Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Plan działania dla słabego laika

ciapatydzon
14-06-10, 15:47
Witam

Tak więc, jestem kompletnym laikiem jeżeli chodzi o ćwiczenia, ze sportem nie mam już nic wspolnego od 2lat, raczej siedzący tryb życia albo biby = forma 0. Sprawa jest taka, że chciałbym zrzucić brzuch i przybrać troszkę mięśni ( nie, nie chce być mega koksem) nie chce po prostu wstydzić się sciągnąć koszulki na następny sezon wakacyjny, co na bank myślę bedzie moją determinacja aby osiągnąć cel. Teraz coś o sobie, mam prawie 20lat waże 68kg przy 177cm i tutaj taki psikus, rece i nogi mam chude prawie zero mięśni ( nie zdziwię sie, jak nie podniose 40kg ) ale za to caban (brzuch) mam dość pokaźny, generalnie powoli moge się zaliczać do do przysłowia "dobry gospodarz to konia trzyma pod dachem" - brzuch o ile dobrze mierze ma 85cm, gdzie jest sam tluszczyk, generalnie to jest moja wina, bo sie zapuścilem, ale teraz przyszedl czas, aby cos z tym zrobić i myśle, że jesteście w stanie mi pomóc. Teraz idą wakacje z tą opcją, że ide do pracy to max 2razy siłka w tygodniu myśle, co do diety to jeszcze ciężej mi bedzie ją przestrzegać - mniej jeść to tak, ale w stylu jakieś specjalne dania to ciężko ciężko.
Zapewne odniesiecie mnie do tego linku
http://www.e-gym.pl/showthread.php?25578-Trening-obwodowy-dla-osob-z-0-sta%BFem-%28ACT%29-video-opis-%E6wicze%F1
i od razu uprzedzam tak, widze że tam trzeba 3razy w tyg chodzic na siłke, myśle że jakoś sprostam, ale ile taki prawidłowy trening trwa w minutach ?
no i teraz pytanie, co omijać w jedzeniu? w sumie slodyczy nie jem na potęge, zdarzą sie w tygodniu dwa batony, raczej nie pije dużo piwa, na dwa tyg tak z 5max i to nie na raz, tylko max dwa w dwa dni.
Nie wiem co jeszcze moge napisać, jak coś to pytajcie a ja dopisze w kolejnym poscie, aaa i przypominam, nie chce być koksem, po prostu coś w stylu wysportowany - wysportowana figura.

Dzięki z góry i pozdrawiam

Tadel
14-06-10, 15:54
bierz się za dietke na masę http://www.e-gym.pl/showthread.php?67-Kilka-przyk%B3adowych-diet-na-mase
co do treningu to o ile pamiętam to 1 obwód mi wychodził w jakieś 15 minut chyba może do 20, wiec jak robisz np 3-4 obwody to wychodzi godzinka jakaś ;) zależy jak się będziesz uwijać

D3
14-06-10, 16:13
Skoro już wiemy, że umiesz przeglądać forum i tematy podwieszone to poszukaj sobie innych tematów podwieszonych z różnych działów. Tam są wszystkie odpowiedzi na Twoje pytania.

RockyBalboa
14-06-10, 18:51
( nie, nie chce być mega koksem)
ta kazdy na poczatku tak mowi, a pozniej to juz mu ciagle za malo i granica sie przesuwa :)

ciapatydzon
15-06-10, 23:13
bierz się za dietke na masę http://www.e-gym.pl/showthread.php?67-Kilka-przyk%B3adowych-diet-na-mase
co do treningu to o ile pamiętam to 1 obwód mi wychodził w jakieś 15 minut chyba może do 20, wiec jak robisz np 3-4 obwody to wychodzi godzinka jakaś ;) zależy jak się będziesz uwijać

dzięki dzięki, czyli po tych 6-8tyg + dieta, bede przygotowany na przybieranie i kształtowanie mięśni z mocniejszym zestawem ćwiczeń, tak? jakoś tak to działa?: p

a tak sie zastanawiam, jakbym dodał do tego treningu to
http://www.e-gym.pl/showthread.php?28235-Tony-Horton-s-P90x-Ab-Ripper-X&p=356522#post356522
bo to mogę w domu sobie robić po 20min dziennie - z przerwami oczywiscie. Nie przemęcze sie na początek? nie bedzie z tego więcej minusów niż plusow?:p

ta kazdy na poczatku tak mowi, a pozniej to juz mu ciagle za malo i granica sie przesuwa :)
ahha, nie no, myślę że aż tak mnie nie wciągnie, ale kto to wie : D

ciapatydzon
19-06-10, 23:13
Bump !

Micek185
20-06-10, 00:25
omijaj jedzenia tzw pustych kalorii czyli takiego którym tylko zapchasz dziure w brzuchu na moment a nie bedziesz miał z tego porzytku (chipsy,fastfoody,słodycze)
jedz posiłki pełnowartosciowe dużo zbóż (ryz,kasza,kus kus)
duzo miesa makaronów,i warzyw i owoców
pózniej bierz sie za trening jesli masz tylko dwa dni na trening to poczytaj o fbw,
na samym poczatku poczytaj tezs troche o redukcji zeby spalic ten tłuszcz z brzucha i wtedy masuj pisz tu na bierząco ci podpowiemy co i jak po kolei jak bedziesz juz obcykany troche to załóż relacje i tam dostaniesz info po kazdym twoim treningu zrobimy z ciebie muskularnego jebake:D
pozdro

ciapatydzon
14-09-10, 13:52
witam ponownie
Jestem już po treningu obwodowym i co teraz proponujecie?
co do diety, to nie miałem jakiejś ustalonej, jedynie odrzuciłem wszelkie słodycze( zastepstwo - owoce), ziemniaki ( zastępstwo - ryż), bialy chleb (zastępstwo -ciemny, orkiszowy), piwo( zastępstwo - wódka raz na dwa tyg i to nie w dużych ilościach ~250ml ), dorzuciłem jogurty, białe serki, więcej warzyw i mięsa.

i co teraz? split? fbw ? nakierujcie mnie ; p

z góry dzięki

kubaCK
14-09-10, 14:27
piwo( zastępstwo - wódka raz na dwa tyg i to nie w dużych ilościach ~250ml )

z góry dzięki

zabiles mnie:D
takze z gory dziekuje:)

ciapatydzon
17-09-10, 14:26
no bo wiesz, człowiek czasem musi sie napić : D wcześniej wypijałem 5-6piw żeby sie porobić na dobry humor, no ale że od piwka brzuszek sie robi, to zamieniłem na wódkę - ofkors mało i niezbyt często
edit

aa i poleciałem troche z wagi wcześniej 68, teraz 64-65 :C

Micek185
17-09-10, 16:40
bierz sie za fbw 5x5 siła i masa ci pójdzie po tym treningu jest nawet ostatnio odswieżony pare tematów do tyłu.

Patriot
17-09-10, 19:53
no bo wiesz, człowiek czasem musi sie napić : D wcześniej wypijałem 5-6piw żeby sie porobić na dobry humor, no ale że od piwka brzuszek sie robi, to zamieniłem na wódkę - ofkors mało i niezbyt często
edit

aa i poleciałem troche z wagi wcześniej 68, teraz 64-65 :C

co szklanka wódki to mało? .............

radzę ci się zdecydować, albo chcesz pić albo przyłożyć się i robić coś starannie, a jak nie dalej będziesz kosteczką 65kilową pijącą co dwa tyg. szklankę wódki.

Ja ostatnio alkohol w ustach miałem na sylwestra i żyje, a na myśl o nim mnie obrzydza.

Swoją drogą dla niego te FBW 5x5 odpada, ten plan wymaga odpowiedniej diety i REGENERACJI a wódka mu nie pomoże w tym

PucuLeg
17-09-10, 20:00
Z takim podejsciem to wszystko odpada bo kazde cwiczenie wymaga regenracji w ktorej wodka nie pomaga. Po prostu chlop musi sie na jakis czas wstrzymac z wodka albo przerzucic na symbolicznego browarka, ktory nie zaszkodzi a z tego co czytalem to moze nawet pomoc :) Ale jak napisalem browarka, czyli jednego a nie 5-6

ciapatydzon
17-09-10, 23:16
no mi sie wydawało, że 250ml wódki to mało i to jeszcze raz na dwa tyg :p

no nic, odpuszcze sobie alkohol na jakiś czas i obadam to fbw 5x5
tylko ta dieta, no za nic nie dam rady trzymać sie jej, tak jak pisałem, moge odpuścić jakies tłuste, kaloryczne jedzenie, jakieś zamienniki - ale ścisła dieta - jedz o tej i o tej myślę iż będzie ciężko

mefisto888666
18-09-10, 08:42
ostatni artykul odnosnie piwa ktory czytalem wskazywal na jego pozytywne aspekty, mpzesz raz na 2 tyg wypic 2piwa dobre;]