PDA

Zobacz pełną wersję : Odzywka + SUplement < 300zł

onomatopeja155
11-06-10, 23:08
Witam wszystkich.
Jestem nowy na forum więc prosze mnie nie linczować jak popełnie jakąś gafę Do rzeczy: potrzebna mi kombinacja czegoś w stylu nitrobolon II + jakiś dobry gainer. Fajnie byłoby zmiescić się w 300 zł. Cykl planuje na około 4-5 tygodni, max 6. Ćwicze z przerwami od trzech lat. Przerwy mniejsze i większe jednak ćwiczę ;P Ważę 70 kg przy 180 cm wzorstu więc jak widać potrzeba mi czegos dobrego. W zyciu zrobiłem 3 cykle keratyna + białko serwatkowe jeśli chodzi o suple. Chicałbym przerzucić sie jednak z mono na coś ostrzejszego. Co proponuejcie? Myslalem o czymś w stylu ULTIMATE IsoMass Xtreme Gainer + Nitrobolon II jednak oba suple zawierają kreatyne i nie wiem czy bym z tym składnikiem nie przesadził. Poza tym chyba lepiej byłoby nitro nie łączyc juz z czyms co ma kreatyne tylko np z czyms co nie ma tylu "bajerów" których dawka i tak jest za mała więc pewnie mało da , w sensie że zapłace za coś co ma dużo fajnych składników w ilosciach tak marnych że na etykiecie to tylko fajnie wygląda. Czyli np Nitro + gajner który ma świetne węglowodany i białeczko - jakaś serwatka - duża ilośc izolatu coś takiego. Nitro to taki przykład XPanda bodajże tudzież Xcośtam bardzo dobre Ja się na tym nie znam więc proszę was o pomoc Proszę o konkretne wypowiedzi ludzi którzy mają na ten temat pojęcie a nie jakieś "hasła" gdzie ktoś powie to ktoś to i głów się człowieku kto Ci lepiej radzi xD Z góry dzięki. Pozdrawiam

KowalX
11-06-10, 23:41
weź bulka "up your mass"z mhp albo np jumbo z gainerów

z supli green magnitude(nie masz kasy daj krete zamiast gm) + white flood lub np super pump + sizeOn

onomatopeja155
12-06-10, 10:52
hmm a co sądzisz o jabłczanie kreatyny tudzież Creatine 3 + np to co wymieniłeś(White Flood? itp ) ? :). Up your mass to na pewno dobre rozwiązanie? Nie byłoby lepiej zastąpic tego jakimś gainerem opartym bardziej na Izolacie? Wiem że podałem tam że fajnie byłoby w 300 zł się zmiesić ale jeśli cykl miałby byc sporo lepszy w kombinacji która wyniesie dajmy na to 360 zł to warto te 60 zł jeszcze dołozyć :) Z góry dzięki za info :)

KowalX
12-06-10, 12:06
Jak dla mnie ten z mhp to wyższa półka ,ale nie śledzę gainerów ,bo ich nie jem.Izolat w gainerze nie jest potrzebny.
Możesz też kupić białko + węglowodany i sam miksować.

Mono wyjdzie ciebie taniej niż jabłko. Jeśli masz kasę weź green magnitude (można wyrwać za ok. 100zł) jeśli nie masz weź mono universala.

onomatopeja155
12-06-10, 16:33
Nie chodzi mi tutaj o cene tylko o efekty :) Wiem że mono wychodzi taniej niż jabłko ale chyba po jabcoku będą lepsze efekty , takie odnosze wrażenie jednak nie znam się na tym dlatego pytam :)
Edit: A jesliby nie patrzec na kase to proponujesz gm +wf czy sp + sizeOn? :)

KowalX
12-06-10, 16:59
Dlatego napisałem ,że jak nie masz kasy mono ,a jak masz gm. Nie zanotowałem lepszych efektów po jabłku nigdy, a biorąc pod uwagę trening, wypoczynek, żywienie, temperaturę otocznia, nawodnienie nie mam pojęcia jak bym miał to dostrzec. Żeby to sprawdzić byś musiał mieć takie same warunki ,badań porównawczych nigdy nie było.
Z tych co podałem z obu byłem zadowolony z tym,że dla mnie sp 2puchy minimum ,bo brałem później po 2-3miarki.Także ekonomicznie lepiej pierwsza opcja jeśli chodzi o działanie obie ok.

ht
12-06-10, 17:33
to ja zaproponuje inaczej. bialko+ vitargo+ mono+ super pump. moze troche ponad 300zl ale nie duzo.

onomatopeja155
15-06-10, 12:20
KowalX zamówiłem Twoją recepturę :P Zobaczymy co z tego wyjdzie ;D Sog dla Ciebie :)

onomatopeja155
15-06-10, 12:29
Aj nie zdązyłem już edytować posta. Małe pytanko. Btw czy UYM stosować tak jak zaleca producent 132g przy mojej masie 70 kg czy w moim przypadku wystarczy np 100g. A i lepiej tak jak piszą żeby brać tego jedną dużą dawke czy rozbic to lepiej na dwie mniejsze? Jak będzie efektywniej. Dzięki.

KowalX
15-06-10, 12:57
Którą opcję zamówiłeś? :)
Musisz wiedzieć ile chcesz/masz spożywać białek i węgli. Przy spożyciu całej porcji masz 45białek,a ogólnie zakładając spożycie np. na 2,5g białka na kilogram masy ciała przy 6posiłkach wychodzi ,że należy zarzucić jakieś 30gbiałka w porcji.Tyle jeśli walniesz w jednym 40 w drugim np. 20 też będzie ok.
Białek spożywaj w granicach 2g-2,5g kilogram masy ciała i będzie si.Możesz pyknąć między posiłkami.3,5miarki powinno byc dla ciebie ok.

onomatopeja155
15-06-10, 13:17
green magnitude + white flood no i oczywiście up your mass ;) Czytałem troszkę o tym gainerze i naprawdę wygląda bardzo obiecująco :) 3,5 miarki gainere powiadasz, a w 1 miarce ile gram się mieści? :)

Essen
15-06-10, 13:45
Jakie ilosci GM i WF zamowiles?? Bo sam sie do tego przymiezam ale niewiem ile tego kupic na cykl.

KowalX
15-06-10, 14:07
green magnitude + white flood no i oczywiście up your mass ;) Czytałem troszkę o tym gainerze i naprawdę wygląda bardzo obiecująco :) 3,5 miarki gainere powiadasz, a w 1 miarce ile gram się mieści? :)

Cała porcja to podaże 4miarki więc 3-3,5 dla Ciebie będzie ok.

Jakie ilosci GM i WF zamowiles?? Bo sam sie do tego przymiezam ale niewiem ile tego kupic na cykl.

Po jednym pudle starczy na cykl.