PDA

Zobacz pełną wersję : Zdrowie a siłownia..!

Micek
24-06-10, 13:05
Witam,
Ostatnio cos podwyzszylo mi sie cisnienie (to pierwsze mi skacze) --> 148,140,137/75/ puls jest rozny 90,80,70,65..
Chodze na silownie 3 razy w tyg, na mase cwicze, obecnie odzywek nie biore.. Cwiczejuz ponad pol roku..
Podejrzewam ze to cisnienie uroslo mi z gainera.. Czy to mozliwe ? Wydaje mi sie ze za duzo mleka dolewalem do gainera okolo 500 ml na 50g gainera..
Prosze o pomoc.. Z gory dzieki ;))

Patriot
24-06-10, 13:26
to idź do lekarza
od gainera Ci ciśniecie nie podskoczy nawet jakbyś dolewał 2L mleka

KowalX
24-06-10, 13:59
Dlatego kiedyś przed pójściem na siłkę robiło się badania.
Idź do specjalisty.

Hermann
24-06-10, 17:12
Skoki ciśnienia to zbyt poważna sprawa aby doradzić jakąs maść albo tabletke. Chłopaki mają racje. Ja Ci jedynie doradze abyś przez kilka dni tym samym ciśnieniomierzem, o tej samej porze ,zmierzył sobie ciśnienie. Zapisz wyniki przez kilka dni. Zawsze przed pomiarem odpocznij chwile. Z tymi wynikami dż do lekarza nawet rodzinnego. Jeżeli możesz weż ze sobą ten ciśnieniomierz którym mierzysz pozwoli to określić dokładność Twojego urzadzenia. Dale to już lekarz powie co robić.

kubaCK
24-06-10, 18:03
Hermann kiedy skladasz aplikacje na Moderatora??

Micek
25-06-10, 19:29
Chyba tak zrobie jak mowis Hermann.. Dzis na silce cos mi slabo bylo..

Pusia
28-06-10, 20:01
O Panie :) cisnienie to nie takie hop siup

Nie masz nadwagi ?
Nie naduzywasz soli :)?
Cisnienie mierz o tych samych porach kilka razy dziennie.
Jak ja mialem nadcisnienie to omege3 mi kazali brac :) i ENAP - ale nie wiem czy ten drugi jest bez recepty :)

Dawidhardcore
28-06-10, 20:34
zawsze podczas treningu i po ni cisnienie jest podwyzszone:)

Micek
29-06-10, 11:48
Nadwagi raczeeeej nie ;) waze 68 kg.. soli tyle co do obiadu troche a tak do kanapek czy do codziennych posilkow to nie daje..

Micek
29-06-10, 11:49
zaczalem biegac na silce przed treningiem i po ;)

flutebox
30-06-10, 16:42
Twoje skoki ciśnienia mogą wynikać z tego, że mierzysz je o różnych porach i po różnych rzeczach (np. po przejściu jakiegoś odcinka, po ćwiczeniach na siłowni, po przebudzeniu etc.) a po drugie jeżeli masz aparat do mierzenia RR automatyczny czy półautomatyczny (elektroniczny) bądź nie daj Bóg nadgarstkowy... to w ogóle na tych aparatach nie polegaj bo są do bani i dlatego masz takie skoki... Najbardziej miarodajne są aparaty zegarowe lub rtęciowe. Poza tym skoki RR nie są niczym nadzwyczajnym. Chyba proste, że jak się obudzę z rana to RR będzie unormowane (chyba, że ktoś ma problemy z hipotonią ortostatyczną), a jak przyjdę do domu i to po siłowni to będzie podwyższone, to jest logiczne i żadnych nadzwyczajnych rzeczy tu nie widzę.

Micek
04-07-10, 11:20
Teraz mierze cisnienie o tej samej porze i dzis od pewnego czasu mam 1 raz takie male cisnienie to pierwsze --> 121/70/ puls 67 ;)
Dzieki za Rady ;))

flutebox
10-07-10, 08:07
to pierwsze to ciśnienie skurczowe :)
prawidłowe masz parametry