PDA

Zobacz pełną wersję : Ból w okolicach kości ogonowej

Badboy1322
24-06-10, 14:18
Otóż od dwóch dni boli mnie jakby kręgosłup w okolicach kości ogonowej i powyżej, do lekarza na razie nie mam po co iść bo powie mi że mam po prostu smarować jakąś maścią co i tak już robię, i pytanie mam do was czy znacie jakieś domowe sposoby by tego bólu się jak najszybciej pozbyć bo nie chcę mieć zbyt dużej przerwy w ćwiczeniach :)

KowalX
24-06-10, 15:29
Możliwe ,że to ból spowodowany przeciążeniem.Jeśli przez dłuższy czas nie będzie ustępował udaj się do specjalisty ponieważ może być spowodowany zmianami zwyrodnieniowymi i poproś o skierowanie na RTG.

Badboy1322
24-06-10, 15:53
Zrozumiał bym gdybym akurat w ten dzień wykonywał jakieś ćwiczenie obciążające plecy, ale nic takiego nie robiłem, po prostu wróciłem do domu i zaczęło po jakimś czasie boleć

Hermann
24-06-10, 16:40
Mogłeś być lekko zgrzany,zawiało Cie i stąd ten ból.Jeżeli jak twierdzisz nie było zadnego nadciągnięcia, urazu itp to posmaruj jakąś maścia przeciwbólowa ,zrób wieczorem gorąca kąpiel, weż apap lub coś przeciwbólowego, powinno być OK.Jeżeli nie przejdzie do poniedziałku idż do lekarza. Możesz kupić za grosze plaster rozgrzewający , odpuść trening .Jak rodzice maja poduszke elektryczna możesz rozgrzewać .

Badboy1322
24-06-10, 17:18
stosować maść która ociepla czy oziębia ?

Hermann
24-06-10, 17:24
Rozgrzewaj, jeżeli ma Cie kto masowac to nie zaszkodzi.Masaż rozgrzewanie , coś przeciwbólowego, gorąsa kapiel będzie dobrze

KowalX
24-06-10, 17:44
To ,że nie podejmowałeś wysiłku w konkretny dzień nie ma znaczenia do przeciążeń. Poza tym może być to też związane z siedzącym trybem życia.
Maści rozgrzewające. Maści ochładzające przeciwzapalne chyba nie istnieją...

Badboy1322
24-06-10, 18:19
zauważyłem teraz że w momencie kiedy siedzę i schylam głowę na dół boli mnie właśnie w wyżej opisanym miejscu, tak tylko informacyjnie piszę :D

lCs
24-06-10, 19:12
Ja miałem tak z prawej strony ze jak coś złapałem w prawą rękę to zaczynało boleć ... Przeszło po jakimś czasie

polo
02-07-10, 21:01
do lekarza specjalisty , nie do rodzinnego bo taki to nicx ci nie pomorze
powie to co pisałeś : smaruj i oszczędzaj