Zaloguj się

Zobacz pełn± wersję : Odżywki, ćwiczenia, piłka nożna

lizaku
24-06-10, 14:21
Witam moje pytanie brzmi czy jest sens ćwiczyć hantlami 10kg, do tego pompki i jaki¶ tam zestaw ćwiczeń na brzuch i brać do tego kreatynę, hmb i jaki¶ mass? Nieraz chodzę biegać i gram w piłkę nożn± i czy to się nie mija z celem??

KowalX
24-06-10, 14:24
Piłkarze tak samo trenuj± na siłowni. HMB brać nie ma sensu.Kreatyna to zależy w jakim celu ,bo je¶li chodzi o piłkę to bez sensu.
Nie ma żadnych danych o tobie...

lizaku
24-06-10, 21:04
Chodzi o to żeby przybrać jak±¶ masę mię¶niow±, ale mam do dyspozycji ciężarki 10 kg i czy to ma jaki¶ sens, czy brać jakie¶ odżywki, że to że gram w piłkę i biegam to nie będzie przeszkadzać? Mam 180 cm wzrostu i ważę 70 kg.

znieczulica
27-06-10, 16:12
Na 10±tki nie ma sensu brać kreatyny, może jaki¶ gajner ... Co do gry i biegania, im większa masa mię¶niowa tym serce musi się bardziej namęczyć żeby to natlenić, masa kosztem kondycji, popatrz na biegaczy (poza tymi na 100m co biegn± tylko pare sekund) czy piłkarzy, nie ma w¶ród nich pakerów (maratończycy to nawet jak szkielety wygl±daj±) a Pudzian ? wielka masa, ale po 2min walki ledwo na nogach stoi...
Zależy więc co jest dla ciebie ważniejsze, a trening na siłowni oczywi¶cie, ale raczej siłowy wytrzymało¶ciowy niż na masę.

Dawidhardcore
27-06-10, 17:58
Witam moje pytanie brzmi czy jest sens ćwiczyć hantlami 10kg, do tego pompki i jaki¶ tam zestaw ćwiczeń na brzuch i brać do tego kreatynę, hmb i jaki¶ mass? Nieraz chodzę biegać i gram w piłkę nożn± i czy to się nie mija z celem??

sens zawsze jest na poczatek hantle 10kg...ale co do odzywek powiem ci tyle ,ze nie ma sensu,najpierw napisz sie na silownie,bo tymi 10tkami to wiele nie wskurasz co nie oznacza,ze nic tobie nie dadza...

mazak-1990
01-02-12, 11:18
Witam ;) gram w piłkę nożna i szukam pomocy , chciałbym wzmocnić swój organizm żebym mógł więcej biegać podczas meczu i żeby się tak szybko nie męczyć i prosił bym was o podanie mi kilku odpowiednich do tego odżywek . Trenuje 5 razy w tygodniu poniedzialek , wtorek , czwartek , pi±tek i sobotę z tym że w poniewiałek i czwartek to taka zwykła gierka w pozostałe 3 dni to siłownia i biegi od następnego tygodnia zaczynam trening wytrzymało¶ciowy ;) proszę was o jakie¶ rady co do odżywek jeżeli kto¶ może mi pomoc czekam na wasze wiadomo¶ci tu i na gg 4613000 . Z góry wielkie dzięki

luo
09-02-12, 09:56
Zacznij od tematów o jedzeniu, będziesz wiedział na jakich produktach bazować. Je¶li chodzi o suplementy to możesz pić zamiast samej wody na treningu izotonik, ew samemu zrobić tańszy i równie dobry, woda+cukry proste np carbo/vitargo z tym że wystarczy 5g cukrów na każde 100ml wody. Do tego możesz dorzucić z 10-15g bcaa na cał± butelkę

Pronutrition
16-02-12, 10:43
Same odżywki bez diety niestety na nic się nie zdadz±,więc najpierw poczytaj tematy podwieszone. Co do ćwiczenia hantlami- owszem jest sens,będziesz po prostu silniejszy,ciężej będzie Cię przepchn±ć czy przewrócić podczas gry,a to ważne- szczególnie jeżeli jeste¶ obrońc±:)