Zobacz pełną wersję : Mam okropny problem z brzuchem.
Witam, mam ogromny problem i postaram się go opisać jak najbardziej szczegółowo.
Mam 17 lat i problem z brzuchem. Otóż, gdy się rano budzę brzuch jest płaski. Gdy tylko zjem śniadanie lub anwet napiję się trochę wody brzuch robi się coraz większy. Z kolejnymi posiłkami jest tak samo. Wiem, że to normalne ze brzuch troche się powiększa a potem wraca do normalnego stanu ale u mnie jest inaczej. Mój brzuch robi się coraz większy i większy i tak zostaje i ostatecznie na koniec dnia wygląda jak niezły mięsień piwny ;/ nie wiem o co chodzi, co to jest. moze mam za duzo skory czy cos w tym stylu? POMOCY!!
Witam, mam ogromny problem i postaram się go opisać jak najbardziej szczegółowo.
Mam 17 lat i problem z brzuchem. Otóż, gdy się rano budzę brzuch jest płaski. Gdy tylko zjem śniadanie lub anwet napiję się trochę wody brzuch robi się coraz większy. Z kolejnymi posiłkami jest tak samo. Wiem, że to normalne ze brzuch troche się powiększa a potem wraca do normalnego stanu ale u mnie jest inaczej. Mój brzuch robi się coraz większy i większy i tak zostaje i ostatecznie na koniec dnia wygląda jak niezły mięsień piwny ;/ nie wiem o co chodzi, co to jest. moze mam za duzo skory czy cos w tym stylu? POMOCY!!
Jak się odżywiasz? Czy chorujesz na jakąś chorobę? Byłeś już z tym u lekarza?
chodze na siłownie wiec nie jem tłystych rzeczy a slodycze to raz na jakiś czas ale to chyba nie od tego...
raczej nie. mialem stycznosc ze ktos mial opadniety żełądek i mial podobnie ale wtedy mial chyba wiecej objaw. szczegółów nie pamietam bo to dawno bylo
a da sie coś na to poradzić? być moze ja to mam ... ;/
Wcale nie opisałes tego szczegółowo. Napisałes tylko o rosnącym z każdą chwilą brzuchu. A inne dolegliwośc typu; ból, odbijanie , zgaga, kolka, gazy,burczenie itd? Przyczyn wielkiego bębna jest tysiące począwszy od zespołu jelita drażliwego, poprzez różne schorzenia wątroby, trzustki ,jelit, żołądka itd. Skoro Ci to dokucza to czemu nie pójdziesz do lekarza rodzinnego? Jak możemy powiedzieć ; weż pankreatyne albo citropepsin lub reklamowany wszędzie espumisan nie wiedząc o Tobie nic? Podejrzewam że nawet lekarz bez podstawowych badń i oględzin nie wyda diagnozy a co dopiero my na podstawie tak skromnych wiadomości.
fallenursus
17-06-10, 18:47
Ile i jakie weglowodany jesz dziennie?ile spozywaz i jakie odzywki?
oprocz rosnacego brzucha nie mam zadnych innych dolegliwosci. nie spozywam zadnych odzywek. pilem tylko bialko na mase bo ze mna jest tak ze ogolnie ja jestem waski w ramionach, mam chude rece i nogi tylko ten brzuch.. no i mam strasznie szerokie biodra.
Mam bardzo podobny przypadek do Twojego. Nie masz czasem uczucia ciężkości w mostku i upuchlizny na samej górze brzucha? Szczerze...
PS: Też mam bardzo szerokie biodra i do tego talię osy - trudno.
Pokaż fotki z rana i wieczoru do porównania.
nie no raczej nie mam żadnego takiego uczucia. no ja tak samo, mam tą je***ą talię. nie da się czegoś na to chociażby poradzić?
być może masz problemy z trawieniem posiłków,spróbuj dodac do posiłków troche siemiena lnianego lub otrębów i obserwuj.
po drugie jak czesto się wypróźniasz?problem na pewno lezy w diecie.daj tez zdjecia tak jak kolega radzi może ci sie wydaje ze jest az taka różnica.mamy za mało inf o tobie zeby stwierdzic co ci dolega,najlepiej napisz co jadasz lub nawet podaj diete.
mówisz że masz szeroką talię i odstający brzuch a może po prostu czas na redukcję?