Zobacz pełną wersję : Coś na pobudzenie.
Panowie rano wstaje o godz 4:20 i strasznie ciężko mi dojść do siebie, ogólnie jestem osłabiony nic mi sie nie chce i h..j!
W ciągu dnia to samo, dwa pierwsze posiłki w diecie są z węglami i tłuszczem wiec energia powinna być a tu lipa...
Możecie coś polecic (nawet nie wiem czy z supli cos takiego jest) kawe pije i pomaga ale tylko trochę więc kofeina w tabsach chyba nie zda egzaminu? Jak myślicie?
fallenursus
09-06-10, 13:45
Tocoty za kawepijesz zecie nie kopie:) normalnakawa ma ok 80mg kofy,esspresso ok 120mg,kofa w tabsach 200mg. Wstajie o tej samej wrzucam 200mg kofy 40mg efy i smigam na trening.+3kawy dziennie i daje rade....
Tocoty za kawepijesz zecie nie kopie:)
Normalna dwie łyżki mielonej kawy, a skąd tą guaranę mozna wziąść? Na allegro strasznie droga... Od jutra bede pił z 4 łyżek może się polepszy :)
Guarana w kapsach kosztuje może z 20zł w aptece ,albo i mniej.
Zrób sobie czaj tylko musisz mieć zdrowe serducho i ciśnienie ok. 6 łyżek herbaty, 6 łyżek kawy, tytoń z jednego papierosa zalany wrzącą wodą ;)
slim shady
09-06-10, 14:27
kofeine w tabsach walnij, w kawie mi się nigdy nie wkręca
możesz spróbować, efedryne, piracetam, rhodiola
fallenursus
09-06-10, 14:37
Piracetamu u was n.ie kupi bez recki:)dobra sprawa bo piracetam podwyzsza dzialanie stymulantow nie pamietam jaki dokladnie mechamizm dzialania ale przy nim mniejsze dawki mnie kopaly. Mam tego jeszcze z 400gr. Ochydny proch:p
Piracetamu u was n.ie kupi bez recki:)
Można kupić suplement z nutry :) , niektórzy tym handlują.
Pośpij dłużej i po problemie. Po co się faszerować z samego rana :-p
igrek (http://www.e-gym.pl/member.php?11250-igrek)
jasne niech śpi hu... z pracą
Czytaj ze zrozumieniem. Dłuższy sen wcale nie musi oznaczać że ma wstać później, wystarczy że się położy spać wcześniej.
Rafio czy według Ciebie to normalne że 26 letni facet jest ospały i osłabiony?. Rozumiem że rano cięzko Ci sie rozbudzić ale piszesz że to samo jest w ciągu dnia. Czemu kolego nie szukasz przyczyny tego stanu i od razu chcesz likwidowac skutek sięgając po jakieś stymulujące środki? Dlaczego nie zrobisz podstawowych badań aby sie upewnić że nie masz anemii i że organizm funkcjonuje jak należy? Czy sądzisz że pijąc coraz mocniejszą kawe w coraz większysch ilościach pokonasz osłabienie? To tak jakbyś chciał przetrzymać bolący ząb - nigdy nie wygrasz. Najpierw diagnoza, jeżeli wszystko Ok będziesz sie wspomagał kawą żeń szeniem czy innymi suplementami.
Herman -zapewniam Cię że wszystko ze zdrowiem jest OK. Badam się regularnie i jak wszyscy mówią jestem okazem zdrowia (prócz astmy) ale to inna bajka :)
Kiedyś uwazano że jeżeli dziecko jest grube to jest okazem zdrowia co jak wiesz nie całkiem jest zgodne z prawdą. Astma to poważna choroba i nie wiem czy wiesz , ale kiedyś chory na astme mógł sie wymigac od ''zaszczytnej słuzby wojskowej'' co świadczy że nie nalezy jej bagatelizowac. Odnośnie Twojego samopoczucia, to zwróć uwage na leki które bierzesz ponieważ astmatycy inaczej reaguja. Zazycie nieszkodliwego dla innych Metindolu , spowoduje u Ciebie taka reakcje jak opisujesz. Nie wiem czym sie leczysz , czy jestes uczuleniowcem i bierzesz coś na odczulanie np TELFEXO czy tylko jakies inhalacje jak FOSTEX. Niektóre leki odczulające powodują senność i apatie . Jeżeli jednak uznasz że to nie wina leków, zrób badanie na poziom żelaza i zbadaj ciśnienie. Objawy bardzo typowe dla niedociśnienia. Jeżeli wszystko OK zastosuj suplementy polecane przez speców od supli. Może to po prostu wpływ tej cholernej pogody która żle działa na samopoczucie i wydolność.Pozdrawiam.
Herman -zapewniam Cię że wszystko ze zdrowiem jest OK. Badam się regularnie i jak wszyscy mówią jestem okazem zdrowia (prócz astmy) ale to inna bajka :)
Szkoda ,że o niej wcześniej nie wspomniałeś ,dlatego warto czytać podwieszone. Eliminuje to wiele suplementów.
Przy przyjmowaniu nawet magnezu czy witamin B6 powinieneś skonsultować się z lekarzem(wszystko zależy od stosowanych leków i nie tylko) ,a co dopiero mieszanek różnych składników.
Szkoda ,że o niej wcześniej nie wspomniałeś ,dlatego warto czytać podwieszone. Eliminuje to wiele suplementów.
Przy przyjmowaniu nawet magnezu czy witamin B6 powinieneś skonsultować się z lekarzem(wszystko zależy od stosowanych leków i nie tylko) ,a co dopiero mieszanek różnych składników.
Czego np nie można brać z supli?
A moja astma to juz jest właściwie zanikająca, praktycznie nie leczę sie wcale chodze raz na rok do lekarza i przepisuje mi Symbicort wrazie jak bym się zmęczył :)a na codzien nie biorę nic. Odczulałem się za młodu, teraz juz nie ma takiej potrzeby.
Panowie czasami mysle ze właściwie juz nie am tej astmy, objawy występują tylko podczas ostrego intensywnego biegu!!!
kofa w tabsach daje rade ~200mg