Zobacz pełną wersję : Czy to dobre rozwiazanie??
Prosilabym o porade w sprawie omleta z samych bialek.
Czy jest lepszym rozwiazaniem anizeli izolat.
Drugie pytanie ,,,mozna zjesc go przed snem czy lepiej dwie godzinki przed pujsciem spac??
Wydaje mi sie ze lepsza opcja niz izolat i mozna szamac przed snem. Ale zaczekaj,pewnie zaraz Kowal powie inaczej...
fallenursus
02-07-10, 21:39
Ja bym jakis orzechow dodal czy posmarowal maslem orzechowym naturalnym.polal naturalnym syropem klonowym lub czyms niskoslodzonym.takie same bialka to be.:)
izolat przed snem kiepski pomysl. to bialko zbyt szybok sie wchlania. przed snem lepiej dac mieszanke. izolat po treningu. jesli chodzi o omleta to lepsze rozwiazanie.
ja jem omlet od rana. 5bialek miarka bialka (dla smaku) 50 g platkow owsianych. dzem i syrop tiramitsu. ale przed snem powinnas zrezygnowac z dzemu i tiramitsu.
JA te bialka posypuje kakao beztluszczowym!!
Ale nie wiem czy przed samym snem sie je powinno zjesc czy 2 godz przed?????????????????
dzieki za odp:-)
slim shady
03-07-10, 11:14
przed samym nie, 1 h -40 minut, ale omlet może być zbyt kaloryczny przed snem zależy jak go robisz, ale tak jak pisał fallen posmaruj masłem orzechowym itp
Ubijam bialka i pieke na nasmarowanej patelni,,,bez zadnych dodatkow,,wiec nei mozna chyba nazwac to omletem.
Będzie ok, możesz całość posmarować np. oliwą z oliwek extra virgin (choć ja jej nie lubię) lub innym zdrowym tłuszczem (już po zrobieniu).
Nazwy nie mają znaczenia oby smakowało i miało co trzeba :)
Będzie ok, możesz całość posmarować np. oliwą z oliwek extra virgin (choć ja jej nie lubię) lub innym zdrowym tłuszczem (już po zrobieniu).
Nazwy nie mają znaczenia oby smakowało i miało co trzeba :)
Posmarowac tluszczem nawet gdy bede je psozywac na kolacje??
Myslisz ze godzina przed snem to nie za pozno?
dzieki,pozdrowka
Zależy od tłuszczy , te do smażenia nie będą ok,ale te co napisałem nie widzę problemu,ale oczywiście z umiarem. Jak dodasz trochę dżemu też nie umrzesz tylko nie sztucznie dosładzany. Co do por spożycia u mnie zależnie od posiłku jest to -2-3h lub odżywki białkowe 30min - 1h.Generalnie czym bardziej ciężkostrawne tym większa przerwa przed położeniem. Choć 1h na styk też będzie ok. chyba ,że zauważysz zgagę.