Zobacz pełną wersję : Cykl kreatyny, dieta - alkohol
Witam!
Powoli kończę cykl kreatyny, mam dietę wszystko idzie ładnie, przytyłem 4 kg i teraz takie pytanko,
jest koniec roku i jak zawsze organizujemy ostrą imprezę z dużą ilością alkoholu, przez cały cykl nic nie piłem ani kropelki, omijałem kofeinę itp, czy mogę sobie pozwolić na 1 dzień picia, nie zauważę jakiś efektów ubocznych? Spadku masy itp ??? Na 2 dzień wypije dużo wody i walne gainera.
Pozdrawiam
Czy zauważysz to nie wiem,ale spadki na pewno będą nie tylko w wyglądzie.
Jeśli traktujesz trening i to co robisz poważnie to nie przesadzisz z alkoholem, albo go w ogóle nie wypijesz :) ja tam jakoś mogę się powstrzymać i nie ciągnie mnie jak inni piją.
Jeśli już będziesz pić to przed weź witaminę C, a rano kompleks multiwitamin i podczas picia alkoholu staraj się pić dużo wody, najlepiej z cytryna.
To czy na następny dzień weźmiesz gainera to tam jest totalnie obojętne, ja bym wolał na następny dzień jedzenie, normalne jedzenie zamiast gainera.
Zalezy tez jak bardzo sie upijesz...Jest w ktoryms z dzialow temat podwieszony pod tytulem "Alkohol,kac a trening"(bodajze w czytelni albo treningu).Przeczytaj.Jest tam duzo informacji na ten temat.
Spadeczki napewno beda to nie uniknione-alkohol scina bialko wiec...Sila napewno spadnie,niestety:( ja po kazdym piciu miewam spadki na sile straszne(przykladowo przed piciem na klatka 90x8powtorzen a po piciu 90x3,2 a nawet(zalezy jak sie czuje i jak sie zalalem w weekend)spadam na 80x10 powtorzen...Ale najsmieszniejsze jest to ze mialem kolege ktory po piciu mial przyrosty na sile haha i jak kazdy sie meczyl z ta 90 to on robil nawet o jedno powtorzenie wiecej niz tydzien wczesniej(nie wiem co to za czlowiek,sam sie zastanawialem-odskocznia od normy xD) xD roznie to bywa:P Alkohol to niestety wielki wrog sportowca:P Efekty uboczne jeszcze jakie bedziesz mial to kac-giganta(w sumie i tak bedzie,czy bylbys na cyklu czy nie) xD jesli zalezy ci na formie to lepiej nie pij a przynajmniej nie pij za duzo...I tak jak wyzej,jedz a gainera odpusc bo jednak jedzenie jest zdrowsze...Pozdro
Moim zdaniem, stajesz w tym momencie przed bardzo znaczącym wyborem w dalszym funkcjonowaniu. Skoro piszesz że skończyłeś cykl kreatyny, a ,,jak zawsze organizujecie ostrą imprezę z dużą ilością alkoholu'', to musisz wybrać. Po 1. Po cyklu kreatynowym, przydałoby ci się uspokojenie organizmu, np.glutamina i basenik, przed kolejnym cyklem... I oczywiście delikatne treningi podtrzymujące również. Oraz pomyśl nad jednym. Skoro ta impreza jest ,,jak zawsze'', to dlaczego tym razem nie możesz zaszpanować i powiedzieć że nie pijesz ponieważ ćwiczysz?? Kumple będą się śmiać, ale każdy w głębi duszy będzie mówił, och ku***a ale on ma silną psychikę, ja bym na takiej imprezie nie wytrzymał. Znajdź inne zajęcie, np pij sok z kieliszków od wódki i tyle. Chyba że ten twój trening na kreatynie miał na celu tylko cię napompować dla szpanu przed kolegami i ważniejsze jest dla ciebie jednak spożywanie alkoholu. W tym momencie musisz podjąć bardzo ważną decyzję... Albo się powstrzymasz, albo nie... pamiętaj że są sprawy ważne i ważniejsze, a jeżeli nie potrafisz się powstrzymać od picia, to polecam zakończyć bezsensowne wydawanie pieniędzy na siłownie, odżywki itp... i zainwestować w lepsze alkohole...hennesey np... ;) Twój wybór. Pzdr.
Boże co wy piszecie to mi sie chce płakać straszycie go biednego ... stary sa wakacje idz pij :D
To cię może zabić, UWAŻAJ! BEWARE!
idz i pij ... niepotrzebnie omijales kofeine
Potwierdzam, nie raz mnie z rowu wyciągali a żarłem tego sporo :)
jak musisz to sie napij, nie przesadzajmy już.
fallenursus
26-06-10, 23:54
bedziesz musial odblok robic po kreatynie jak zachlejesz pale choc raz na cyklu
ps. to nie sa zarty
ps. to nie sa zarty
Fallen no teraz to juz chyba troszkę cie poniosło... :)
ps. to nie sa zarty
Nie strasz go bo w nocy jeszcze nie zaśnie:sick:
Kreatyna nawadnia, alko odwadnia. Rób jak uważasz ale jedna impreza jest wg. mnie ok tylko staraj się mniej pić alko, więcej zagryzać i uzupełniać płyny najlepiej sokiem lub wodą. Gazowane napoje powodują szybsze wchłanianie alko (tak żebyś wiedział;p)
Popiłem ostro, piłem bardzo dużo soku i jadłem, na 2 dzień z rana 2 szklanki wody i plasterek cytryny, później kilka cytrynówek i rosołem, pojadłem i czuje się dobrze ;) żadnego spadku siły nie mam ani zmiany w wyglądzie no i oczywiście w wadze ;)
Pozdro