Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Split do oceny

Bubex
15-06-10, 20:06
Prosiłbym o ocenę mojego planu treningowego.
Jest to przykładowy split:
Poniedziałek: Klatka+Biceps
Środa: Plecy+Triceps
Piatek: Barki+Kaptury

Klatka
-wyciskanie sztangi na płaskiej 12/10/8/6
-wyciskanie sztangi na skosie 10/10/8/6
-rozpiętki 4x10

Biceps
-Uginanie ramienia ze sztangielką w siadzie 4x10-12
-Uginanie ramion ze sztangą stojąc "21"

Plecy
-wiosłowanie ze sztangą w opadzie 12/10/10/8 lub 12/10/8/6
-wiosłowanie hantlem 3x10-8

Triceps
-wyciskanie francuskie lub wyciskanie w wąskich chwycie (łokcie blisko tułowia) 12/10/10/8
-wyciskanie hantla zza głowy lub prostowanie ręki w opadzie 4x10-8

Barki
-Unoszenie sztangi sprzed głowy siedząc 10/10/8/6
-unoszenie rąk z hantlami na boki stojąc 3x10-8
-unoszenie rąk z hantlami na boki w opadzie tułowia 3x10

Kaptury
-szrugsy ze sztangą/hantelkami 4 serie po 14-10 powt.

Czy te zwiększanie ciężaru co seria jest konieczne ? Czy muszę robić takim systemem (12-10-8-6), czy mogę robić normalnie 4x10 ?
Chciałbym dodać jeszcze jakieś ćwiczenie na plecy. Niestety nie mam dostępu do wyciągów a MC nie będę robił ponieważ nie chcę obciążać kręgosłupa, z tej też racji nie robię nóg.

mariokult
15-06-10, 20:12
nie napisałeś co chcesz uzyskać przez ten plan . Ile masz lat że nie chcesz obciążać kręgosłupa. Martwy ciąg jak dobrze się go wykonuje technicznie wzmacnia plecy

Bubex
15-06-10, 20:15
Ćwicząc splitem liczę na uzyskanie masy ;) Wiek w profilu 15... Niestety nie mam dostępu do jakiegoś trenera, który powiedziałby czy dobrze wykonuje mc więc samemu się ucząc nigdy nie będę wiedział czy wykonuje go poprawnie.

mariokult
15-06-10, 20:21
pomyłka :)
Atlas ćwiczeń w necie i tutaj jest tego pełno
co do masy[mało tych ćwiczeń masz na tą masę ] oczywiście dieta jest tak?
Progresja to jeden ze sposobów ćwiczeń możesz wykonywać systemem że robisz ciągle tyle samo powtórzeń ale co jakiś czas trzeba zwiększać ciężar

Bubex
15-06-10, 20:28
Hmm... Ten split jest wzięty z podwieszonego tematu na forum tylko pozmieniane parę ćwiczeń odjęte nogi. Dieta jako taka jest staram się jeść dużo po prostu dobrych rzeczy. Dzięki za pomoc ;)

mariokult
15-06-10, 20:34
ach jak narazie nic nie pomogłem. Powiem Ci tak nie wierz w to że przez ćwiczenia nie urośniesz bo to jest nie prawda ile masz urosnąć tyle urośniesz.
A martwy ciąg wyoknuj jak nie wiesz jak sie go prawidłowo wykonuje to lepiej nie rób prawda
Plan jest marny wyokmbinuj lepiej coś sam poczytaj to jest ważne . Zrób plan w kytórym atakujesz każdy mięsień. Nogi muszą być bo kiedyś powiesz ale mam zajebistą górę ciała a chudziutkie nogi:)
Ja tak naprawdę mam na odwrót

Bubex
15-06-10, 20:40
Na razie góra do nóg raczej nie jest za duża ani nic. Trenowałem ponad rok Judo a tam dużo nogi więc myślę, że z nogami nie jest jeszcze tak źle. Ok może poszukam czegoś innego.