PDA

Zobacz pełną wersję : Dieta na redukcję do oceny.PROSZĘ O POMOC

Tidus14
14-06-10, 20:32
Witam
Mam 17lat. 174cm wzrostu i 88kg wagi.
Bardzo bym prosił o ocenę tej diety poniżej. Znalazłem ją na jakimś innym forum i chciałbym wiedzieć czy nadawała by się ona na redukcję. Jedynie do szczęścia brakuje mi dobrej diety a nie wiem czy ta się nadaje. W razie czego jak by była nie odpowiednia to prosił bym o pomoc jaką dietę stosować.
Mój trening wygląda następująco.
Ćwiczenia siłowe 45-60min
Brzuszki. 300-400 powtórzeń.
Skakanie rowerkiem na skakance 40-50min
Ogólnie używam trzy spalacze:
L-karnityna complex
Fat Transporter
Mega Fat burner

DZIEŃ 1.

ŚNIADANIE 365 kcal
3 łyżki płatków kukurydzianych, łyżka otrąb żytnich, starte jabłko, łyżka rodzynek, zalane 150 ml jogurtu naturalnego bez cukru, szklanka kawy zbożowej bez cukru.

II ŚNIADANIE 145 kcal
Kanapka z kromki chleba żytniego posmarowana niskokaloryczną margaryną z plasterkiem chudej szynki wieprzowej, duży pomidor, szklanka herbaty z cytryną bez cukru.

OBIAD 530 kcal
Sałatka ziemniaczano-serowa, szklanka zielonej herbaty bez cukru.

PODWIECZOREK 100 kcal
Szklanka świeżo wyciśniętego soku pomarańczowego.

KOLACJA 340 kcal
Ćwiartka kurczaka upieczonego na rożnie bez tłuszczu i skóry, sałata zielona skropiona sokiem z cytryny, szklanka zielonej herbaty bez cukru.

DZIEŃ 2.

ŚNIADANIE 355 kcal
Dwie kromki chleba pełnoziarnistego posmarowane niskokaloryczną margaryną z pastą z ryby gotowanej (100 g) i chudego białego sera (80 g) z kiełkami, szklanka kawy zbożowej bez cukru z mlekiem 0,5% (100 ml).

II ŚNIADANIE 140 kcal
Banan, szklanka wody mineralnej niegazowanej.

OBIAD 535 kcal
Zapiekanka z ryżu, szklanka herbaty owocowej bez cukru.

PODWIECZOREK 140 kcal
Bukiet warzyw z 200 g ugotowanych szparagów, 100 g kalafiora i 100 g brokułów, kromka razowego chleba, szklanka herbaty zielonej bez cukru.

KOLACJA 310 kcal
Cielęcina pieczona (150 g), fasolka szparagowa gotowana (150 g), buraki gotowane (100 g), kromka chleba razowego, szklanka herbaty z cytryną bez cukru.

DZIEŃ 3.

ŚNIADANIE 380 kcal
Szklanka soku pomarańczowego, 2 jajka na miękko, dwie kromki chleba razowego posmarowane niskokaloryczną margaryną, szklanka herbaty z cytryną bez cukru.

II ŚNIADANIE 145 kcal
Kanapka z kromki chleba pełnoziarnistego posmarowana niskokaloryczną margaryną z plasterkiem kiełbasy krakowskiej suchej, mała papryka czerwona, szklanka wody mineralnej niegazowanej.

OBIAD 525 kcal
Gulasz z indyka, sałata zielona z odrobiną oleju (100 g), szklanka herbaty owocowej bez cukru.

PODWIECZOREK 155 kcal
Kawałek biszkoptu na białkach (30 g), szklanka kawy zbożowej bez cukru z mlekiem 0,5% (100 ml).

KOLACJA 300 kcal
2 kromki razowego chleba posmarowane niskokaloryczną margaryną, 150 g pieczonej chudej wołowiny, kilka plasterków pomidora, szklanka herbaty z cytryną bez cukru.

DZIEŃ 4.

ŚNIADANIE 380 kcal
Omlet z dwóch jajek z warzywami (po 50 g papryki czerwonej, brokułów i pieczarek, 100 g pomidora) na parze, szklanka kawy zbożowej z mlekiem 0,5% (100 ml) bez cukru.

II ŚNIADANIE 160 kcal
Mały owoc, szklanka herbaty bez cukru z cytryną.

OBIAD 525 kcal
Talerz krupniku, 200 g polędwicy wołowej upieczonej na rożnie bez tłuszczu, marchew z groszkiem gotowana (150 g), ziemniaki gotowane (100 g), szklanka zielonej herbaty bez cukru.

PODWIECZOREK 130 kcal
Szklanka soku grejpfrutowego, jeden herbatnik.

KOLACJA 305 kcal
Ozór w galarecie (150 g), kromka chleba chrupkiego żytniego, liść sałaty, szklanka herbaty z cytryną bez cukru.

DZIEŃ 5.

ŚNIADANIE 365 kcal
Dwie kromki pełnoziamistego chleba posmarowane niskokaloryczną margaryną z dwoma plasterkami chudej szynki, melon (100 g), szklanka kawy zbożowej bez cukru z mlekiem 0,5% (100 ml).

II ŚNIADANIE 160 kcal
Serek homogenizowany z rodzynkami (100 g), szklanka kawy bez cukru.

OBIAD 535 kcal
Makaron z sosem, szklanka herbaty owocowej bez cukru.

PODWIECZOREK 140 kcal
Mus z jabłek (200 g), szklanka herbaty bez cukru z cytryną.

KOLACJA 325 kcal
150 g gotowanych kopytek, surówka z cykorii z cytryną (100 g), szklanka zielonej herbaty bez cukru.

Pusia
14-06-10, 20:53
To nie ma nic wspolnego z redukcja :)

Redukcja = dieta oparta glownie na bialku
Bialko musi byc w kazdym posilku, na ostatnie 2 posilki nie jesz weglowodanow i cukrow.
Jedyne co mi sie tu podoba to duza ilosc warzyw i to Ci polecam, jednak na redukcji nie szalej z owocami a szczegolnie po 18 :)

fallenursus
14-06-10, 20:54
Bardzo bym prosil o poczytanie podwieszonych w dziale dieta.bo jak widze kopytka na kolacje i sok jako posilek to scyzoryk mi sie w kieszeni otwiera.
Poczytaj i porownaj do swojej.

KowalX
14-06-10, 21:03
Redukcja = dieta oparta glownie na bialku

Chyba jednak nie...

slim shady
14-06-10, 22:01
poczytaj

http://www.e-gym.pl/showthread.php?24353-Rze%BCba-Odchudzanie-Jeste%B6-gruby-Mi%EAsnie-zakryte-s%B1-pod-t%B3uszczem-Trzeba-dzia%B3a%E6!!

http://www.e-gym.pl/showthread.php?24355-Wa%BFne-tematy-!!!

http://www.e-gym.pl/showthread.php?21786-Treningi-Redukcyjne