Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Dopasowanie odżywki do typologi budowy ciała .

areczek
19-06-10, 15:52
Witam kolegów , na wstępie dodam ze jestem nowy i potrzebuje trochę rad fachowców , mam budowe ciała tzw , chudokostną
z tendencją do tycia ,, człowiek grószka '' , od 3 miesięcy ćwicze na siłowni z wagi 106 kg spadłem na 93 kg ,z supl, biore thermo speed ,hmbolon , białko delicious whey protein , prawda jest taka ze zmniejszył mi sie tornister ,troszkę przybyło mi siły , ale bardzo chciałbym rozbudować
klatke , bicepsy , ręce bo mam bardzo chude . Proszę o sugestie . Jakie odżywki dopasować .

Moody1514
19-06-10, 19:14
Na poczatek powiedz ile masz wzrostu? z tego co piszesz Twoim celem jest zrzucenie fatu wiec trening na redukcje jakis spalacz tluszczu mozesz tez biegac.

areczek
20-06-10, 18:50
187 wzrostu , chcę osiągnąć wagę 85 kg , ale przedewszystkim rozbudowac klatkę , barki i ręce ,
ładnie wyrzeżbic brzuch . Czy w moim przypadku odż na masę ma sęs ?

rafio83
20-06-10, 19:35
zrób redukcje a potem wskocz na mase.

ht
20-06-10, 20:57
narazie skup sie na redukcji. potem wez sie za mase. suple masz dobrane srednio. hmb lipa. thermo speed tez szalu nie robi. daj jakies bcaa bialeczko i dobry spalacz.

areczek
20-06-10, 22:03
Co dokładnie byś doradził ?

areczek
04-07-10, 14:32
Witam wszystkich , od poniedziałku zaczynam budować masę mięsniową , spadłem z wagą i dużym brzuchem do 93 kg (wzrost 187 )i mój plan jest taki :
Dodam ze cwicze 6 dni w tygodniu z czego 3 na maxa na siłce i 3 mix areoby i siłowe .
Kupiłem supl , massacra , mutant mass , no-shoguna na pompe . Dodam iż utrzymuje djete posiłek pierwszy płatki górskie z miodem i bananem , drugi posiłek 100 g ryżu z 2 łyżkami oliwy z oliwek , 3 posiłek pierś z kurczaka i 100 g warzyw , 3 posiłek garśc orzechów włoskich .
Co o tym myślicie ?

igrek
05-07-10, 17:21
Jak skończyłeś redukcję to teraz zrób sobie tzw reset czyli przez 1-2 tygodnie jedz kalorie na zero bo inaczej szybko odrobisz stracony tłuszcz. Dieta z dupy, trzy posiłki dziennie i do tego tylko w jednym białko. Jedz 5-6 posiłków dziennie, w każdym musi być białko. Trening sześć razy w tygodniu to kiepski pomysł. Poczytaj posty podwieszone w dziele dieta i trening.

Demonek
12-07-10, 09:29
Tą dietę to wyliczyłeś czy tak sobie ułożyłeś na przypał? W tej zabawie nie ma półśrodkow. Przekonał się o tym chyba każdy próbując iść na skróty. Masz na forum mnóstwo przykładowych diet, rozpisek. Ułóż dobrą dietę i daj do sprawdzenia a nastepnie konsekwentnie ją realizuj. Z czasem nauczysz się jak Twój organizm reaguje na żarcie i ćwiczenia. Mnie zajęło to 2 lata :/

m@bi
12-07-10, 22:30
Kupiłem supl , massacra , mutant mass , no-shoguna na pompe . Dodam iż utrzymuje djete posiłek pierwszy płatki górskie z miodem i bananem , drugi posiłek 100 g ryżu z 2 łyżkami oliwy z oliwek , 3 posiłek pierś z kurczaka i 100 g warzyw , 3 posiłek garśc orzechów włoskich .
Co o tym myślicie ?
Powaliłeś mnie na kolana. a mam wysokie krzesło :P Po co ci te odżywki? massacra nie dla ciebie za rok może dwa na twoim miejscu bym wzioł, no-shoguna też bym nie brał dopiero zaczynasz będziesz rosnał jak DZIK z dobrą dietą podkreślam dobra nie to co napisałes wyzej.