PDA

Zobacz pełną wersję : jaka dietka?? Co jeść??

Przemo90
17-02-07, 23:20
Siema, no wiec...mam prawie 17 lat, 189cm, i 74kg, i niedawno zaczełem cwiczyc
Pewnie sie juz domyslacie ze chcialbym przytyc :)
Co powinienem jeść? Codziennie na sniadanie jem talerz zupy mlecznej, w szkole sobie zjem duza kanapke z szynka i warzywami.
Co jeszcze w czasie dnia powinienem spozywać? Jakie odzywki wybrac?

To jest moj plan treningowy (Tylko niewiem czy dobry :P)
http://e-kulturystyka.info/viewtopic.php?t=3154

Robalo
18-02-07, 09:29
A jakis obiad kolacja ?? Powinieneś wybrać dużo białek. Np na obiad ryż i pierś z kurczaka z warzywami. Możesz jeść jakieś sałatki z tuńczykiem, pic dużo mleka. Ja ci to mówie tak ogólnie poszukaj sobie jakiejś konkretnej dietki. W tym dziale bedzie ich od zajeba... napewno znajdziesz coś dla siebie.

Przemo90
18-02-07, 09:38
a co z odzywkami? oplaca sie teraz brac cos?

Robalo
18-02-07, 11:25
Z odżywkami to jest tak, że są tylko dodatkiem do dobrej diety, ja myśle żebyś jeszcze troche poćwiczył z dietką a potem zakupił jakieś białko.

daniels51
18-02-07, 11:40
gainer mozesz sobie jakiegos kupic bo z twoja dieta słabo, on ci nie zaszkodzi

Robalo
18-02-07, 11:58
No niby tak ale jak by znalazł jakaś dobra dietke tak jak mówiłem, to napewno były by efekty.Ale pamietaj że to ma być dodatek.

Przemo90
18-02-07, 12:31
MASS XXL trec moze byc?? Ile go brac i kiedy, w dni treningowe i nie treningowe??

Punisher
18-02-07, 16:59
wszystko jest napisane na opakowaniu jak dawkować
150-300g dziennie, ale te 200g ci wystarczy wg mnie.
Stosujesz 3-4 razy dziennie po 50g niezależnie czy w dzień treningowy czy nie.

W dni treningowe:
Jedna porcja zalecana jest 1 godzinę przed treningiem, druga do pół godziny po treningu. trzecia i czwartą godzinę przed kolacją i przed śniadaniem.
W dni nietreningowe:
Porcje spożywaj pomiędzy posiłkami. [na czczo]

Mass XXL Treca jest dobry ale wiedz, że po 1 kg Ci za dużo nie przyjdzie masy :grin: . Jak chcesz mieć w miarę efekty to kup 4 kg :razz: Ty masz wzrost to musisz mieć dużo masy. Ale pamiętaj, że żadna odżywka nie da Ci efektów bez odpowiedniej diety.