PDA

Zobacz pełną wersję : Spalacz - co polecacie?

=FreaK=
02-07-10, 18:21
Panowie, po cyklu mono+jabłczan(za 2 tyg koniec) chciałbym zacząć redukować smalec bo trochę mnie zalało i teraz nasuwa się pytanie jakie suple brać. Interesuje mnie jeszcze czy wystarczy 8godzin fizycznej pracy czy muszą być aeroby ? Jeśli chodzi o dietę to wiem ze ograniczyć węgle zwiększyć białko lecz nie będę tego liczył tzn zapotrzebowania na kalorie(mam duże) i ile czego mi potrzeba.

=FreaK=
02-07-10, 18:42
Sorry ze post pod postem ale nie mogłem edytować.

Zapomniałem dodać ze cena to tak mniej więcej do 150zeta. Jak spalacz wpływa na serce(obciąża czy coś w tym stylu ) i ogólnie czy ma jakieś skutki uboczne

KowalX
02-07-10, 18:46
Masz jakieś schorzenia lub bierzesz jakieś lekki. Ogólnie to chyba prawie każdy wpływa na ciśnienie.
Ogólnie trzeba byłoby patrzeć na składniki konkretnego.

=FreaK=
02-07-10, 19:07
Ostatnio trochę kłuje mnie serce i ze 2 razy ucisk w klatce miałem , robię badania(na razie EKG i rentgen płuc, badania krwi i moczu są dobre ) w pn idę do lekarza z wynikami . Czyli na razie spalacze odpadają jeśli nie wiem dokładnie czy coś jest nie tak czy zdrowe serducho?

Ciśnienie mam raczej dobre kiedy miałem mierzone rok temu to było 120/60 a pół roku temu 140/80 czyli jest w normie

KowalX
02-07-10, 19:35
No raczej ,że odpadają.Poza tym jeśli będziesz brał jakieś leki w zależności co mogą odpaść nawet niektóre witaminy i inne suple.

=FreaK=
02-07-10, 20:34
To poczekam do pn i zobaczę co lekarz powie.

Hermann
02-07-10, 23:10
Freak z tego co o Tobie wyczytałem i obliczyłem masz teraz 17 lat, od 3 lat walczysz z nadwagą prosiłeś wtedy o pomoc w schudnięciu. W swoich danych podałeś że wazysz 100 kg, w marcu nie potrafiłeś sie podciągnąc ponieważ ważyłes 105 kg a teraz piszesz że Cie jeszcze zalało. To ile teraz wazysz 115 czy 120. W tym czasie brałes tauryne , kreatyne i coś tam jeszcze. Teraz chcesz wziąć spalacz aby w cudowny sposób zrzucić nadwage. Do tego boli Cie serce i masz ucisk w klatce piersiowej. Moja rada; ogarnij sie chłopaku. Weż sie za diete i ruch. Odnośnie tego lekarza to weż skierowanie do kardiologa ponieważ na podstawie badań które robisz nie wykluczysz choroby serca. EKG jest badaniem które ma ograniczona wartość czyli mówiąc prosciej prawidłowy zapis nie wyklucza choroby. Musisz zrobić przynajmniej EKG całodobowe czyli tzw Holtera 24 godzinnego i koniecznie próbe wysiłkową. Moja rada jest taka: zamiast kombinować weż sie za odchudzanie i daj sobie spokój ze spalaczami, kreatynami i innymi suplementami dopóki nie ustalisz co powoduje dolegliwości i nie schudniesz ze 25 kg. O ile dobrze obliczyłem te 17 lat i masz jeszcze duuuużo czasu oczywiscie jeżeli bedziesz mądry. Osobiście sadze że jak schudniesz ustąpią te kłucia i duszności.Pozdrawiam

=FreaK=
03-07-10, 14:46
To że temat o zrzucaniu sadła napisałem 3 lata temu to nie znaczy ze od tego czasu walczę z nadwaga po prostu wtedy to olałem a teraz ważę ok 107 i stwierdziłem ze teraz to naprawdę muszę z tym coś zrobić bo się już robi sporo za dużo i chce schudnąć do jakiś 95. Jeśli chodzi o podciąganiu na drążku to dam rade się dźwignąć. EKG to wiadome ze nie wykluczy choroby serca bo trwa zdecydowanie za krótko(z podłączaniem kabli jakieś 2-3minuty) ale to dopiero początek badań .

KowalX
03-07-10, 18:46
Działaj i daj znać. Na razie to możesz sobie zieloną herbatę zapodać, jakieś cla itp.

MolderDist
03-07-10, 18:53
zielona herbata też nie dokońca - zawiera teanine

możes zsobie kupić lecytyne, omega-3, wapn, magnez, l-karnityna
wszystko to może Ci jakoś pomóc w utracie zbędnych kilogramów a co najważniejsze większość ma zbawienny wpływ na układ krwionośny!

KowalX
03-07-10, 19:00
To co ,nic mu po niej nie będzie...

Omega3 w lato never :D tylko w wersji oleje roślinne :)

MolderDist
03-07-10, 19:12
a gdzie masz omege-3 w olejach roślinnych? ;-)

KowalX
03-07-10, 19:14
a gdzie masz omege-3 w olejach roślinnych? ;-)

Np. oliwa z oliwek, rzepak. ALA jak najbardziej należy do rodziny omega3 ;)

MolderDist
03-07-10, 19:25
prawda należy ale piszą ogólnie omega-3 zależy nam na ich najwartościowszych związkach czyli DHA i EPA

KowalX
03-07-10, 19:30
prawda należy ale piszą ogólnie omega-3 zależy nam na ich najwartościowszych związkach czyli DHA i EPA
To ,że musi być przekształcony w EPA i trzeba by go trochę więcej nie znaczy ,że jest bee :) choć w sumie EPA w DHA wychodzi podobnie.Choć fakt ryby to ryby,ale nie każdy je spożywa :)
Ja się za nie nie biorę w lato ,bo jak się człowiek spoci to wiesz :D 1-2x w tygodniu ryba starczy ,reszta oleje :)
Przy okazji cla chcą wprowadzić jako niezbędny, gdzieś czytałem :)

MolderDist
03-07-10, 19:36
to myslisz, że po omega-3 pot nieprzyjemnie pachnie czy jak? :-D
ja się teraz redukuje to spożywam dodatkowo omega-3

ale tak to w ciągu roku bardziej olewam, stawiajac troszke właśnie na ryby ale też się tym nie przejmuje (o-3 moga przeszakdzać w robieniu masy przez zmniejszanie stanu zapalnego, dla tych co są ciekawi) ale na redukcji to co innego

cla niezbędne, a dlaczego? :-D

=FreaK=
03-07-10, 19:39
Zieloną herbatę pije już od jakiegoś czasu przy śniadaniu i innych posiłkach - czarnej w ogóle nie spożywam. Oliwa z oliwek musi być prosto z butelki czy np może być taka " z pod kotletów"(chodzi o to czy nie traci właściwości) ogólnie już ze 3-4 lata jadę na oliwie z oliwek rzadko kiedy zwykły "kujawski" ,a jeśli chodzi o magnez to tez jem bo mnie skurcze łapały ostatnio zakupiłem minerały cynk, miedź, potas i magnez .

PS
KowalX jaki byłby koszt rozpiski diety i ogólnie porady żywieniowe ?

Dzięki panowie i pozdrawiam.

KowalX
03-07-10, 19:49
to myslisz, że po omega-3 pot nieprzyjemnie pachnie czy jak? :-D
ja się teraz redukuje to spożywam dodatkowo omega-3

Dokładnie, miałem "przyjemność odczuć :)
Po ziołach też można zapachnieć, mowa o np. Extreme mens formula (czy jakoś tak)po którym kumpel jakoś dziwnie capił (nie ,że go wąchałem ,ale z nim trenuje hehe ).

ale tak to w ciągu roku bardziej olewam, stawiajac troszke właśnie na ryby ale też się tym nie przejmuje (o-3 moga przeszakdzać w robieniu masy przez zmniejszanie stanu zapalnego, dla tych co są ciekawi) ale na redukcji to co innego

No też stawiam na żywność jeśli chodzi o tłuszcze.

cla niezbędne, a dlaczego? :-D

Nie wgłębiałem się pewnie ze względu na właściwości zdrowotne,ale na razie badania i zastanawianie się.

Zieloną herbatę pije już od jakiegoś czasu przy śniadaniu i innych posiłkach - czarnej w ogóle nie spożywam. Oliwa z oliwek musi być prosto z butelki czy np może być taka " z pod kotletów"

Najważniejsze jak kupujesz to zwróć uwagę jak ją przechowują. Najlepiej w miejscu zaciemnionym. Ja tłuszcz łykam z apteki (w lodówie trzymają). Czarna herbata też jest ok. Z pod kotletów w ogóle sobie daruj :)

PS
KowalX jaki byłby koszt rozpiski diety i ogólnie porady żywieniowe ?

Nie rozpisuje, nie mam czasu. Jak chcesz konkretnych porad napisz na pw. jeśli będę się orientował to postaram się pomóc.

=FreaK=
03-07-10, 20:25
.
Najważniejsze jak kupujesz to zwróć uwagę jak ją przechowują. Najlepiej w miejscu zaciemnionym. Ja tłuszcz łykam z apteki (w lodówie trzymają).

Chodzi o oliwę? Oliwę mam z pewnego źródła z pierwszego tłoczenia(mam znajomości we Włoszech :D<lol2>) przechowywana jest w takiej jakby piwnicy - kantynie

Keejdzi
03-07-10, 23:35
Hermann..mądrego człowieka to i warto posłuchać ja holter mialem juz 3 razy pani kardiolog zalecila mi tylko abym spozywal magnez x2 dziennie poniewaz mam jakies dodatkowe skurcze nadkomorowe bodajze.Cisnienie mam bardzo dobre ale po spalaczach robie sie caly czarwony i mi wyskakuja jakies gowna na twarzy ...

Hermann
04-07-10, 00:05
Sorry ze tu ale odpowiem Ci . Dodatkowe skurcze nadkomorowe na ogól nie wymagają leczenie chociaz ja zlecałbym abyś był pod stała kontrola kardiologa a w szczególności jeżeli przytrafiają Ci sie omdleniaa. Schorzenie to może być początkiem poważniejszej choroby mam tu na myśli migotanie przedsionków. Moja rada jest taka: unikaj stresu, alkoholu, kawy , kontroluj serce i odpuść sobie te spalacze. W niektórych przypadkach kardiolog powinien przepisać coś z betablokerów np LABETALOL albo PROPRANOLOL zreszta jest ich wiele i nie będe tu wkraczał w kompetencje lekarza który Cie prowadzi.Nie przejmuj sie , dbaj o siebie a będziesz żył 100 lat.Wszystko co tu napisałem z pewnością Ci nie zaszkodzi. Z biegiem czasu poznasz na tyle swój organizm że sam potrafisz ocenić co dla Ciebie jest szkodliwe i instynktownie będziesz unikał tych sytuacji . Wizyty u kardiologa konieczne i nie lekcewaz tego nawet jak nie odczuwasz dolegliwości.

Keejdzi
04-07-10, 00:19
Kardiolog powiedzial DOKLADNIE to co Ty przysiegam co do alkoholu stresu i kawy to tylko do kawy sie stosuje pije ja doslownie raz na 2-3 tyg tyle ze wcinam napalm przed treningowy

=FreaK=
21-12-10, 19:58
Odświeżam temat, zrobiłem badania lekarz powiedział ze z sercem jest wszystko ok lecz wina może być w lekach które jadłem na alergie i żebym stosował mg+potas. Leki odstawiłem i serce nie boli dlatego powracam do tematu spalaczy, jedzenie zmieniłem, pije zieloną herbatę i jest już 101kg (przedtem 108kg) waga sama zleciała bo na siłownie nie miałem ostatnio czasu. Chciałbym zrobić redukcje(tak do jakiś 95-90kg na razie) taka "z prawdziwego zdarzenia" czyli normalnie trening siłowy+aeroby+dieta+spalacz i w tym miejscu nasuwa się pytanie który spalacz wybrać, co moglibyście polecić dobre w działaniu ale cena żeby nie powalała- tak do + - 100 zeta jak stosować i jak długo ew co dołożyć do spalacza?