Zobacz pełną wersję : Pytanie /... !!
Trenuje takim planem na klate:
Wyciskanie na płaskiej 12,10,8,6
Na skosie 12,10,8,6
i jakieś 2 godzinki później robie 10x po 15 pompek .
Efektów nie ma żadnych ;/
I pytanie jest takie: Czy mogę zwiększyć x2 pierwszy trening
Tzn. zrobić na plaskiej 12,10,8,6 pozniej przerwa i znowu 12,10,8,6, przerwa i przejsc do skosu?
Dieta na mase dla 64-65 kg from zizu
7:00
mleko 250 ml
płatki owsiane 90gr
10:35
Twarog 120g
szynka indycza 15gr
pieczywo razowe 200gr
pomidor,cebula,papryka-dla smaku
13:30
4 jajka
Chleb zytni pelnoziarnisty 150g
16:00 posiłek przed treningowy
Ryz 100g
Piers z kurczaka
oliwa z oliwek ok. 10ml
17:30-18:30
Trening
18:30
45g Carbo,bądź kakao.sok
19:10
Makaron razowy 100gr
jogurt 150gr
serek wiejski 200gr
22:00
Tunczyk w wodzie 80g
Slonecznik 30g
Patrząc na tą diętę to zjadam tyle samo albo i więcej...
Więc w czym problem ?
ja by tuńczyka z serkiem zamienił miejscami
Wypowie się ktoś jeszcze?
Podzielcie się wiedzą ;p
Domyślam się, że ważysz ~65kg.
Napisałeś:
Patrząc na tą diętę to zjadam tyle samo albo i więcej...
Więc w czym problem ? Więc jeżeli dobrze rozumiem, nie jesz tak jak na diecie, tylko po prostu twierdzisz (może i tak jest), że jesz więcej.
Może i jesz więcej, ale jak będziesz jadł na śniadanie płatki smakowe z mlekiem, później szynki w chuj i chleb biały, następnie nałożysz sobie w pizdu ziemniaków i trochę mięcha, po siłce wrzucisz w siebie czekolade, posiłek potreningowy ominiesz, a na noc nie zjesz odpowiednio to nie ma o czym gadac.
Nie mów, tylko czy jesz więcej.
Powiedz ile czego i co jesz!
Poza tym zrób, że konkretny trening na klate, a nie dwa ćwiczenia. :|
To jakie ćwiczenia mozna do tych dołaczyc ?
To jakie ćwiczenia mozna do tych dołaczyc ?
Rozpiętki płasko/skośnie, przenosy, wyciskanie hantli płasko/skośnie.
JAKA DIETA!?
płasko 12,10,8,6
skos w gore,12,10,8,6
rozpietki 15,12,10
skos w dol 12,10,8,6
I masz plan.
Gdzies przeczytalem,ze ktorys z uzytkownikow tego forum na temat skosu w dol tak sie wypowiedzial: "skos w dol rob,kiedy pomiedzy cycki wsadzisz palec" czy jakos tak to bylo...
Skos w dol to bezsens odwolujac sie do tego co napisalem wyzej(bo nie sadze ze przy tej wadze masz klatke jak nasz slynny Mariusz P.:D)
Zrob zamiast tego przenoszenie hantelki wzdluz tulowia/za glowe(rozciaganie) np 10,10,10 albo pompki na poreczach np.Tez 12,10,8,6 lub jakies inne cwiczenie(ktores z tych co napisal Lordunio np)
Jedz przede wszystkim!
Wujek Maxi dobrze gada, no! Zamiast skosu - możesz zrobić wyciskanie wąsko na maszynie lub dodatkowo wyciskanie -lub+ sztanga/sztangielki.
Tylko, że nie mam dostępu do siłowni.. :p
A o pompkach co sądzicie? Wczoraj zrobiłem koło 150 i trochę mięsnie było czuć... może nie są takie zle ?
Pompki dobre ale na rozgrzanie miesnia...masy z nich nie zrobisz a przynajmniej takiej duzej....wydaje mi sie ze one to nawet dobre przy redukcji sa ale nie wiem na redukcji sie nie znam-pierwszy raz ja zaczynam dopiero xD To jak nie masz dostepu do silowni zeby zrobic na maszynie to zrob wyciskanie wasko na sztandze(waskim chwytem,ale nie za waskim bo angazujesz za bardzo wtedy triceps)
Moj plan np przed redukcja byl taki:
Wyciskanie sztangi plasko 10,8,6
Sztangielki na skosie gornym 10,8,6
Rozpietki ze sztangielkami 10,8,6
i do tego wyciskanie waskim chwytem sztangi lub na maszynie 10,8,6
albo przenoszenie hantelki za glowe wzdluz tulowia 10,10,10
Wszyscy mnie odsyłają zebym sobie poczytał w FBW ?
Co to jest ? ; p
FBW dla poczatkujacych
http://www.e-gym.pl/showthread.php?14506-%B6wietne-masowo-si%B3owe-FBW-dla-pocz%B1tkuj%B1cych-ze-sta%BFem-mniejszym-ni%BF-6-mies.
FBW dla chudzielcow
http://www.e-gym.pl/showthread.php?15298-pocz%B1tkujacy-chudzielce-i-plany-masowe
FBW 5x5
http://www.e-gym.pl/showthread.php?13623-FBW-5x5-stara-metoda-ale-bardzo-skuteczna.
Jeszcze tu ciekawy temacik.
http://www.e-gym.pl/showthread.php?t=19687&highlight=Split+FBW
Przeczytaj a sie dowiesz.W tych tematach wszystko jest co potrzebne do tego treningu.Jesli cos bedzie niezrozumiale,pytaj.
Dla ciebie proponuje 2 albo 3,sam wybierz do czego bardziej sie kwalifikujesz.