurat gainera z 50% zawartością węglowodanów i 50% białka a więc ok
możesz poszukać również w innych proporcjach

alder
03-07-10, 19:04
ja tradycyjnie juz, polece kompleks bialek a nie sama serwatke. mianowicie Nitroprogen z Treca. albo cos w podobie co procz serwatkowego bialka zawiera rowniez to z jaja i kazeine. jest dobre na kazda pore oraz na noc.
generalnie podkrec podaz bialek i oscyluj weglami (kazdy reaguje inaczej na nie). a tluszczami - jak wyzej. nie nalezy wszystkich ograniczac. lepiej ogranicz cukier i inne zarlo zawierajace go

KowalX
03-07-10, 19:05
Nie no ,nasycone też potrzebne.Raczej trzeba wprowadzić nienasycone kosztem nasyconych,ale nie pozbywać się ich całkowicie.

nwa
04-07-10, 11:21
Dzieki wszystkim za odpowiedzi, napewno sie przydadza. Male sprostowanie z mojej strony, ryby zajadam codziennie jako zrodlo bialka, a ze maja jeszcz tluszcze to lepiej dla mnie:) Trafilem na dobra oferte odzywki zawierajacej prawie samo bialko, z niewielka iloscia cukrow. Cena jest bardzo korzystana. Czy warto bybylo zakupic ta odzywke bialkowa, a cukry uzupelniac dodajac miod do przygotowywanej mieszanki odzywki bialkowej z mlekiem zamiast kupowania odzywki bialkowo-weglowodanowej?

KowalX
04-07-10, 13:05
Zdecydowanie lepsze rozwiązanie tak jak masz czyli białko + dodatki ,bo w każdej chwili możesz dodać węglowodany ,a w razie potrzeby i tłuszcze.Możesz miksować w kilku opcjach i dodawać owsiankę, rodzynki, miód, owoce itd, itp wszystko zależnie od pory.
Co do samego białka to najlepiej do miksowania chyba sprawdza się wanilia,ale jak tam chcesz.
Może napisz jakie to białko to ktoś podpowie przy okazji czy smakowo i z rozpuszczalnością jest ok.

nwa
04-07-10, 15:59
Może napisz jakie to białko to ktoś podpowie przy okazji czy smakowo i z rozpuszczalnością jest ok.

Jest to bialko OSTROWIA WPC 80 900 gram

KowalX
04-07-10, 16:04
Tak myślałem ,że to ostrowia :)

Keejdzi
04-07-10, 16:11
Własnie jak jest z Ostrowia bo sie zastanawiam nad nia i jeszcze jednym specyfikiem od nas z vitamin shopu

KowalX
04-07-10, 16:26
Nie jadam tych najtańszych białek ,ale chyba jeszcze vitafit czy jakoś tak polecają ludziska ,ale nie piłem.

MolderDist
04-07-10, 16:54
vitafit jak najbardziej moge polecić ;-)
inna klasa niż ostrowia zdecyodwanie

ht
04-07-10, 17:15
zdecydowanie lepsza opcja jest bialko niz bulk czy gainer. wegle mozesz sobie samemu dokladac i wiesz chodziaz ze pochodza z dobrego zrodla. bialka ostrowii nie polecam. smak do bani rozpuszczalnosc pieni sie. w sumie cena mowi sama za siebie.

alder
04-07-10, 17:17
węgli/cukrów jest wszędzie tyle, że kupowanie gainera to głupota