PDA

Zobacz pełną wersję : Czym zastąpić pierś z kurczaka?

kozak123
13-06-10, 16:53
Jestem nowy witam wszystkich. Mam takie pytanie dotyczące tego czym mogę zastąpić pierś z kurczaka? Pytam się ze względu takiego, że poważnym problemem jest tu cena nie jest to tania rzecz a ja bogaty nie jestem ani moim rodzice teoretycznie ja znajdę robotę jakąś to zarobie na kuraka ale narazie nie mam czasu bo oceny poprawiam mam 18 lat :)

Nigdy nie ćwiczyłem a chcę zacząć z pomocą forum ułożyłem sobie trening dowiedziałem się co i jak więc zaczynam od treningu obwodowego. Potem ułożę sobie dietę podczas treningu nie chciał bym zchudnąć wręcz przeciwnie chciał bym przytyć by wzroście 175cm ważę 70kg a pożądana waga to 80kg ale to w późniejszym czasie.

Lecz problem jest z tym kurakiem może jest jakaś znacznie tańsza alternatywa? Za pomoc będe wdzięczny

Tomi!
13-06-10, 17:53
raczej nie.. kurak jest stosunkowo najtanszym miesem bez nadmiernej ilosci tluszczu, ciezko ci bedzie go zastapic czyms innym

mtm
13-06-10, 17:55
Ryby/Mięso białe czerwone

Micek185
13-06-10, 21:04
kupuj całe kurczaki i wywalaj tylko skórę dobra alternatywa a u mnie kg kurczaka ok 7zł pierś ok 14
możesz też indycze jeść, tak jak wyżej ryby różnego rodzaju.

ht
13-06-10, 21:18
u mnie jest mieso gulaszkowe z indyka. kiedys jak nie mialem dochodow zawsze kupowalem tamte bo o wiele taniej wychodzilo niz filet.

slim shady
13-06-10, 22:13
jedz jajka

KowalX
14-06-10, 01:06
Członkiem z koguta :]

slim shady
14-06-10, 02:08
Członkiem z koguta :]

http://www.body-factory.pl/images/smilies/lokurvaad1.gif

piuras86
14-06-10, 17:02
widać że już ktos próbował :P hehehhe

ale tak jak maciek powiedział bardziej opłaca sie kupic całego kuraka ......

mateusz15
14-06-10, 19:05
tuńczykami

maly25
14-06-10, 23:11
2 razy dziennie mozesz odzywke bialkowa walnac

lavie_89
25-06-10, 17:37
Piersi z kuraka i piersi z indyka są dwoma najpopularniejszymi mięsami białymi w diecie kulturystycznej. Możesz kupować jak wcześniej napisano całego kuraka i fedrować go bez skóry, albo nakupić się na propocji na wsi piersi i zamrozić. Zastąpić możesz również tuńczykiem, ale nie na dłuższą metę ponieważ tuńczyk jest tzw. rybą śmietnikiem. Zawiera sporą ilość ołowiu a w tym wieku wystarczy poprostu wcinać dużo białka i poprawnie trenować. Wcinaj ryż, kurze jaja (najlepiej same białka) i ryby. (filety kupisz wiele taniej niż kurę). I pamiętaj o odstępach z napojami podczas posiłków. Nie pij 30 min przed i 30min po posiłku...daj żołądkowi samemu strawić pożywienie, bo napojem tylko go zakręcisz... Pzdr.

Tomi!
25-06-10, 18:41
^ to w koncu olowiu czy rtęci 3535

mefisto888666
25-06-10, 21:12
czemu nie pic 30 min przed i po posilku?JA zawsze pije duzo przed i po... czuje sie bardziej nasycony

Patriot
25-06-10, 21:24
Zawiera sporą ilość ołowiu .

*rtęci

i to też nie taką sporą, bo zależy jaki tuńczyk.

Jacke5
25-06-10, 21:50
A co powiecie np. na kotlety sojowe ?

kozak123
25-06-10, 22:15
Bez przesady z tą rtęcią to bujda zobaczcie sobie w innych przetworach co jest sama chemia i czy w tuńczyku jest rtęć czy nie ma to znaczenia większego nie ma może być i sproszkowany cement

Pozatym temat zakończony nie da rady kuraka zasąpić dlatego wpieprzam kuraka przed treningiem a po treningu na przemian tuńczyk lub makrela albo kurczak dam rade ;)

KowalX
25-06-10, 23:09
Bez przesady z tą rtęcią to bujda zobaczcie sobie w innych przetworach co jest sama chemia i czy w tuńczyku jest rtęć czy nie ma to znaczenia większego nie ma może być i sproszkowany cement

Ma znacznie i nie tylko rtęć jest kumulowana.

Pozatym temat zakończony nie da rady kuraka zasąpić dlatego wpieprzam kuraka przed treningiem a po treningu na przemian tuńczyk lub makrela albo kurczak dam rade ;)

Wołowina,wieprzowina,cielęcina,jaja,indyk,ryby,dzi czyzna...

Lukaszr0
26-06-10, 11:39

Białka roślinne, na tym masy nie zrobisz :)

luo
26-06-10, 13:09
Białka roślinne, na tym masy nie zrobisz :)

Mylisz się.. widziałem kilka tematów na różnych forach gdzie były przedstawiane wyniki badań, pokazujące skład aminokwasowy białek sojowych i śmiem twierdzić że soje spokojnie możesz jadać kilka razy w tyg jako zamieninnik (posiada też dużą ilość izoflawonoidów - właściwości antyrakowe), jak znajdę to wkleję. Wątróbka też raz na jakiś czas niezaszkodzi, a nawet jest bogatym żródłem żelaza, wit b12 jak też b9(kwas foliowy). Poza tym podstawę diety powinien stanowić kurczak, ryby, wołowina no i niezapomianjmy o wiepszowinie. Dobrym rozwiązaniem jest też mix np. 200g piersi z kurczaka, 100g wołowiny i 100g wiepszowiny. Wszystko mielisz, przyprawiasz i kotlety jak ta lala;)

Lukaszr0 słyszałeś kiedykolwiek o tofu??

fallenursus
26-06-10, 13:11
bedziesz sie zajadac soja zostaniesz kobieta.

co do cyckow to jak zjadl prawy,moze zastapic lewym i na odwrot.

Just because tofu is of vegetable origin does not necessarily make it healthy.
Health-conscious Americans believe in the benefits of tofu, infant formula and other food products made from soybeans and soy extract. But their assumption is now being called into question by Jill Schneider, associate professor of biological sciences at Lehigh University in Bethlehem, Pennsylvania.
In a study of hamsters completed under Schneider's direction, it was recently found that a component of soy beans - isoflavones - significantly accelerated the onset of puberty in the rodents.
These findings, which are similar to the results reported by labs which have experimented with rats, might be relevant to humans, Schneider says. She points out that many babies who are allergic to cow's milk are fed soy-based formulas which contain isoflavones. Isoflavones, she says, can act like estrogen, a natural hormone important in the development of both male and female humans.
It is child abuse to feed a baby soy formula. A baby fed soy will receive, through the phytoestrogens, the equivalent of approximately 5 birth control pills per day! The damage is incalculable.

fallenursus
26-06-10, 13:15
przetlumacze jak wruce. sorry nie mam czasu:) chyba ze ktos ruszy to dam soga;]

Lukaszr0
26-06-10, 14:08
Jako dodatek od czasu do czasu może być, sam czasami jadam, są całkiem smaczne. Ale diety bym na tym nie opierał.

Tomi!
26-06-10, 16:28
w skrocie chodzi o to ze robili jakies badania na chomikach i szczurach z uzyciem soi. wyszlo ze jedne z skladnikow (izoflawony o ile dobrze przetlumaczylem) moga dzialac jak estrogen.

wiedzialem ze cos z ta soja jest nie tak 3539

KowalX
26-06-10, 17:12
Sorry fallen ,ale nie ma na to dowodów,a to były szczury.
Nie chce mi się szukać ,ale jak ogarnę to znajdę wyniki na ludziach mówiące co innego.
Poza tym flawony z soi działają znacznie słabiej niż ludzkie estrogeny co nie koniecznie musi stymulować i równie dobrze może osłabiać podobne działanie.

MolderDist
26-06-10, 19:35
już nie to ;p

ht
26-06-10, 22:45
zeby budowac mieso trzeba spozywac mieso. tego nic nie zastapi, widzieliscie jakiegos kulturyste wegetarianina??

Lukaszr0
26-06-10, 22:51
Bo jesteś tym co jesz :)

KowalX
26-06-10, 22:54
widzieliscie jakiegos kulturyste wegetarianina??
Tak widziałem i nikt nie mówi żeby zaraz rezygnować z mięsa co nie znaczy ,że nie można czasami sobie soi zarzucić.

luo
27-06-10, 12:12
Tak widziałem i nikt nie mówi żeby zaraz rezygnować z mięsa co nie znaczy ,że nie można czasami sobie soi zarzucić.

Dokładnie o to mi chodziło. Prawie każda potrawa jest na swój sposób korzystna dla organizmu, więc nie wiem dlaczego mamy się cały czas ograniczać tylko do piersi z kurczaka czy ryb i nie zamieniać jej raz na 3-4 dni np z soją która jest również smaczna (wg. mnie)

Co do badań na szczurach fallen to nie należy się zbytnio nimi sugerować bo nie nie tylko one nie zostały potwierdzone na człowieku (ale dobrze że je wkleiłeś). Swego czasu była hipoteza o tym że soja sprzyja otępieniu na starość która też nie została i chyba niezostanie potwierdzona