Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Zestaw dla początkującego

00Artureczek00
18-02-07, 13:04
Witam

Nazywam się Artur mam 17 lat, 180cm wzrostu, waże 62kg. Na siłownie chodze od 8 miesiecy, 2 miesiace ogólno rozwojówki i 6 miechów treningi na poszczególne partie mięśni 3 razy w tygodniu.

Jestem jak widać po mojej masie chudy :P i odrazu na początku kupiłem sobie Mass XXl Treca noi dało to taki średni rezultat, prawdopodobnie dlatego że za wcześnie kupiłem sobie odżywke i nie miałem wcześniej diety. Od 6 miesiecy lece na diecie na mase. Teraz chce zainwestować w odżywki dla początkujących, niechce odrazu sobie nitrobolonu II kupować bo uważam że jeszcz za wcześnie noi rodzice mi nie pozwalaja a mam jest lekarzem :P Mówi że za młody jestem. Zgodzili się na coś w stylu kreatyny i carbo i jka mi coś poradzicei to jeszcze lub wogóle co innego. Więc tak chciał bym sobie kupić Cell Pumpa 450gram firmy biogenix i carbo ale włąsnie niewiem jakiej formy. Noi niewiem czy coś jeszcze przydało by sie dokupić. Jeśli tak to napiście mi co i też jakiej formy carbo kupić i ile gram. Chcaięłm zaznaczyć zę chodziłęm 2 lata na piłke nożna i 6 lat na karate, to kondycie jakąś tam mam :P Wiecproszę o nazwe firmy do carbo i czy coś jeszcze dokupić oprócz tego, czy wogóle nie kupować tego cell pumpa tlyko coś innego, ułużcie mi włąśnie jakąś taka rozpiske co powinienem kupić. Moge przeznaczyć na to max 200zł ale wolałbym do 150zł :P aha noi czy to wystarczy na 1 pełny cykl czy coś potem dokupić bo za miesiąc będę miał znowu troche kasy.

P.S. przestrzgam diety przytyłem przez pół roku około 2kg

rysman
18-02-07, 13:30
siema jaka masz diete na mase ... mozesz podac stronke na ktorej sie znajduje ? :wink:

00Artureczek00
18-02-07, 13:34
HHm diete to sobie sam z ułozyłem :D Jedyna wada jej to ze obiad mam normalny bo rodzice mi nie pozwalają takiego co do diety by był potrzebny a takto dieta taka sobie nie jes bardzo dobra ale dobra. Chocairz i tak nei którzy by powiedzieli ze jest słąba ale mi się wydaje że dobra jest.

Punisher
18-02-07, 17:21
Formy czy Firmy?
Carbo Olimpa jest dobre.

00Artureczek00
18-02-07, 17:46
No chodziło mi o firme :P Przepraszam za błędy ale szybko pisałem :D

Aha carbo to tylko po trenigu bede brał gdyz w diecie mam węglowodany a po trzenigu oczywiście trzeba więcej. Zdecydowałęm też że kupie ponownie mass xxl i będe brał je tlyko rano i wieczorem czyli 2 razy a nie 3. Jak myślecie dobre jes to co mówie?? z tym carbo i mass xxl?? Aha i mam inne pytanie czy tauryne też kupić i glukoze?? i własnie niewiem o co chodzi z tą glukozą to np. glukozamine treca??

Czy to o jakiś cukier chodzi??:P

jonasz7
18-02-07, 17:48
00Artureczek00, a więc tak, na początjku chce ci powiedzieć że masz u mnie już soga za to co robisz a robisz mądze i z głową!!
Na rzie zacznij od zwykłego mono np Vitalmaxa do tego Gainer 1 też z Vitalmaxa i Ostrowie i do tego tauryne. Taki zestaw mieści się chyba w granicach 150zł.

Jakby co to pytaj z chęcią ci pomoge!!
pzdr.

Punisher
18-02-07, 18:44
00Artureczek00 ile masz lat tak a propo?

00Artureczek00
18-02-07, 21:34
No ja mam 17 lat :D

Co wy myślicie o tym Mass xxl rano i wieczorem carbo tylko po treningu cell pump rano i po treningu tauryna 3 razy i glukozamine + msm 3 razy. Dobre bedzie dla mnie?? i rano najpier mam mass xxl czy C brać?? bo razem to napewno nie wolno noi w jakim czasie (odstępy) mam brać to bo jedno po drugim to chyab nie?

Noi czy wogóle zmienić bo kolega który mówił troche wyżej mówi, że cp to chyba za mocna narazie ale ja tak nie sadze, ale sam nie wiem.

jonasz7
18-02-07, 21:38
00Artureczek00, kurcze pisałem ci wcześniej co masz kupić, możesz pozmieniać marki, ale supli nie!!
pzdr.

00Artureczek00
18-02-07, 21:52
To mozńa powiedzieć to co wymieniłem ale be Cp tylko za CP mono tak?? a co z tą glukozaminą bo nieraz mi coś z rece strzela ale to rzadko opłaca się to kupić??

Noi najważniejsze pytanie bo jestem troche laikiem :D mono to kreatyna tak??:D

jonasz7
18-02-07, 21:55
00Artureczek00, tak zamiast cp mono.
mono=zwykła kretka (monhydrat kreatyny).
Glukozamine możesz braż jak cię bolą stawy polecam olimpa działa prawie od razu!!
pzdr.

Punisher
18-02-07, 22:01
sorry ale tak napisales ze nie wiem co sie do czego ma. Jest takie coś jak przecinek :razz:

jonasz7
18-02-07, 22:03
sofok666, skup się i załapiesz!!
pzdr.

Punisher
18-02-07, 22:41
sofok666, skup się i załapiesz!!
Oki załapałem, hehe

czemu CP rano i po treningu a nie przed i po treningu a w dni NT rano i wieczorem?
troche dla mnie pomieszane to, jedyne co wiem to ze spuchniesz bo tyle tego wymieniles jak na raz, a w profilu nie masz zadnych danych wiec nie wiem...

jonasz7
19-02-07, 10:13
sofok666, kretki bierze się rano na czczo i po treningu lub przed.
Czytałem że właśnie po treningu jest lepiej, ale CP bym brał przed :mrgreen:
pzdr.

Punisher
19-02-07, 22:08
ej pomylilo mi sie z gainerami ha, sorry :grin:

Prezydent_1c
19-02-07, 22:41
CP również przed bym brał ... Spuchnie napewno troche na twarzy :lol: Ja jade juz 4 tydzień na nitro 2 i troche sie juz ziemniak zrobiłem ... :P A tak ogólnie to Jonasz7 dobrze mówi co do odzywek ...

jonasz7
20-02-07, 08:24
ej pomylilo mi sie z gainerami ha, sorry

hehe który raz :mrgreen: :mrgreen:

Prezydent_1c, napisz relacje!!
pzdr.

Prezydent_1c
20-02-07, 15:58
Napisze jak skończe cykl ... Narazie jest po 4 tygodniach relacja ... :P

jonasz7
20-02-07, 17:52
Prezydent_1c, ok czekamy i trzymamy kciuki za mase i siłe!!
pzdr.