Zobacz pełną wersję : Dla najmłodszych......
Ello,mam taki problemik.Moj ziomek ma 14lat(ok60-66kg;ok.170-173cm) no i chce sobie kupic jakas odzywke a cwiczy dopiero 1m-ce.Ja mu to kompletnie odradzam ale jak tak bardzo chce to jakie by nie zaszkodzily i najbardziej pomogogy.PS.zero gadaniny o kreatynie
Waży tyle co ja :P wzrost podobny :P mówiłeś mu żeby zamiast tego jakaś dietke sobie ułozył. Ale taka żeby niczego w niej nie brakowało bo jesteśmy jeszcze młodzi i musimy dostraczać wszystkie potrzebne składnki dla organizmu :P Powiedz mu może o tej diecie.
jak nie chce diety to mzoe jakiego gainera...
jak nie chce diety to mzoe jakiego gainera...
ale po co ma sobie kupować gainera skora nie ma diety, jak dla mnie pieniądze wyrzucone w błoto... dieta to podstawa
marcinczwa
18-02-07, 13:13
dokładnie jak Matka_90,
niech ułoży dietę a nie bierze się za gainery
Prezydent_1c
18-02-07, 14:19
On wogóle diety nawet nie powinien mieć ... Ludzie to jest dopiero 14 lat ... :???: Za mało na poważne cwiczenia ... I za mało nawet na diete ... No chyba ze chce zostaj jakąś kaletką to droga otwarta ...
nie przesadzaj 14 lat to dobry wiek na ćwiczenia, tyle że nie możesie za bardzo forsować, a przede wszystkim nie robić ćwiczeń obciążających kręgosłup.
może już ćwiczyć jakąś obieguwke czy cuś.
Prezydent_1c
18-02-07, 16:36
Dobra niech sobie lekko ćwiczy ... Napisałem ze za mało na poważne ćwiczenie a nie ogólno rozwojówke a co do diety to absolutnie nie powinien jej miec ...
mało kto na początku ćwiczeń i szczególnie w tym wieku przestrzegadiety wiem to po sobie jak nie ma diety to moze to dostarczyc gainerem ale to w sumie i tak kasa w błoto bo lepiej se pojeśc a popic to mlekiem a nie gainerem :lol: