PDA

Zobacz pełną wersję : Nie mam zielonego pojęcia jak przybrać masy mięśniowej.

maciek1993
14-06-10, 20:50
Cześć.
Mam w sumie to doży problem ponieważ nie mam zielonego pojęcia jak ćwiczyć. Ważę 75kg i mam 176 cm wzrostu i mam 17 lat. Jestem anemikiem na maksa ale chciał bym to zmienić. Kto mi pomoże ułożyć plan ćwiczeń i jakąś dietę bo chyba jest potrzebna.

fallenursus
14-06-10, 21:01
Jak masz anemie to idz do lekaza bo to powazna choroba.

Hermann
14-06-10, 21:37
Anemia jest skutkiem . Masz 17 lat i jeżeli objawy i wyniki badań wskazują na anemie musisz znać przyczyne których jest wiele. Jest to pojęcie bardzo ogólne lecz zarówno przyczyn jak i etapów anemii jest dużo. Jedne przyczyny sa błahe i można je skorygowac dietą i suplementacja, inne sa poważne i w najcięższych przypadkach wymagaja nawet przeszczepu szpiku. Jestes za młody abśmy mogli Ci pomóc po stwierdzeniu że jesteś"anemikiem na maksa" Idż z rodzicami do lekarz , zrób badania, potem wróć i od speców od diety i treningu uzyskasz dalsze wskazówki. Nie czekaj aż samo przejdzie i nie lecz sie na własną reka. Pozdrawiam.

KowalX
14-06-10, 21:38
Głowy sobie nie dam uciąć ,ale zdaje mi się ,że chodziło mu iż jest chudy i słaby hmm...

maciek1993
14-06-10, 21:42
anemii nie mam, ale jestem słaby i chciał bym się wzmocnić

fallenursus
14-06-10, 21:42
No to musisz papu wpychac w b uzie i scwiczyc na silowni.

Najlepiej na poczatek poczytacpodwieszone w dzialachh dieta i trening.
Ps. I nie rob ludzi w balona z ta anemia bo Hermann uczuciowy i sie na darmo martwi

maciek1993
14-06-10, 21:44
widzę że źle sformułowałem moją prośbę pisząc że -"Jestem anemikiem na maksa ale chciał bym to zmienić" chodziło mi o to że jestem strasznie zapadnięty

slim shady
14-06-10, 21:51
http://www.e-gym.pl/showthread.php?24351-Masa-Chcesz-mie%E6-wielkie-mi%EA%B6nie-Chcesz-by%E6-wielki-Wchod%BC-masujemy-!!!

idź na publiczną siłownie, najlepiej jakąś porządną i poproś o pomoc trenera

Hermann
14-06-10, 22:03
Ano właśnie nieraz jakies utarte powiedzenie czy okreslenie zmienia prawdziwy sens zagadnienia. Jesteś chłopie w najlepszych rękach. Posłuchaj tych Gości którzy okazali zainteresowanie Twoim problemem a kłopoty miną. I czytaj dużo na forum. Zapewniam Cie że jest tu cała skarbnica wiedzy na tematy które Cie interesują.

mtm
14-06-10, 23:32
75 kg na 176 cm wzrostu to nie az tak mało ...