Zobacz pełną wersję : Nowe suple - Słodki posmak w ustach
Witam
Od niedawna zacząłem stosować nowe suple i od tego czasu pojawił mi się słodki posmak w ustach, prowadzę prawidłową dietę itd ale po tych suplach mam tak słodko w ustach jak bym ssał landrynke :) dużo info jest w google ale każdy ma jakieś inne zdanie na ten sam temat stąd nie wiem nadal co to jest mam nadzieje ze z waszym doświadczeniem uda mi się problem rozwiązać.
Biorę tego całkiem sporo tak że nie przestraszcie się :)
poniżej ista
Nowe odżywki
- Controlled Labs - GM, WF, PW
- Dymatize 12h białko na noc
- Dymatize białko na dzień
- Dymatize Viper 40 (ten nowy)
- Essential+Joint complex - na stawy z dodatkiem wodzianu kreatyny
Do tego z wcześniejszej wyżerki zostało mi sporo supli pełnych prawie opakować ale że stwierdziłem ze są słabe postanowiłęm coś zmienić i teraz za radą jednego z was :) dobieram je do tych wszystkich supli zaznaczam ze dawki biorę zgodnie z zaleceniami nie przekraczam zadnej dawki ani jednego supla któy biorę
Stare odżywki:
- Olimp BCAA mega caps 1100
- Olimp AAKG mega caps 1250
- Olimp HMB mega caps 1000
- Olimp L-Glutamina mega caps 1400
- Vitalmax L-Karnityna L-1000
- Trec CLA
To wszystko co biorę wiem że może za dużo ale taki posmak mam tylko po strzale przedtreningowym z Controlled Labs
nie wiem czy to nie za dużo kreatyny w organiźmie nie wiem o co chodzi któryś z narządów nie wyrabia słyszałem o nerkach, trzustce ub sercu.... Proszę was o pomoc a może to normalne i minie ?
fallenursus
26-06-10, 00:31
Normalne ale moze nie minie:)
no ale miałeś też coś takiego no kur.. pierwszy raz mam w gębie landrynke której nie da sie wypluć.....
fallenursus
26-06-10, 00:34
dobrze ,przynajmniej nie smierdzi ci z buzi :)
hehe problem w tym ze tego to nie wiem :) hehehe ale nie jestem pewien czy to jest tyko takie uczucie czy ślina naprawde jest słodka tak to wygląda musze odłożyć troche śliny do jutra i z rana wypić he ale tak poważnie to serio nie podoba mi sie to czesto ludzie piszą że to może być coś z sercem nigdy nie miałem problemów z sercem itd
a miałeś to Fallen kiedykolwiek ?
Posmak masz po GM, WF jak skończysz minie...
Dziewczyny będą szaleć powiedz ,że masz landrynkowe usta http://www.otofotki.pl/img14/obrazki/ep7935_(2).gif
no ale czego to jest przyczyna kreatyny jaki składnik to powoduje i czy naprawde to normalnie gdzies jesli chodzi o zdrowie to potrzebuje potrójnych zapewnien :) hehe jestem strachuś jeśli chodzi o pikawe itd :)
fallenursus
26-06-10, 00:44
nie paniukuj Maryan.sztuczne slodziki,koloranty doadatki...nic dziwnego ze masz cukierka w pysiu.skonczysz,minie. zamiast panikowac wez sie za jedzenie:)
Masz kilka opcji i możesz sobie wybrać :) problemy z nerkami, wątrobą, dużo substancji słodzących/enzymy rozkładające cukrowce, zakwaszenie. Choć ja i tak wiem ,że to po tym co napisałem ;p
jedzenie to mam do perfekcji opanowane niestety nudza mi sie moje specyfiki i już nie mam co wymyslac do tego zarcia zeby miało wartości i do tego dobre było
a tak przy okazji jeśli ktoś z was pił essentiala to jakie macie wrażenia heheheh ? kur.... goryczy gorszej nie piłem może to i dobre jak wszyscy zachwalają ale pisze producent zmieszaj sobie ze swoją ulubioną odżywką smakową i piszą ze jest bez smakowy gówno prawda może nie ma smaku bananowego czy cytrynowego ale ma nieziemską gorycz z czym by sie nie zmieszło praktycznie nie do wypicia szok.....
Masz kilka opcji i możesz sobie wybrać :) problemy z nerkami, wątrobą, dużo substancji słodzących/enzymy rozkładające cukrowce, zakwaszenie. Choć ja i tak wiem ,że to po tym co napisałem ;p
No to nie pozostaje mi nic innego jak wam wierzyc hehe dzieki za pomoc musze to przeżyć jakoś najgorsze są wieczory bo wracam z siłki ostatni posiłem zjadam prócz twaroga na noc i pomiędzy tym siedze o suchym pysku z tą jeb..ą landrynką w ustach.... i holera mnie strzela
Nie wiem nigdy nic na stawy nie brałem, wrzuć słodzik może pomoże.
fallenursus
26-06-10, 00:59
daj sklad tego essentiala powiem ci co w nim smierdzi bo sie chyba domyslam;]
no ale ja to już dziadek jestem heheh ...wiec trzeba brac szczególnie ze bolą mnie często nadgarstki i kolana......
daj sklad tego essentiala powiem ci co w nim smierdzi bo sie chyba domyslam;]
http://www.muscle-zone.pl/sklep.cgi?sesid=nonex1725b341b63c21b9294b68b8b2d50 606&referer=&oper=8&id=1498&kategoria=64&subkat=0
Spróbuj treningu z małymi ciężarami na kolana i nadgarstki.
Leucyna jest gorzka i pewnie z tego to.
Spróbuj treningu z małymi ciężarami na kolana i nadgarstki.
Leucyna jest gorzka i pewnie z tego to.
No tak teraz robie nie daje rady na przysiad pakowac tyle co kiedys daje mniej i to o dużo nawet ostatnio zacząłem robić siady z sztangielkami jest lepiej pokupowałem ściągacze na nadgarstki i kolana jedna urne essentiala i mysle ze to pomoże nadgarstki też męcze powoli. ogólnie po tym przestoju ( miałem 2 miechy przestoju) od miesica łagodniej wchodze w rytm powoli powoli i bedie ok.
fallenursus
26-06-10, 01:12
yup
methylsulfonylmethane
ciesz sie ze nie kupiles 250gr tego nadodatek w prochu i musisz jesc:P
yup
methylsulfonylmethane
ciesz sie ze nie kupiles 250gr tego nadodatek w prochu i musisz jesc:P
nie kumam :(
MSM fallen podał składnik, który również daje gorzki posmak.
fallenursus
26-06-10, 01:16
msm, na stawy by w zupelnosci styklo+omega 3. zrobilem blad kupilem w proszku. gorzkie jak cholera, gorsze od leucyny.ledwo coprzelykam.
no tak skłądnik poznałem ale tego zdania ponizej nie skumałem :( no ale tak to chyba tak już jest ze coś co ma być dobre i przyniesc jakis efekt dobre w smaku nie bedzie tak jak z białkiem na noc kupiłem kiedyś truskawkę z activlaba i szok do dziś leży..... syf jak st - kupiłęm dymatize 12h i jest ok ale ten dziwny składnik nadal czuje ale 90 razy mniej coś z tymi białkami o długich łańcuchach jest nie tak w smaku no ale cóż twaróg też codziennie nie jest pyszny :) do tego bomba WF PW GM tez nie jest jakaś za dobra jak to zapewniają zeby zmieszac ich produkty dla osiągniecia najlepszego smaku dupa blada było by może i dobre jakby sie mieszało to z litrem wody :) ja mieszam z 300 ml i jest tak stężone ze szok ale moze tez smaki zle dobrałem nie pomyslalem ze bede mógł je wszystkie na raz mieszac tak to kupił bym wszystko w jednym smaku a tak PW mam winogronowe, GM lemoniada a WF cytrynowe i ten mix nie jest chyba szczęśliwy ale jak mówiłem czuje ze to wszystko działa 100 razy lepiej niz ten zestaw co miałem wczesniej tak więc nigdy z tego pewnie nie zrezygnuje :)
fallenursus
26-06-10, 01:29
kupiłem kiedyś truskawkę z activlaba i szok do dziś leży..... syf jak st
ciiiiiii
Molderdist gdzies tu krazy...
http://imgcash3.imageshack.us/img695/5241/w00th.gif
aha no dokładnie ja mam to samo nawet jak to babcie polecały zatkaj noc to nie poczujesz a kubek smakowy ma tyle z nosem wspólnego co swinia z gwiazdami tak wiec i tak to gówno czuć
ja wziąłem essentiala zamiast flexita bo miałem flexa brać bo mi doradzono ze to jeden z lepszych na stawy bo ma dodatek jakiejś kurkumy, która jest używany, jako środek lekko znieczulający w trakcie większych wysiłków działa w podobny sposób podobno co MSM
ciiiiiii
Molderdist gdzies tu krazy...
http://imgcash3.imageshack.us/img695/5241/w00th.gif
a co to jest molderdist ?
a co to jest molderdist ?
Taka przyprawa http://www.otofotki.pl/img14/obrazki/uw4220_ddd.gif
MolderDist
26-06-10, 19:28
tempe chvuje http://www.otofotki.pl/img14/obrazki/uw4220_ddd.gif
mój wujek ostatnio wypieprzył całe opakowanie egg protein olimpa wanilie do kibla bo mówił, że się pić nie da
przez nastepne kilka dni nie mogl srac do tego kibla <zapchany>
J...bać egg protein to już ciężko jaja wypić :) obleśne białka.
heheh fajne to forum ostatnio wszedłem na elektrodę coś napisałem i mnie prawie za interpunkcje wywalili kur..a co za barany ile mi postów wywalili do kosza to nie mówie tylko dlatego ze zaczynałem zdanie z małej litery heheh a przecież to forum dla elektroników a nie kur..a dla polonistów tutaj mi się zatem podoba....
No z małej można pisać,ale pamiętaj ,że nie przeklinamy tu są również dzieci z rodzicami http://www.otofotki.pl/img14/obrazki/bx9154_x1.gif
każde dziecko powyżej 6 roku życia jeśli słyszało te słowa w domu bez problemu wypełni wykropkowane miejsca i rozwiąże tak zwane rebusy które sprytnie sie serwuje :) heheeh
Za to serwowanie na okrągło na pewno nie nauczy poprawnego wysławiania :P hehe
landrynki ciąg dalszy nie moge tego znieść zaczałem wieczorami wcinać ogórki kiszone czy kwas nie wpłynie jakoś negatywnie na e wszystkie tabsy które biore ? Bo powiem ze to mi najepiej pomaga hehe albo konserwowe ale te maja cukier :( wiec kiszone sa najlepsze....
Dawidhardcore
03-07-10, 22:06
landrynki ciąg dalszy nie moge tego znieść zaczałem wieczorami wcinać ogórki kiszone czy kwas nie wpłynie jakoś negatywnie na e wszystkie tabsy które biore ? Bo powiem ze to mi najepiej pomaga hehe albo konserwowe ale te maja cukier :( wiec kiszone sa najlepsze....
nawet zebow myc ni musisz;p
powiem tak suple działają rewelacja ale kur... nigdy w życiu nie piłem nic tak ochydnego controlled labs zaleca picie produktów razem dla lepszego smaku i efektu gdzie to kur... ma smak... mieszam purple wraath z green magnitude i white food pije to na 40 min przed treningiem ale przed wypiciem tego zbiera mi sie na wymioty masakra jeśli ktoś z was to bierze i powie mi ze to mu smakuje to gratuacje mam pytanie jest na rynku coś lepszego lub w podobnej jakości i działaniu a lepsze w smaku zabił bym dla lepszego smaku szok i jak to wezme to nie wazne czy bym jadł wczesniej czy nie bo próbowałem i tak i tak zawsze czuje sie pełny wszystko podchodzi mi az do gardła nie wiem czy to ma tak działac staram sie to brac godzine po pełnowartościowym posiłku i masakra na bieżni biegnąć nie moge :P bo sie boje ze pawia puszcze na taśme ....
fallenursus
03-08-10, 19:26
mi smakuje:)
Ja bym chyba zwymiotowal po 2 dniach takiej bogatej suplementacji :P
No jak mieszasz trzy smaki na raz :) ja tam byłem mądry i kupiłem WF w kapsach hehe ,a tamte produkty piłem oddzielnie :)
Purple jest dobry jak kompot :)
fallenursus
03-08-10, 21:08
ja teraz purple'a mieszam z jack3d'em i dobre jest
mi smakuje:)
jezu fallen gratulacje ja rzygam tym prawie nie moge tego smaku zcierpieć może mieszam złe smaki wszystko mam o smaku elektryzującej lemoniady i jeden winogronowy PW... a bierzesz te trzy na raz ? bo bez PW to jeszcze jakoś smakuje ale jak to dodam to nie dość że się nie chce rozpuścić i takie burzyny sie robią to jeszcze smak ma okropny...
jak dla mnie istna masakra po tym strzale PW/GM/WF to wieczorem słoik ogórków kiszonych zjadam zeby zabić ten posmak ogólnie to zdecydowałem ze jest to mój pierwszy i ostatni cykl na tym produkcie no chyba ze jest to wszystko w tabletkach jest ?
No jak mieszasz trzy smaki na raz :) ja tam byłem mądry i kupiłem WF w kapsach hehe ,a tamte produkty piłem oddzielnie :)
Purple jest dobry jak kompot :)
ja wiem ale jak sie zje godzine wczesniej żarcie i jeszcze wypije po 200 ml każdego to razem dorzuce 400ml a to już mnie przepełnia i kłade sie na ławce a mi wszystko do gardłą az napływa :) heheh
jakiś kur.. dziwny chyba jestem ... chyba preferuje tabsy
Walnij gm rano i po treningu,a wf przed na 30min tak 1,5h po żarciu. Purple możesz popijać w trakcie :) jak dasz więcej wody ,bo 200ml to chyba za mało z tego co pamiętam smak nie będzie taki ostry.
ok kowal spróbuje ma to sens :) ale gm mi coś nie pasuje kreatyne chyba sie przed treningiem powinno brac co ?
ok kowal spróbuje ma to sens :) ale gm mi coś nie pasuje kreatyne chyba sie przed treningiem powinno brac co ?
GM ma kreatyny w składzie wystarczającą ilość więc zbędna do tego cyklu,a następnym razem może wybierz cytrynę w smaku ;)
nie rozumiem o co chodzi mówie ze GM powinno sie brac przed treningiem nie po co jest zbędne nie kumam tego zdania sorki :)
Zbędna jest kreatyna ,bo jest w gm i możesz brać po.
no przecież ja mówie o GM własnie to przecież kretka i powiedziałes ze moge ją pić po a ja mówie ze powinno sie pić kreatyne przed bo po to jaki sens kreatyna ma podnieść siłę itd a co ona mi da po ?
fallenursus
04-08-10, 20:29
utrzyma nasycenie-kreta sie spala w wysilku silowym,dlatego najwazniejsza jest dawka po
no przecież ja mówie o GM własnie to przecież kretka i powiedziałes ze moge ją pić po a ja mówie ze powinno sie pić kreatyne przed bo po to jaki sens kreatyna ma podnieść siłę itd a co ona mi da po ?
GM to stack kreatynowy nie kreatyna. Podniesie Ci siłę,tak samo jakbyś pił przed :) Kreatyna nie działa jak dopalacz,musisz wysycić nią organizm co skutkuje przyrostem siły.
ok kapuje :P dzięki Kowal
witam ponownie słuchajcie jestem w polsce doradźcie mi coś innego niż ta kombinacja GM WF i PW ...prosze :) nie smakuje mi to a jak prawie rzygam czymś za co bule ciężką kase chce zeby to miało smak dajcie mi namiary tak jak to było z białkiem na jakiś inny zamiennik tej kombinacjii.... róznie dobry.... bo w działaniu to jest niezłe.... tak jak z białkiem poleciliście dymatize i rzeczywiście smak kozak teraz szukam w polsce XXL delicious też przez was polecane prawie niemożliwe do dostanie u mnie w mieście niestety zamówie z allegro ..... dajcie mi znać dzieki z góry....
aha no i co myślicie n temat tych węgli vitargo ? warto to kupować albo np Trec XXl mass daje to coś na mase więcej niż porządne jedzenie przy poprawnej diecie ? mnie sie wydaje ze nie ale jestem w polsce i patrze co by tu zwieźć zeby póxniej nie przepłacać :)