Zobacz pełną wersję : jaka dietka?? Co jeść??
Siema, no wiec...mam prawie 17 lat, 189cm, i 74kg, i niedawno zaczełem cwiczyc
Pewnie sie juz domyslacie ze chcialbym przytyc :)
Co powinienem jeść? Codziennie na sniadanie jem talerz zupy mlecznej, w szkole sobie zjem duza kanapke z szynka i warzywami.
Co jeszcze w czasie dnia powinienem spozywać? Jakie odzywki wybrac?
To jest moj plan treningowy (Tylko niewiem czy dobry :P)
http://e-kulturystyka.info/viewtopic.php?t=3154
A jakis obiad kolacja ?? Powinieneś wybrać dużo białek. Np na obiad ryż i pierś z kurczaka z warzywami. Możesz jeść jakieś sałatki z tuńczykiem, pic dużo mleka. Ja ci to mówie tak ogólnie poszukaj sobie jakiejś konkretnej dietki. W tym dziale bedzie ich od zajeba... napewno znajdziesz coś dla siebie.
a co z odzywkami? oplaca sie teraz brac cos?
Z odżywkami to jest tak, że są tylko dodatkiem do dobrej diety, ja myśle żebyś jeszcze troche poćwiczył z dietką a potem zakupił jakieś białko.
gainer mozesz sobie jakiegos kupic bo z twoja dieta słabo, on ci nie zaszkodzi
No niby tak ale jak by znalazł jakaś dobra dietke tak jak mówiłem, to napewno były by efekty.Ale pamietaj że to ma być dodatek.
MASS XXL trec moze byc?? Ile go brac i kiedy, w dni treningowe i nie treningowe??
wszystko jest napisane na opakowaniu jak dawkować
150-300g dziennie, ale te 200g ci wystarczy wg mnie.
Stosujesz 3-4 razy dziennie po 50g niezależnie czy w dzień treningowy czy nie.
W dni treningowe:
Jedna porcja zalecana jest 1 godzinę przed treningiem, druga do pół godziny po treningu. trzecia i czwartą godzinę przed kolacją i przed śniadaniem.
W dni nietreningowe:
Porcje spożywaj pomiędzy posiłkami. [na czczo]
Mass XXL Treca jest dobry ale wiedz, że po 1 kg Ci za dużo nie przyjdzie masy :grin: . Jak chcesz mieć w miarę efekty to kup 4 kg :razz: Ty masz wzrost to musisz mieć dużo masy. Ale pamiętaj, że żadna odżywka nie da Ci efektów bez odpowiedniej diety.