PDA

Zobacz pełną wersję : Skręcona noga!

Andr3w
21-06-10, 12:07
Właśnie tydzień temu skręciłem poważnie noge do tego jeszcze krwiak. A moje pytanie jest mianowicie tego kiedy moge bezpiecznie wrucic do robienia nóg na siłce , nie narażajac przy tym nogi do kolejnego urazu. Ja osobiscie mysle ze po ok. 3-4 tygodniach moge juz robic ale moze wy lepiej wiecie i juz takie coś może mieliście.
Z góry dzięki za pomoc. :)

mumin1992
21-06-10, 12:10
Będziesz na kontroli u lekarza to go zapytaj, tak będzie najłatwiej :)

Mateusz89
22-06-10, 17:15
Nie wiem jak poważnie masz skręconą, ale ja przy skręceniu kolana (czy tam zwichnięciu- już nie pamiętam ale poważnie, uszkodzone były więzadła) to po 3-4 tygodniach mogłbym sobie tylko pomarzyć o ćwiczeniach:/

Hermann
22-06-10, 18:21
Na jakiej podstawie diagnoza? Co zalecił lekarz? Dlaczego w przypadku skręcenia z krwiakiem noga nie została prześwietlona i unieruchomiona? Zimne okłady, leki przeciwobrzękowe wizyta u ortopedy. Pytanie bez sensu . Nie ma jednakowych kontuzji. Jeden będzie mdlał od wbitej drzazgi i leczył ją dwa miesiące a Rambo dostał kule z kałacha, wydłubał ją wyciorem, rane zdezynfekował zapalonym prochem i dalej walczył z Ruskimi. Nie wyleczysz odpowiednio nogi - całe życie na zmiane pogody będzie Cie boleć.

kubaCK
23-06-10, 11:48
mamy moda kolejnego:D